Våren närmar sig med stora kliv

Ja vissa år har det snöat ymnigt så här i mitten av april, men i år verkar vi få lite vårvärme istället. Förrädiskt kalla vindar när man går i motvind, men en strålande och värmande sol! Vad kan man mer begära så här års?

Det blev premiär för utefika även för mig, som synes inte mycket till snöhögar kvar..

Precis alla verkar ha pyntat med påskfjädrar i helgen, jag kunde inte vara sämre!

Jag utnämner Annas påskpynt för årets vackraste, kan det underlätta att hon har en egen fjäderfabrik där hemma att ösa ur…

En tjockis gillar att rulla runt och gona sig, sen smiter hon in med pälsen full av grus och barr, grrrr

På väldigt långt håll har jag fångat en fögel på bild, men vad är det för fågel? Någon som kan hjälpa mig?
Den simmade omkring alldeles ensammen i sjön.

Idag fick jag också en glad överraskning, husfasaden ska målas om!
Den ser helt bedrövlig ut med smuts och flagande färg. Nu hoppas jag bara att man väljer en annan kulört, jag tycker väl inte bebisblå är den snyggaste husfärgen! Hintade lite om att grått vore snyggare när personalen idag kom för att påbörja rengöring av fasaderna. Men det lär ju inte jag få bestämma….

2

9 Comments:

 1. Så fort det gick att bli av med snömassorna hos dig. Underbart! Snart är bara gruset kvar att sopa bort, men du skrev ju att det kan dröja till midsommar;-)

  Skrattade också gott åt din bild med fågeln som du inte vet vad det är för ras. Jag la nämligen också ut ett foto idag med en fågel som jag såg men inte vet vad den heter. Vilket sammanträffande:-)

  Du kan ju alltid prata med husägaren och föreslå att huset ska målas grått. De kanske lyssnar. Det kostar ju ingenting att försöka.

  Annas påskpynt är nog det finaste jag någonsin sett, och då gillar jag inte ens fjädrar. Otroligt vackert och framförallt annorlunda.

 2. Ja visst är det härligt nu när solen värmer gott – om det inte blåser för mycket. :-)
  Vilja och jag satt i trappen och åt glass idag efter att vi jobbat hårt med att ta reda på en liten del av alla fågelfröskal som ligger i drivor (men det mesta sitter fast i snö) och så plockade vi kottar så Vilja utnämnde sig själv till världsmästare i att plocka kottar. :-D
  Fågeln känner jag inte igen.
  Bra jag blir påmind om att det ska pyntas inför helgen. Jag är fruktansvärt dålig på påskfirandet.
  Kramen.

 3. Mycket har hänt hos dig vad häller våren. Verkligen. Roligt att se dina vackra vårbilder. Tyvärr kan jag inte bistå med fågeln men kan det vara en knipa eller någon skrak…
  Hoppas nu när du hintade målarna om grått att de förstår att det skulle bli bra hos dig-
  Och att påskpynta är ju fint- Tyckte anna fått itll det bra och du också.
  kram!

 4. nu går det med stora steg mot en snöfri tillvaro … härligt! Så roligt att se dina bilder! Fågeln ser ut som en storskrake – googla på den får du se …
  Hoppas du i alla fall gav målarna en lien hint om vilken kulör det ska vara!
  Jag brukade påskpynta med fjädrar, men tycker illa om hur djuren behandlas, så numer får det bli något annat. Ja, det är ju skillnad om man har egna leverantörer förstås – kanske får jag ta mig en titt i grannens hönshus :)
  Ha en fin dag!
  Kram

 5. Härligt med vår! Tror bestämt fågeln är en knipa: http://www.fageln.se/art/knipa.aspx

 6. Eller en storskrake… :D

 7. Härliga bilder från den pågående våren! Skönt också att få fasaden målad :-)

  Jag tror också att fågeln är en storskrake. En ensam hanne… Hoppas han får en fruga snart, honorna har bruna huvuden och grå kropp så håll koll efter en sån :-)

 8. Fina påskfjädrar har du, naturliga och härliga. Fågeln ser ut som en storskrakehanne…
  Snöfritt är skönt, i all synnerhet om man har väntat och längtat ett tag.
  Ha en fin kväll Paula!

 9. Vilka härliga dagar det är i stora delar av landet och så fint alla gör med olika sorters pynt. Jag bojkottar fågelfjädrar men min svärmor upplyste mig om att nu finns det flera andra konstgjorda alternativ. Men har man egna höns så är det klart att man väljer fjädrar från dem :) Jag tycker faktiskt bättre om din pyntning med fina videkissar som påskris :D Det är något alldeles speciellt med vårens första utefika. Den har jag också klarat av och jag tror att vi njöt lika mycket på olika håll :D
  Kram

Kommentera