Bloggen

Tulpanens dag

Av
den
15 januari 2014

0115b

Idag firar vi tulpanens dag, och även jag som annars ofta nöjer mig med konstväxter har investerat i en äkta krispig och vacker tulpanbukett!

0114a

Snön fortsätter att falla, ibland ymnigt som på bilden, ibland lätt singlande.

0115c

Jag följer med spänning hur länge snön ska ligga kvar på fågelbordet trots att småfåglarna sätter sig och gungar och pickar när de äter.

0114b

På tjugondag-Knut blev det jul igen! 😡 Det damp nämligen ner en mycket efterlängtad och trevlig julhälsning i min brevlåda! Min kära gamla bloggvän Anki hade skickat den till min gamla adress och eftersändningen hade redan upphört…
Bara att buga och tacka Posten :thumbsup: för bra service! Nu får tomtarna vänja sig ett tag vid sitt nya hem innan jag förpassar dem till sin boning uppe på vindsloftet.

0111b

Jag har åter drabbats av mitt vintersyndrom, värk i tummarna! :thumbsdown:
Så blir det varje år när jag börjar använda sparken dagligen. Jag håller i styret krampaktigt och statiskt vilket leder till att mina artroshänder stelnar och tummarna sprängvärker. Nu måste jag se upp och försöka variera greppet så värken släpper… :oki:

Dagens ord: fäbodifiering

Tänk så populärt det är med varumärken som syftar på fäbodar och bondgårdar, betande kossor och glufsande grisar som glada i hågen bökar med trynena djupt inne i den svenska myllan.
Denna trend använder storföretagen för att marknadsföra sina produkter som om de vore småskaliga, närproducerade och autentiska. Fy på er!

Fäbodifiering: när en industriell matjätte profiterar på vurmen för småskalighet :hmm:

Avslutningsvis en liten språklektion:

svensklektion

Alla är inte så verbala… 😀

TAGS
14 kommentarer
 1. Svara

  Astrid

  15 januari 2014

  Åh det var en vacker bukett. Jag tror inte att jag kommer mig iväg för att köpa idag
  Men jag har en bukett plasttulpaner stående här som jag fick av mamma för jättte länge sedan
  Vilken tur att kortet kom fram för det är ju jättefint ?

 2. Svara

  Astrid

  15 januari 2014

  Frågetecken var ett hjärta

 3. Svara

  Lena/Aforia

  15 januari 2014

  Halloj gumman,
  Tassar in för att önska en god fortsättning på 2014 och möts av vårtecknet över alla, vacker tulpanbukett. Längtar efter vår och sommar men först ska jag tjuvstarta genom att åka till Sydafrika i 17 dagar med Hjärtat i feb/mar. Så förhoppningsvis har våren börjat när jag kommer hem.
  Pöss

 4. Svara

  TjockMorsan

  15 januari 2014

  Här är det helt Tulpanlöst, tyvärr. Borde kanske leta fram buketten i tyg som jag köpte förra året? 💡 Visst är äkta mycket finare, men de står sig tyvärr inte lika länge och min plånbok tillåter inte färska blomsterinköp varje vecka. 😳

  Var rädd om tummarna!
  KramKram! :love:

 5. Svara

  Raija

  15 januari 2014

  Vilka fina tulpaner du fått tag i. Själv har jag glömt att köpa några, men ska passa på att göra det nästa gång jag handlar.

  Här har snön också fallit idag, men vi har nog inte riktigt lika mycket som ni.

  Läste nyligen om fenomenet fäbodifiering, som börjat användas titt som tätt och inte alls stämmer med verkligheten när de tillverkar maten. Men det är nog många kunder som blir lurade av det.

 6. Svara

  Gunnel

  15 januari 2014

  Tulpanens dag hade jag helt glömt bort. Det blir lite vårkänsla med tulpaner, så det hade behövts. Haha! Svensken är verkligen ingen älskare av långa formuleringar.

 7. Svara

  Nette Cecilia

  15 januari 2014

  😉 Jag valde samma färg på tulpanerna som du idag .Men oj så mycket snö ni får .Jag vet hur det är när artrostummarna värker .Kul med försenad jul ,kram Nette

 8. Svara

  "LillaSyster"

  15 januari 2014

  Tulpanens dag… hade inte en aning om att det var idag. Jag hivade ut mina idag då de gjort sitt, men de hade samma vackra färg som dina. :rodna: Ha det gott och var rädd om tummarna! Kram :angel:

 9. Svara

  Herr Nilssons Fru

  15 januari 2014

  Vackra tulpaner – underbar färg. Jag har inga köpt ännu, annars brukar de bli en bukett inför helgen många veckor fram över – men inte redigt ännu:)

  Snö – ja de har du ju fått en rejäl dus av. :music: la llla la.

  Posten har verkligen god service – jag visste förlåt hoppades att de trots dåliga odds skulle komma fram o de gjorde de. Gutt.

  Men oj – vad har du tagit vägen på min blogg, har inte sett dig på evigheter 🙁 tänkter inte berätta om min snö, du får allt titta själv. 🙂
  Kramiz

 10. Svara

  Marja

  16 januari 2014

  Jag älskar tulpaner och köper gärna en och annan bukett till mig själv till helgen. I dag, på tulpanens dag, hade jag bestämt att jag skulle köpa en bukett på Konsum. På hemvägen kom jag på att jag hade glömt köpa tulpaner! Attans. Det var kanske meningen, för jag ska vara borta i helgen och kommer ändå inte att kunna njuta av dem. Kram

 11. Svara

  Gun

  16 januari 2014

  Ljuvliga tulpaner, riktigt min färg. Du har så fina vinterbilder, här har vi bara det tunna skira snötäcket, där gräset sticker opp fortfarande 🙁

 12. Svara

  Mia

  16 januari 2014

  Älskade tulpaner!!!! :love: Ett av de bästa tecknen på, att våren kommer smygande…så sakteliga. Precis som ljuset, men det kommer starkare för var dag, hipp hurraaaaaa :thumbsup: :party:
  Nu får vi glädjas åt all skidåkning och vintersport på tv ett tag, inte så illa det heller 😉
  Kram goaste!

 13. Svara

  Kicki

  17 januari 2014

  Jag har “gjort slut på” två tulpanbuketter redan,
  Otroligt att snön är kvar på toppen på fågelmataren.
  Otroligt också, men bra, att posten tar sitt ansvar och får fram posten, även om adressen är lite gammal.
  Kramen/Kicki

 14. Svara

  Ninni

  19 januari 2014

  Åh vilka vackra tulpaner! Jag ska nog unna oss en bukett nån gång framöver, är dålig på att köpa snittblommor men jag har ju flera orkidéer som blommar nu medan saint pulorna vilar.
  Jag lärer nog leta rätt på sparken jag med så jag kommer nån vart utan bilen… är för eländigt dålig på att gå nu, kroppen vill inte. Jag kan ju alltid sätta mig att vila på sparken då jag får ont.
  Kul med svenskalektionen. 🙂
  Kramen.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 196
 • 363
 • 1 626 590
 • 5 069
 • 65 363
Sök här