Bloggen

Vårkonsert!

Av
den
29 februari 2012

Idag har jag fått lyssna till årets första vårkonsert!
Jag hade bokat plats på första parkett till premiären.
Även om det ibland lät som en kakofoni, hellre än bra, så njöt jag oerhört mycket och tyckte absolut det var bland det vackraste jag hört på länge!

Javisst var det fågelsång jag lyssnade på!
De olika fågelarterna hade nog inte hunnit sjunga ihop sig riktigt, det var en salig blandning av sopraner, mezzosopraner och baser, men stämningen var verkligen på topp!
Kanske hade dirigenten rentav tappat taktpinnen, men vad gjorde det!

Första parkett var självklart min egen farstubro, där jag satt och lapade sol med ögonen slutna och munnen i ett saligt leende…

Nu står det väl inte på förrän gubben får plocka fram den ack så förhatliga gräsklipparen, hihi!
Fast det dröjer nog en stund, jag har ägnat två dagar åt att med en spade hacka sönder isbarken på uppfarten och den är bara fläckvis borta ännu.

En trevlig människa skrev en kommentar och undrade om vi hade Astrid kvar då hon inte sett henne i bloggen på länge!

Jag gick genast runt i huset i jakt på den svarta faran för att ta ett bildbevis men höll inte på att hitta henne!Men sedan fick jag syn på en svart svans…

Tittut – där är hon ju, bustrollet, visst bor hon här, på helpension som de övriga, fattas bara!
Men, i ärlighetens namn kan jag medge att hon blir fotad mindre än sin bror Torsten av den enkla anledningen att en helsvart katt inte “gör sig” på bild, utan ser oftast ut som en svart klump utan konturer…medan hon i verkligheten är en mycket vacker ung kattfröken!

De två andra fyrfotade hyresgästerna delar som vanligen det mesta i tillvaron, de är så tighta så det inte är klokt!

Nä, nu är det dags för lite mat, jag har preppat skinkinlindade endiver med ett täcke av getost och mandel som nu ska in i ugnen!

Imorgon får ni se foton jag tagit under årets första riktiga vårdag i Björsjö!

..fast någon “nyfiken-i-en-strut-ekorre att plåta hittade jag inte!

TAGS
18 kommentarer
 1. Svara

  Anki

  29 februari 2012

  Sååå, du har varit på konser…trevligt. Är det något vi har dåligt om på gården så är det fåglar o de beror nog på hundarna som är ute mycket o jagar dem, i tron att de också kan lyfta:)
  Men de brukar sitta en lång råd på eltråden här ute, men ännu har jag inte sett eller hört dem.

  Katter ja, igår plåtade jag en katt som fångade en mus. Urk…men jag kunde inte låta bli. Har också märkt när jag plåtar Rosalies katter (hon har 4 st) så gör sig inte Nisse alls, han är svart.

  Kramiz

  Kramiz

 2. Svara

  Kicki

  29 februari 2012

  Ja, visst var det ljuvligt med båden sol, värme och fågelkvitter idag. Jag sa åt Berra “ja,men lyssna då!” han hör ju lite dåligt, och jag tyckte att han skulle anstränga sig lite för att lyssna på Knut, för jag tror att det var bofinken som drillade.
  Håller med om svårigheten att fota dom svarta. Triss är jättesvår att få till på bild, speciellt ute i den vita snön.
  Kramen
  PS
  Dina smaklökar påminner inte om mina, eller vad det är för fel, för dina “bantarrätter” verkar lite “hemliga” i mina ögon/öron.
  DS

 3. Svara

  Mia

  29 februari 2012

  Det här med fåglarnas sång (kakafoni) känner jag igen… Visst är det lite som när barnen har skolavslutning och ska spela o sjunga upp sånger dom lärt sig under året??? Första årets blockflöjtar, trumpeter, gitarrer….men nog fasen sitter man där och ler och är stolt och lycklig, hur det än låter!!! 😛
  Kram på dig, fina du….

 4. Svara

  Nette Cecilia

  29 februari 2012

  😛 Ett gott skratt åt den sista bilden tänk att få uppleva det.du har många inneboende ser jag ,vi har ju bara Selma men hon lever om för fler så det räcker nog med henne .Inte dåligt att få ha varit på konsert ,dom hörs nog överallt nu ,kram Nette 😆

 5. Svara

  Mia

  29 februari 2012

  PS. Glömde säga att Sirapsbacken ligger ca en mil härifrån inåt landet, men kanske ett par km närmare jobbet…Vi får se hur det blir…

 6. Svara

  Malin

  29 februari 2012

  Vi har oxå haft en fin dag, men vi har så mycket vintrigare. Tog en härlig sparktur i solens sken i samband med att jag följde sonen till en kompis. Har haft en semesterdag idag.

