Bloggen

Tjolahopp

Av
den
9 september 2016

Då har det åter gått ett par dagar…
Tiden springer fortare och fortare det är ett som är säkert…

0908c

Min lilla flock och jag tog en vilodag när vi blev lämnade av virvelvindarna…

0908d

Blinka fyllde år, inte tant, det har hon redan fyllt men “äldre dam” kanske,,,hela tio år!
Och då bjöd matte på allra godaste gustavskorven, korngryn och kalvsylta, toppat med philadelphia-ost.. “Jo jag tackar” sa Blinka och slickade ren tallriken!

0908b

Igår kände vi oss åter redo för en skogsbatalj som jag inte tänkte förlora mot älgflugorna oavsett hur stor armé de hade… 8)
Kolla jyckens min! Vad har matte spökat ut sig i nurå?
Jag kan tala om att den är ganska effektiv, min utstyrsel, täcker både huvud och ansikte samt kroppen ända ner till knäna. Väger ingenting och är inte i vägen…rekommenderas!

0908e

Lika vackra omgivningar som vanligt…och har man tagit sig upp på höjden med bil och skogen sluttar nerför, då kan man lätt räkna ut att går man nerför så måste man också klättra uppför!

0908f

Bytet blev sådär, trattisarna var i princip redan färdigtorkade, otroligt torrt i markerna nu!

0908g

Ganska många gulisar hamnade också i korgen och dem gav jag till mina nya grannar som inte har lyckats hitta så många bra svampställen ännu… 😆

0909a

Vips blev det fredag morgon och drottningen av skrattgropar dök upp med några ryttarkompisar, alla flätade och fina inför äventyret att rida hästarna 16 mil till Rättvik!

0908i

Exet o jag beslöt oss för att besöka slaktarn i Dala-Järna för lite helggodis och vilka kör vi förbi på vägen om inte hästkaravanen?
Längs vägen ligger stora fårhagar och fåren skrek “Jippi, äntligen händer det nåt”, och kom springande från alla håll för att hälsa på det ridande sällskapet!

0908h

Än så länge gick det lugnt och sansat tillväga, det är rätt livlig trafik ute på den krokiga landsvägen och snart ska ryttarna svänga av in i skogen och fortsätta ritten på Finnleden.
Nu hoppas jag verkligen att de har kommit fram till första stoppet i Nås, jag har följt rapporteringen från eftermiddagen, lite problem med att hitta leden och sen visade den sig vara blöt så man beslöt att rida lite vid sidan av…och då är det lätt att man hamnar lite vilse…puh, tänk att man aldrig kan sluta oroa sig för ungdomarna :mrgreen:

0908j

Karma eller vad?
Medan maten puttrar i ugnen knackar det på dörren och vem står där om inte nya grannen…med en delikat middagstallrik, till mig… 😆

TAGS
7 kommentarer
 1. Svara

  Mia

  9 september 2016

  Karma?? Visst är det så, är man snäll så får man godhet tillbaka :kiss:
  Skrattade gott när jag såg Blinka’s min men myggdräkten verkar bra, ska fundera på att köpa en sån faktiskt, såg att priset var överkomligt också, dubbelplus!!!
  Vilken härlig rajd dom är ute på ryttarna!!! Hoppas allt går bra för dom nu resten av resan…Kram på’re :love: :love:

 2. Svara

  Menageriet

  10 september 2016

  Nospussar och grattis till Blinka! :kiss: :party:
  Tänk vad tiden går fort? Klicker blir tio i januari.
  Du skulle ju kunna stå modell för försäljning av flugskydd? Hoppas Blinka hämtade sig från chocken? Skrattade gott och henne på bilden! :mrgreen: :mrgreen:
  Vilken utsikt! Den saknar jag här, även om jag har litegrann från balkongen. Man kan ju se hur långt som helst där? Dom där backarna skulle jag inte klara av och du måste ha en enorm kondition?
  Så härligt med hästarna! Då tar det flera dagar innan dom är framme? Hoppas att det går bra och att vädret är bra också?
  Ha det så gott och kram! 🙂
  Min hemsida är uppdaterad om Du vill se? :thumbsup:

 3. Svara

  Ninni

  10 september 2016

  Vad mycket det händer hos dig jämt. Hänne är det stiltje men lika bra är då väl det då jag är i ett skov och har haft feber sen i måndags med yrsel och matthet som följeslagare.
  Kramen.

 4. Svara

  Hillevi

  11 september 2016

  Den nyss tio år fyllda äldre damens min är ju heeeelt obetalbar!!! 😀 :love:
  Så bra att du hittat dig en sån bra mygganorak, även om Blinka trodde att du tappat förståndet alldeles… 😯 :meh:
  Härliga omgivningar har du! Trevliga nya grannar också, verkar det som.

 5. Svara

  "LillaSyster"

  11 september 2016

  :party: Grattis Blinka! :party:
  Men nu har du ju fått bra grannar igen 🙂
  Fina bilder på både utsikt och hästfolket.
  Ha en fin söndag!
  Kram

 6. Svara

  Pernilla

  11 september 2016

  Men vilken drömritt! Jag var med i en “hästklubb” som liten, och läste en bok om just en sådan ritt. Men den tiden är förbi. Jag rider inte längre men sitter gärna upp då och då.
  Grattis till Blinka! Hoppas hon ännu har många fina år framför sig.
  /P

 7. Svara

  Malin

  29 september 2016

  Trevligt utbyte med grannarna!

  Och vilken ridtur, hela 16 mil!! Blev lite bekymrad när dem inte ens hade hjälmar på allihop.

  Kram igen 🙂

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 472
 • 499
 • 1 641 163
 • 5 101
 • 65 747
Sök här