Bloggen

Våren kom av sig..

Av
den
1 maj 2014

Jag tror bestämt att jag vägrar visa hur det ser ut hos mig idag, eller igår kväll för den delen..
Alla vet hur snö ser ut, den är vit och blöt och passar inte ett dugg till skira musöron och knoppande träd.
Men sådan var verkligheten och jag huttrade ordentligt idag på första hundrundan, nordanvinden ven igenom mössan så hjärncellerna fick korsdrag.
Enligt uppgift var det få som gick till brasan, jag var en av dem som bangade ur måste erkännas.

0423j

Kan du gissa vad dessa taggiga soldater ska bli?
Jo doftande och vackra liljekonvaljer!
Jag smög försiktigt omkring på min “gamla” tomt där det växer tusentals liljekonvaljer på en kulle bara för att se om de var på gång..

0423i

Blinka gjorde en ny bekantskap mitt på vägen härom dagen.
Det var nära att hon gav grodan en puss, men hon ångrade sig så nu vet jag inte om det var en förklädd prins..

Annars har veckan varit skit rent ut sagt.

visdom5

Tankar som mal och mal, det som brukade vara så skoj, att titta tillbaka på gamla inlägg i bloggen har blivit i det närmaste tortyr. Att läsa om vad jag/vi gjorde för fem år sedan, åtta år sedan osv. är numera mest bara smärtsamt, och ja, jag vet att det går över, men det känns inte mindre jobbigt för det!
Nå, nu har jag klarat av påsk och Valborg, och det dröjer ett tag tills “hänryckningens tid” Pingsten ska genomlidas.

Försöker dock hitta guldkorn i vardagen, nu hoppas jag snart få se välbekanta vingar i skyn, svalorna brukar anlända till nejden kring den 5-10 maj och jag hoppas de fortfarande vill bo granne med mig!

TAGS
11 kommentarer
 1. Svara

  åsa

  1 maj 2014

  Riktigt skitväder här också igår så vi var inte utanför dörren utan hyrde film istället.
  Ja, det går över, men det kan vara innehelsikes jobbigt fram tills dess och jag vet, att det låter otroligt att man trots allt stärks av sånt, men det gör man ju!
  Det “värsta” är ju alla storhelger…
  Du är så duktig tycker jag!
  Ha dé!/Kram

 2. Svara

  Gun Wiik Pils

  1 maj 2014

  Jag vill ju absolut inte göra dig mer gråtfärdig än vad du är, vet heller inte hur jag skall peppa dig? Men jag tror på det gamla talesättet att tiden läker alla sår, kanske blir det en hel del ärrbildning men det går att fungera ändå. Snart kommer det här underbara vädret som vi har här nere till dig också, solen tycker jag åtminstone är en fantastisk glädjespridare…

 3. Svara

  Mia

  1 maj 2014

  Ja, du vet ju vilket väder det har varit/är här också….mmm, just det, likadant som hos dig! Skitkallt fortfarande :thumbsdown:
  Usch Paula vad jag känner med dig…!!! OCH känner igen känslorna. Nu vet jag att det är föga till tröst, men…Jag hoppas innerligt av hela mitt hjärta att det lättar, dag för dag men djupdykningar då o då går nog inte att undvika, även om de kommer mer sällan, förhoppningsvis…..återblickar, foton är svåra! Jag har raderat så mycket enbart av den anledningen…förmodligen dumt, men…
  Kram på dig, en sån som är full av styrka, för du är en fantastisk människa :love: :love:

 4. Svara

  Astrid

  1 maj 2014

  Ja hu det måste var jobbigt med skilsmässa. Just när man kommer till ålder när man kanske skulle få ro att umgås mer också
  Ja det är samma kyla här dock mest snöflingor i luften och inget på marken
  Det är liljekanaljer på gång här också, om dom nu vågar sig opp mer i denna kyla det vette tusan
  Jag vet inte hur du bor men finns det någon rolig kurs du kan gå till hösten som uppfyller ditt inre
  Nu när sommaren närmar sig så kanske det går bättre, jag vet inte
  Sorg är sorg och det må var sjukdom eller någon som lämnat en
  Det är nog bara tiden som läker
  Tänker på när dottern fick sin MS, jag tyckte det skrek MS överallt i tidningar på TV osv.
  Ja till och med på bilar, men det var Motor Sport kom jag på sedan :thumbsup:
  Sedan började jag acceptera hur det var , ja ja
  Då kom solen fram allt oftare

 5. Svara

  Gunvor

  1 maj 2014

  Mina liljekonvaljer ser likadana ut. Men vi har som tur är sluppit snö…än så länge. Har varit o firat ett barnbarn idag. Han fyllde 24 år och hade haft partaj igår så han var inte jättepigg precis, men kalaset var hos mamma och hon hade fixat så mycket gott så han behövde inte bry sej ett dugg.