  Kan tänka mig att Astrid är en fotoutmaning, svart som hon är! Har du exponeringskompensation på din kamera så kan du testa att dra ner den lite på minus. Kameror utgår ju ifrån att det man fotar är grått.

  Men alltså jag blir så fascinerad av Blinka o Torstens vänskap, så härligt att se. Och du den ekorren hade inget emot närbilder, hahaha snacka om fotoläge!

  Kram ?

 7. Svara

  annette

  29 februari 2012

  Oj, oj vad Du hunnit med sedan helgen, och jag hinner inte ens läsa och hänga med, men nu har jag läst och njutit en lång stund av mat, böcker, nya vikriga ord och så nu på slutet har Du fått uppleva en konsert men fågelsång som Du så beskrivande delger oss.
  Astrid är ju helmysig, hur sjutton kom hon under mattan nästan helt och hållet;)

  Tack för en stunds avkoppling och njutning av fina bilder och ord!

  Kramen!

  annette

 8. Svara

  Saija

  29 februari 2012

  Oohhhh, snacka om NÄRBILD! *avis*

 9. Svara

  Ragnvi

  1 mars 2012

  Morning i Pörtet! Har läst ikapp hos dig…och njutit av både det ena o det andra!
  Fast jag har lite svårt att njuta nu för tiden….oro i bröstet fortfarande…inte hjärtat utan lite abstinensbesvär! Just att sitta vid datorn förknippar jag med kaffe o cigg…så jag sitter inte ofta här nu!
  Kramen!
  Ragnvi

 10. Svara

  lisa

  1 mars 2012

  Härligt att se och höra att Astrid lever och har hälsan. Katter är små smygare. Kan gömma sig så enkelt. Och Torsten o Blinka dom är bara så söta ihop. Men korren tar priset. Kan nästan tro att den är drågad så nära som den kommer. Kram på dig o ha en härlig dag.

 11. Svara

  lisa

  1 mars 2012

  Var för snabb. Kram från Lisa.

 12. Svara

  messan

  1 mars 2012

  Jag var på samma konsert…fast lite längre bort. Inte vill jag gå in igår ville vara ute hela dagen och njuta…så då blev det så:). Det är så härligt med vårkänslor. Idag ska det bli en bok framför näsan härligt det med.

  Visst är det tur att smaken är som baken:).
  Varm kram

 13. Svara

  Gun

  1 mars 2012

  Ja visst är det underbart med fågelsång, ligger kvar en stund i sängen nu på morgnarna och lyssnar, men då kråkorna som just nu bygger bon sätter igång, suckar jag lätt och kliver upp… 🙄

 14. Svara

  Paula´z Diarie

  1 mars 2012

  Sv; dropp som jag får på sjukhuset är en biologisk reumamedicin ,RoacTemra, som jag får på sjukuset. Tar ca 2 timmar..

  Ja, visst är det bra att Finlands bidrag i Eurovisionen är på svenska, men kan nu inte påstå att det är en toppenbra låt…kan ju inte säg ngt om det eftersom jag inte har sett uttagningen heller.

  Härligt väder har vi haft idag också 😎

  Ha en fin kväll!

  Jag kurerar förkylnigen 😉

  Kramizar

 15. Svara

  Paula´z Diarie

  1 mars 2012

  P.s Får RoacTemra medicinen 1 gång per månad…

 16. Svara

  Nilla

  1 mars 2012

  Det måste ha varit en härlig konsert 😉 Nej du har nog rätt, tyvärr, svarta katter är nog svårt att fotografera. Men de andra två vännerna gör sig ju väldigt bra på bild, de är så söta.
  Kram

 17. Svara

  Punatukka

  3 mars 2012

  Här kvittrar det i snart varenda träd o buske och skatorna flirtar vilt med varann,tsss! Duvan “Agda” försöker än en gång ockupera en plats på balkongen och glor surt (??) på mig som inte alls gillar idén….
  Pussar på alla fina nosar och kramar till er tvåbeningar 🙂

 18. Svara

  Doris

  12 mars 2012

  *ha, ha* sicken underbar bild på ekorren ! Men dina bilder på dina älsklingar är också helt underbara, såå roligt att se hur goda vänner Blinka och Torsten är 😉 . Och lilla Astrid är juu jättevacker !
  Kram

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 69
 • 497
 • 1 652 491
 • 5 119
 • 66 012
Sök här