Bloggen Livets glädjeämnen!

Tjuvar foton från dottern

Av
den
29 december 2020

Både Saija, min dotter, och Paulina, barnbarnet, är superduktiga på att skicka mig videosnuttar och foton på barn och katt, ibland i kombination
Jag blir så varm i hjärtat av deras omtanke så att jag får känna mig delaktig i familjen trots avståndet!

Nu norpar jag helt sonika lite bilder från dotterns blogg så att jag kan visa dem för mina bloggvänner och läsare

Sushi har visat sig ha talang för databranschen, hon blir nog programmerare när hon blir stor, hon älskar datormusen och att boka in möten på Saijas dator..

För att få jobba ifred kan man alltid göra såhär:

Man startar “barnvakten”, går in på Youtube, letar på “Fun for cats to watch” och sen kan man välja på massor av filmer med djurtema, en del flera timmar långa!
Jag minns när Torsten och Astrid var kattbebisar, de tittade också på teve, dock inte på Youtube, men de var mycket fascinerade av vintersport som ofta visades på teve i pörtet, särskilt slalomåkning var populärt att följa och jag vill minnas att de hejade på svenskarna…

Det är inte bara katten som dottern drillar vid hemmakontoret, Noelle får också hjälpa (eller stjälpa)…vilken tur att mormor har två jobbdataskärmar!

Det är dock viktigt att medarbetarna får lagstadgade raster när de får ta en fika och skvallra en stund

Något mycket märkligt har inträffat, jag har nästan helt slutat titta på teve…
Dottern och hennes generation har helt valt bort linjär-teve, dvs. att titta på teveprogram enligt tablån, istället tittar de på play när de själva har tid och lust.
Jag har mer och mer anammat samma grej, tänk så modern man kan vara.
Oftast faller då programmen i glömska om det inte är något ovanligt sevärt..

Men vad gör väl det om man ändå kan roa sig!
Jag bestämde mig för att jag ville testa att lyssna på ljudbok igen.
Nu tog jag en 6 veckors provperiod på Bookbeat för att kunna sitta och måla och samtidigt läs/lyssna…

Senast jag provade att lyssna för tiotalet år sedan gick det helt åt pipan, dels för att jag inte lyckades koncentrera mig och dels irriterade jag mig på uppläsarna som antingen läste för söligt eller för oengagerat.
Jag har nu förstått att det är viktigt att välja rätt uppläsare, och de som lyssnar på mycket ljudböcker har sina klara favoriter.
Som första bok lyssnar jag nu på Gentlemen av Klas Östergren och det är han själv som är uppläsare.
Det är en bok som jag inte tror att jag nånsin skulle ha valt att läsa som textbok trots att den är mycket hyllad.
Jag har nu lyssnat tre dagar, ca en timme åt gången, och njuter faktiskt till min egen stora överraskning!
Man ska aldrig säga aldrig…

TAGS
14 kommentarer
 1. Svara

  Herr Nilssons Fru

  30 december 2020

  God morgon bästa Paula. Härliga bilder. En söt liten människodocka och en söt kissedocka. Ja TV är bäst nu, jag ser heller aldrig TV när de är, utan via play. Det är perfekt. En bra vila också att slå sig ner och kolla in någon avsnitt av sin pågående serie. Många bra serie går inte ens på vanlig TV. Skönt att slippa all eländig reklam också, man kan bli tokig av de avbrottet stup i ett på den vanliga kanalerna.
  Nu står vi inför dörren där vi ska stänga igen året 2020. Så jag önskar dig ett gott slut på det och ett Gott Nytt 2021.
  Nu ska jag o Lillan göra oss klara för morgonpromenad.
  Många Kramizar

 2. Svara

  Mirjam Halvarsson

  30 december 2020

  Morrn i Pörtet! <3
  Men vilket härligt inlägg, ja det är ju alla dina förstås men det här var ju helt underbart 😀 så himla söta hjälpredor och assistenter där <3
  Här i det röda huset vid sjön har vi också börjat titta på mer play än ordinarie program, vi har ju redan sett de flesta….däremot har jag inte kommit så långt som att lyssna på ljudböcker, våra grannar "oppa backen" gör det och dom försöker övertala mig om att det är bra 😉 Vi får se, kanske i framtiden??
  Kram på're goa Paula <3

 3. Svara

  ElisabetR

  30 december 2020

  Morn,morn. Kul att höra att du upptäckt ljudböcker. Jag nyttjar dom när jag handarbetar bl.a. En favorit som jag hört några gånger. Dels för att den är bra och att Kjell Albin Abrahamsson läser “Flykten från Stalins läger”. Han är så behaglig att lyssna på. För inte tala om Lassgård, store nallen, han läser verkligen med inlevelse. Uppläsaren är nog A och O, en dålig kan ju förstöra en bra bok och tvärt om.
  Toppen för barn och djur att växa upp tillsammans, sötingar. Tänk så fort de växer.
  Gott slut på konstiga året……..Bättre komma skall.

 4. Svara

  LillaSyster

  30 december 2020

  Jag smälter….vilka gull du visar upp=) Lyckliga dig som bombaderas med så fina bilder och tusen tack för att du delar med dig. Idag vaknade vi upp till snö…….

