Bloggen

Vårflod i januari?

Av
den
27 januari 2016

1-P1000779

Det är ju faktiskt inte riktigt klokt!

1-P1000780

Det är knappt jag har hunnit återhämta mig från 25 kalla grader dygn efter dygn …
innan termometern visar på 5 plusgrader och det det droppar, nej, det rinner en strid ström från taket!

1-P1000787

Slaskigt är bara förnamnet…

Lite väl tidigt är det för vårfloder, även om jag läser om en och annan som hoppas att det nu är förbi med vintern…

Jag har varit ute “på uppdrag” ett par dagar och har idag en vilodag hemma. Då lägger jag inte många strån i kors kan jag säga…
Tömde frysen på grönsaksmix, ockra, torsk och lax och gjorde en soppgryta med en härlig hemlagad buljong som grund. Jag smaskade på räkor i helgen och dem kokade jag ihop minsann…

Burit hem nya böcker från biblan har jag gjort, en bokfantast som jag får bra motion när jag släpar på extra tyngder i ryggsäcken..
En språknörd kan också reta sig på en massa konstiga uttryck, dels över

sarskriv7

särskrivningar, undrar om kan bötesbelägga någon på denna parkering om man visar upp ett inbjudningskort?

..eller i tidningsannonser, där det senaste uttrycket när man har tillfälliga erbjudanden och kallar det “vara på besök”
Alltså, lösryckt ur sitt sammanhang fattar man ju ingenting, vadå vara på besök?
Men vad det egentligen syftar på är att man talar om att en vara, t.ex en falukorv, bara är på snabbvisit och därför är extra billig just nu!
Har ni hört på maken till ordbruk?

ajaj

småsaker som gnager och skaver, precis som etiketterna i klädesplaggen!
Kanske är det frustration över allt ont som händer i världen som gör att jag reagerar på små petitesser, eftersom jag känner mig maktlös inför alla förfärliga nyheter man matas med varenda dag…

TAGS
10 kommentarer
 1. Svara

  Mia

  27 januari 2016

  Ja, nog är det nåt märkligt med vädret, jag gillar ju ordet lagom och det verkar inte finnas… Så var det det där med svenska språket och användandet av ord….ja du vet, såna som jag saknar när det gäller sån’t där…ibland måste man skratta åt eländet men ibland blir jag frustrerad, lika frustrerad som över det som händer omkring oss och det tycker jag du har tolkat bra med bilden, kram på’re :love: :love:

 2. Svara

  Agneta

  27 januari 2016

  Bra inlägg, roligt inlägg och tänkvärt inlägg och ja, är det vårflod! Konstiga tider! Kram

 3. Svara

  Menageriet

  27 januari 2016

  Klart man måste reta sig på något? Vad ska vi pensionärer annars hitta på? Själv är jag språkpolis och kan snart inte läsa en nyhet utan att reta mig på något fel! 👿
  Hos mig försvann snön på 2 dagar efter dimma, regn och varmgrader. Inga vårfloder och inget slask?
  Numera är jag gammal och vaknar 6 och går ut med Klicker kl 7!! Så bilden togs i gatuljuset utan blixt, så därför blev det rosa.
  Fattar inte själv att jag vaknar så tidigt och stiger upp? Har aldrig varit morgonmänniska? Kanske beror det på att jag inte har någon tv och lägger mig tidigare? :mrgreen:
  Ni skulle få mera snö, så passa på att njuta!
  Ha det gott och kram!

 4. Svara

  Pernilla

  27 januari 2016

  Haha, kul skylt. Det är ju bra om man är bjuden.
  Här är nästan all snö borta. En lite hög kvar av det som skottats ihop, bara.
  Svar på din fråga: det söka så mycket Sk…t till både oss tvåbenta och även till våra djur. En hund ska tvättas i ett PH- värda av 5. Man brukar säga 6,3-7,5 så kolla på din förpackning. Men jag vet inte…..är mycket skeptisk.
  /P

 5. Svara

  Ninni

  27 januari 2016

  Jamen det är ju inte riktigt klokt! Nog är det vårväder men att hoppas att vintern är över är då till att vara alltför optimistisk. Sen vill jag ju faktiskt ha lite mer vinter också. Bävar för att snön ska försvinna helt för det är inte mycket kvar nu inte. Spåren efter rådjuren på vår baksida har blivit stora som björnspår och nästan all asfalt på vår stora plan mellan oss och grannen är nu i stort sett helt ren från snö. Och vi som tog hit en traktor i lördags för att ta undan en massa snö så vi skulle kunna få undan eventuell mer snö som vi trott skulle komma. Snacka om att slänga pengarna i …sjön?
  Jag är som du… retar upp mig på hur folk skriver isär så man knappt förstår vad de skriver om. Men tydligen är det telefonernas(?) fel… Hm, det borde väl gå att ändra texten även på telefonerna?
  Det gör du rätt i. Att du tar det riktigt lugnt en dag då och då. Det har du gjort rätt för.
  Kramen.

 6. Svara

  Gunnel

  28 januari 2016

  Vädret är lite upp och ner just nu. Småsaker finns det gott om som man kan irritera sig på eller i varje fall undra hur det var tänkt från början. Språket misshandlas vilt. Jag försöker att inte hänga upp mig på det, men ibland är det svårt. Ha det bra,

 7. Svara

  Malin

  28 januari 2016

  Ja men samma skit med vädret här, -30 förra veckan och regn igår. Nåja bilen är ren från snö och is i alla fall 🙂

  Funderar på om jag missat ngt inlägg om ditt uppdrag, blev ju nyfiken. Avslutar här och kikar vidare i din blogg.

  Kramar till alla er i pörtet

 8. Svara

  "LillaSyster"

  28 januari 2016

  Men idag kanske det snöar på dig igen < 🙄
  Tyckte att det såg ut så på väderkartan på nyhetsmorgon. Här har vi haft full storm från kl 02 inatt och fram till halvtre nu i em, men nu verkar det lugna sig. Suck, gillar inte denna blåst – var svårt att köra bilen rakt idag, så tog det i. Ha en fin torsdagseftermiddag. Kram

 9. Svara

  Hillevi

  28 januari 2016

  Så fina is bildningar. 😉 Nej, särskrivningar gillas inte här heller, alldeles särskilt inte när det blir motsatt budskap som i din parkeringsskylt.
  Slask och plask här också och nästintill snöstorm ett tag. Nu har detta frusit på! 😯 Men jag kompenserade det hela med att glömma dörren till frysen på glänt… 🙄
  Hoppas dina uppdrag gick bra!

 10. Svara

  "LillaSyster"

  28 januari 2016

  Märkligt med fläckborttagningen på en dopsida. Men jag letade efter att ta bort någon fläck och då hamnade jag där av någon konstig anledning. Du får fråga den där tanten där på sidan vad hon nu hette Solveig.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 198
 • 437
 • 1 579 739
 • 4 991
 • 64 332
Sök här