Torsdagstema

Uti vår hage…

Av
den
26 november 2015

Jag kan bara inte låta bli att dela med mig av två sötnosar i hagen, här kommer ett gäng foton, tagna på några få ögonblick, men som säger det mesta!

1-P1000134

1-P1000135

1-P1000136

1-P1000137

1-P1000139

1-P1000142

1-P1000143

1-P1000144

Gillar man varandra så gör man! Olle & Lufsen =sant
Gissa om jag njuter av min utsikt, skulle inte byta den för allt i världen!

Torsdagstema I like

TAGS
22 kommentarer
 1. Svara

  Violen på Brandholmen

  26 november 2015

  Åh, de är helt underbara! Tala om att gilla varandra! Ser gärna fler bilder av det omaka paret som går rakt in i hjärtat!

 2. Svara

  Ninni

  26 november 2015

  Men vilka sötnosar!!! :kiss:

  Skrev svar på dina kommentarer på min bloggsida men jag vet ju inte om du får nån vink om det så jag lägger in dem här också.
  Jag tror inte ABF här tar så hårt på några regler för några pengar har de inte fått då vi hör ihop med Bollnäs och de har tydligen kört allehanda kurser så de pengar som skulle komma var tydligen redan slut. Några matlagningsgrupper blir det inte här för det är så hårt tryck på att de vill lära sig svenska. Däremot blir det en fortsättningskurs för dom som gått den första kursen, det ska bara vaskas fram några fler volontärer först. Och på måndag börjar nästa nybörjarkurs så vi kör på.

  Men va jobbigt att ni inte har några lokaler! Ja vi har en otroligt fin anläggning här. Jag har ingen färsk siffra på hur många som finns på Quren men ca 350 ska det vara + alla boenden för ensamkommande flyktingbarn. De ska till att öppna tredje boendet för ungdomarna som kommer och ca 50 till skulle vi också få så nu dammsuger de kommunen på bra lokaler för det ändamålet.
  Ja det krävs en hel del pengar när man vill ordna något. Kan ni kanske kolla med svenska kyrkan om de kan hjälpa till med t.ex godispåsar till julgransplundringen? C och jag körde äggmålning på påskafton på Quren och då gick sv kyrkan in och fixade godispåsar till alla barn. Och i fjol till jul fick alla som ville skänka julklappar för barn till kyrkan och sen fixade de med tomte och allt som delade ut julklappar på julafton där. Och så ska de höra om Alftaskolans lucia kan komma och lussa för dem.
  Vi fick en trevlig ersättning idag. Varje gång vi är där och har svenskakurser får vi gå till matsalen och äta lunch och så ska vi få ett ”volontärkort” som vi kan visa så får vi utnyttja gymet gratis.
  De ska tydligen även få fler av flyktingarna som volontärer på olika områden på förläggningen med t.ex städning, diska, så småningom skotta snö. Alltid med en ordinarie personal förstås så det blir som en praktikplats för dem och då kan de samtidigt träna svenska och så får de också ett volontärkort och då ska de anordna filmkvällar för volontärerna (de med kort får titta) just för att få till en bättre stämning och en bra vi-känsla och att de också får något att göra och får känna sig nyttiga. Och för att det ska bli rättvist så lottas platserna till svenskakurserna ut. Det är en himla bra föreståndare på Quren.
  Men försök få hjälp från kyrkan, Lions eller liknande för att kunna anordna saker för flyktingarna.
  Kramen.

 3. Svara

  Hillevi

  26 november 2015

  Villka knock-outbilder! Jösses Amalia, jag dör en smula. Grattis till de fullpoängarna! :thumbsup: :kiss:

 4. Svara

  Eva

  26 november 2015

  Helt underbara bilder på de söta hästarna i hagen.
  En bild kan säga mer än tusen ord. det stämmer i dina bilder !!!
  Jag hade också velat vara där hos er, så mysigt . . . .
  Vilken tur du var påpasslig, så bra att kameran hänger med i hagen och vart du än går . . . . .
  ‘Ut i vår hage där – växa blåbär – kom hjärtans fröjd, vill du mig något så träffas vi där – . . . . . en vacker sång.
  Nästan som poesi, för det finns poesi som inte hoppar från konstiga ord till mystiska meningar,
  men det gäller att hitta dem. Ibland hittar jag dessa dikter som går rätt in i hjärtat.