 5. Svara

  Ama de casa

  30 december 2020

  Snyggt tjuvat där – finfina bilder, vad gulliga dom är dom små liven 🙂

  Vår katt Megasen såg aldrig på TV, hon verkade inte uppfatta att det rördes där. Däremot var hon väldigt förtjust i att sitta på fönsterbrädan där hon gjorde ornitologiska studier 😀

  Vi tittar så gott som bara på webb-tv. Utom när det är Schlagern då 😀

  Ha det gott i pörtet!

 6. Svara

  Minton

  30 december 2020

  Ljuvliga bilder på de små liven. Katten är så söööt så jag smälter. Noelle är också söt. Minton gillar skidor på TV.
  Den gula lampan på himlen har visat sej lite på eftermiddagen och den bländar.
  Gott slut och Gott Nytt År önskar Anki o Minton

 7. Svara

  Hanneles bokparadis

  30 december 2020

  Så fina bilder!

 8. Svara

  ibod11 - Ingrid

  30 december 2020

  Superfina bilder på de söta medhjälparna på hemmakontoret 😀 Bra att du får massor av bilder och filmer skickade till dig så att livet blir lite roligare. Vilken glädje att det fungerar med ljudböcker. Jag har inte testat och jag hoppas mest på att kunna komma tillbaka till vanlig bokläsning någon gång i framtiden.
  Här är det fortfarande tv som gäller även om det händer att jag tittar på playtjänsterna. Jag har en inspelningsbar dekoder och spelar in alla serier och övriga program (utom nyheter och skidor, för de ska ses direkt) och sedan tittar jag när jag känner för det. Det bästa är att då kan jag spola förbi all reklam.
  Kram

 9. Svara

  Ditte

  30 december 2020

  Så härliga bilder! Och med det etkniska kan du ju vara med väldigt mycket med se små “dockorna” . Kul tanke att Sushi tittar på “kat ttv”. Förstår att dina kattvänner blev inkörda på vintersport. Kul det också.
  Vad gäller ljusböcker så har jag haft Storytel sedan vårvintern och är supernöjd. Dels har de väldigt bra uppläsare och ett stort urval av böcker. Och man kan själv ändra hastigheten på de som läser. Har nyligen lyssnat på Renegater av och med Klas Östergren. Är så fascinerad av hans språk. Men den är lååång. TRor 33 timmar. Men så fascinerande. Gentlemen har jag läst och gillade även den. Hoppas du nu kommer att trivas med att lyssna. Jag har en fysisk bok och en annan jag lyssnar på. Har fungerat bra.
  Tankar och kram

 10. Svara

  bpz3

  30 december 2020

  Helt underbara bilder! Å fotona på Saijas supersnygga blogg är inte så dumma dom heller. Så du får bloggfoder från alla håll och kanter:-)
  Dessutom verkar Saija har lärt sig att det ska böjas i tid oavsett om det gäller Sushi eller Noelle. Bra där:-)

  Ljudböcker har jag faktiskt aldrig testat. Har inte för avsikt att göra det heller. Så länge jag har synen i behåll blir det pocketböcker för min del. Min man däremot som är dyslektiker har lyssnat på ljudböcker i år och dag. Han är barnsligt förtjust i grekisk mytologi och kan lyssna på dessa böcker i timmar. Jag skulle bara somna…

  • Svara

   Paula

   1 januari 2021

   Ljudböcker kan aldrig bli ett alternativ, men kanske ett komplement…

 11. Svara

  Anki

  31 december 2020

  Underbara bilder på sötnosarna!
  Sixten bryr sig inte ett dugg om tv- programmen. Han som är så rädd annars lyfter inte på ögonbrynen för något som visas på den stora skärmen bara någon meter bort.
  Jag provade ljudböcker en gång för länge sen, men fastnade inte för dem – jag vill ha en riktig bok i handen – men kanske ska jag testa igen 🙂
  Önskar dig en fin nyårsafton!
  Kram

  • Svara

   Paula

   1 januari 2021

   Nej ljudböcker kan aldrig ersätta riktiga böcker. Men, om man vill ha något att lyssna på medan man göra något annat så kan det vara en idé, så tänkte jag. Det går skapligt för mig, ibland märker jag dock att jag har svävat iväg med tankarna någon helt annanstans…
   Nyårsafton var precis som väntat, en plåga för hunden. Katterna försökte trösta, men nu är det över och förmodligen sover han mycket imorgon! God fortsättning!

 12. Svara

  Kicki

  31 december 2020

  Härliga bilder du “snott” från Saija.
  Hoppas du får fortsätta att ha nöje av att lyssna på ljudböcker. Jag avverkar ca 5 st i veckan. Nu när jag inte längre kan läsa böcker, så är det helt perfekt. Just medan man gör något annat så passar ju ljudböcker så bra.
  Att som du måla och lyssna samtidigt måste passa fint.
  Om du är som jag så kommer du att minnas bokens innehåll när du ser det du målade just då.
  Hoppas du får en prima nyårsafton med god mat och att vi får ett mycket bättre 2021 än var detta året var.
  Kram

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 458
 • 520
 • 1 640 650
 • 5 100
 • 65 736
Sök här