  Jag lider med dej och kan tänka mej hur du känner det just nu, men jag är glad att du har dina små vänner som tar dej med ut på fina promenader och snart är våren o försommaren här på riktigt o du kanske mår bättre.
  Det här tråkiga vädret som vi har nu är bara bläää! Just nu så blåser det och haglar o däremellan tittar solen fram. Aprilväder den första Maj.
  Varma kramar till dej Paula från mej!

 6. Svara

  Eva-Lena

  1 maj 2014

  Kära Paula! Ja huvva vad livet är tufft att leva emellanåt, och ibland är att titta bakåt det mest smärtsamma:( Jag tycker att du är otroligt tuff och stark som orkar promenera, fotografera och glädja oss andra med dina fina inlägg! Vi hade snöväder här i går kväll också, känns som en evighet fast ändå bara några dagar sedan vi satt på gräsmattan vid loppisen i Oslättfors. I dag har vi varit till stugan en liten kort sväng och tänk däruppe – den ligger ca 7 km hemifrån men ganska högt – var det snö kvar på backen och det snöade. När vi kom ner i byn/stan igen så var det solsken, men kallt iofs.

  Jag går och funderar på hur jag ska ta mig ur mitt nästan apatiska tillstånd, vill inget annat än sova. Sedan jag slutade röka blir jag bara tröttare och tröttare, om jag nu fortfarande kan skylla på det, för nu är det ett år och nio månader sedan jag rökte…

  Håll ut Paula, vi stöttar dig alla som ÄLSKAR din blogg! KRAM!!!

 7. Svara

  Malin

  1 maj 2014

  Även här har några snöflingor yrt runt i luften. Inget som synts nere på marken, men det är nog så svalt.
  Nåå kusinen visade 2 dm nysnö uppe i Kiruna häromdagen så det kan alltid vara värre.

  Någon majbrasa blev det inte för oss heller igår. Vi grillade lite korv på kvällen på egen grill.

  Jag lider med dig och förstår att det inte är lika kul att kika bakåt i bloggen nu. Försök att tänka framåt, och precis som du säger plocka alla guldkorn du hittar efter vägen.

  Kram ?

 8. Svara

  Malin igen

  1 maj 2014

  Just jag mina hjärtan till dig blir ju ngt helt annat, närmare bestämt ett frågetecken, nå då gör vi ett nytt försök :love:

 9. Svara

  Gun

  2 maj 2014

  Här har det nog kommit bakslag lite överallt, flera ställen ade snö på morgonen i går. Vi klarade oss med regn här, men nätterna är fortfarande på – tyvärr. Liljekonvaljer är helt ljuvliga 🙂

 10. Svara

  Snigel

  2 maj 2014

  Aprilvädret kom till slut! Efter varmt och soligt väder under en längre period, fick vi snö natten mot valborg. Tack och lov smälte den snabbt bort, men det är fortfarande kallt.

  En klen tröst i din ensamhet är att nu får du göra precis vad du vill, när du vill och med vem du vill utan att någon behöver bry sig! Det brukar jag trösta mig med.

  Den här helgen shoppade jag loss ordentligt, med sonen som bärhjälp och dottern som ivrig påhejare (via mobil). Jag har länge längtat efter en ställbar säng och insåg att det var bara jag själv som bromsade mig.

 11. Svara

  Ninni

  2 maj 2014

  Vi kom heller inte iväg på nån vårkasa. Det var för uhôgle vä’r. Vi fick besök av våra vänner från Skaraborg och de är fortfarande kvar. Det blir alltid skitväder när de kommer och hälsar på hos oss. Jag ger mig sjutton på att när de åker hem i morgon förmiddag så blir det somrigt väder igen… några dagar för sent för att vi ska kunna visa upp allt vackert här. Som det är nu så är det ingen som vill vara ute då det regnar eller haglar och blåser isvindar…
  Du får undvika att se bakåt så du slipper må dåligt. Vänta med det tills du mår bättre. Eller så är det så att du SKA se bakåt för att eländet ska värka ur dig…
  Ha en härlig helg!
  Kram.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 474
 • 520
 • 1 640 666
 • 5 101
 • 65 736
Sök här