  Nej vännen det finns ingen snö hos oss ÄNNU, men den kommer. Headern är från förra året på vår gård.
  Jag gillar den också fast den är helt vanlig, önskar att vi fick snö som var så här lagom mycket och -5 gr.
  och som varade ända fram till februari mars, önsketänkande, *fniss*

  Må så gott kram/ Eva

 5. Svara

  Anita Malta

  26 november 2015

  Mitt hjärta smälter !! Helt underbara bilder på dessa fantastiska djur. Tänk om även vi männniskor kunde vara så naturligt fina, rara och spontant gosa och leka med varandra. Vad annorlunda världen skulle se ut…

 6. Svara

  Hillevi igen

  26 november 2015

  Hm. Stava kan jag visst inte. “Vilka” ska det ju vara. Men jag blev ju alldeles till mig. Den sista “trynbilden” är oslagbar!

 7. Svara

  Beppan

  26 november 2015

  Så ljuvliga bilder på de två vännerna!
  Helt klart den bästa utsikt man kan ha!

 8. Svara

  Anneli - A'la Foto

  27 november 2015

  Vilka underbart söta hästar!! Riktigt fina! Jag gillar också att fotografera hästar men tycker det är så fult med dessa täcken som hänger överallt så jag tappar lusten. Jag fotograferar aldrig en häst med täcke! Den lilla hästen är så otroligt fin och täckeslös! Båda ser väldigt robusta ut! Såna hästar som jag gillar lite extra! 🙂

 9. Svara

  Anne-Mari

  27 november 2015

  Åååå, så nydeleg !!
  Så fint å sjå harmoniske dyr som gler seg over kvarandre.
  Du har ei vidunderleg utsikt !!

  Ynskjer deg ein fin fredag.

 10. Svara

  Stare Ström

  27 november 2015

  Så snälla mot varandra!

 11. Svara

  Kicki

  27 november 2015

  Jättefina bilder på liten och stor.
  Shettisen är verkligen söt i sin lurviga vinterpäls.
  Kramen

 12. Svara

  Anemonen

  27 november 2015

  Ja här kan jag se hur de poserar för dig och de är ljuvliga

 13. Svara

  Monica o Jacob

  27 november 2015

  Helgen är räddad vilka underbara bilder
  fulla av ömhet och tycka om :kiss:
  Riktiga sötnosar.
  Ha det bra

 14. Svara

  "LillaSyster"

  27 november 2015

  Stor och Liten!
  Underbara kärleksbilder du ger oss denna soliga fredagslunch.
  Ha en fortsatt bra dag och njut av din fina utsikt!
  Kramar till dig min fina bloggvän

 15. Svara

  Anni

  27 november 2015

  Så otroligt charmiga de är! Och vilken fin bildserie du fick på dem. Nog förstår jag att du inte vill byta ut den utsikten!

 16. Svara

  Malin

  27 november 2015

  Åh vilken underbar bildserie!! :love: :kiss: :kiss:

 17. Svara

  Agneta

  27 november 2015

  Men……det var bland det sötaste jag sett! Är inte djur för gulliga när dom är så där gosiga!
  Och lite pudersnö har du på marken! Det har inte vi, kan jag säga, här stormar och regnar på alla håll och kanter och jag deklarerade tidigt idag att idag tänker jag inte gå ut och hittills har jag inte gjort det heller. Men jag vet att om jag hade gjort det hade jag känt mig redigare än jag gör nu….
  Kram
  Agneta

 18. Svara

  ejmis

  27 november 2015

  Åh så fina!

 19. Svara

  Anki

  28 november 2015

  Wow! Vilka helt underbara bilder på de båda bästisarna!
  Ha en fin adventshelg!
  Kram

 20. Svara

  Pernilla

  28 november 2015

  Jag är innerligt glad att du delar med dej av bilderna. De är helt underbara!
  Önskar dej en trevlig adventshelg.
  /P

 21. Svara

  Eva-Lena

  28 november 2015

  Men jösses det var det gulligaste jag sett på länge!!! Förstår att du njuter av att ha dessa vackra djur att titta på.

 22. Svara

  Gunilla

  3 december 2015

  Gud vilka sötnosar. Jag älskar hästar och speciellt Amandas fina Compis som jag ofta sköter. Jättefina bilder att njuta av. Kram 🙂

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 82
 • 497
 • 1 652 504
 • 5 119
 • 66 012
Sök här