Bloggen

Vårspaning!

Av
den
1 maj 2024

Äntligen sol och värme i Dalarna!
Det blev en skön promenad längs sjön och jag var inte ensam!
Tjejer i sommarklänningar, barbenta med sandaler på fötterna, killar i shorts på elskotrar, karlar i dunjackor och tanter med mössan djupt nerdragen på huvudet, stilen var verkligen varierad!
Min sommarmundering ligger kvar uppe på vinden, men jag tyckte det var ganska lagom med jeans och en ofodrad jacka.

Flaggan vajar denna härliga första-Maj-dag.

Inga båtar i sjön och knappt några aktiviteter på land heller bland båtfolket

Långt ute på vattnet spanar jag in en ensam svan

Inte ett dugg lättfotad!

Efter flera misslyckade foton kan jag komma lite närmare och svanen tittar upp

Nu poserar den så fint och fotografen är äntligen nöjd!

Här har jag valt ut en öppen plats bland träden där jag tänkt ta ett foto i veckan för att se hur vårgrönskan växer, det här är alltså taget idag på första maj, nästa ska jag försöka pricka till den 7. Om du har lust kanske du vill göra likadant där du bor, vore skoj att se hur långt våren hunnit på olika platser i vårt avlånga land.

Nu väljer jag att krypa närmare träden för att fota knoppar

En del knoppar är sprängfyllda

andra ser nästan malliga ut!

På hemvägen ser jag att det är premiäröppet hos Slussvaktaren och många vill smaka säsongens första glass!

Grannens höns struttar omkring på tomten under de stora pilträden som redan skiftar i skiraste grönt.
Vilken underbar årstid som börjar nu!

TAGS
14 kommentarer
 1. Svara

  BP

  1 maj 2024

  Härliga bilder! Bara solen gör ju att man automatiskt tror att det är varmt också. Och då klär man sig därefter, speciellt medelålders killar brukar göra det. Äventyret med svanfotograferingen var lyckat, bra jobbat! Och även knopparna har du fångat riktigt, riktigt bra. Om jag inte glömmer det ska jag fota mitt vita körsbärsträds utveckling.
  Ja, nu är det äntligen vår. Så vi har längtat!!!

  PS. Vad gäller klädsel så är vi helt överens. Jag menar 14,8 grader irl och på skuggsidan – då är “vår-/höstjacka och jeans perfekt. Och inga kängor:-) DS.

 2. Svara

  Anna-Lena

  1 maj 2024

  Shortsväder idag. Även på cykelturen. Kortärmat. 20 grader.
  Tror intecatt ni ligger så långt efter vad det gäller vår längre. Bara att det går så fort här hos oss nu… Vill ta det långsamt. Njuta ! Kram

 3. Svara

  ibod11 - Ingrid

  1 maj 2024

  Värmen kom ända upp till Frösön och det kändes lite ovanligt…men härligt. Nu är jag ju inte där längre så jag kan inte hitta en plats att fota en gång i veckan. Men jag har rapporterat mina vårfynd till vårkollen. Vilka fina bilder och svanar är fantastiskt vackra. Du fångade svanen väldigt fint. Jag har också gjort ett försök med svanar idag men har inte hunnit kolla resultatet än. Tänk att det börjar grönska lite i träden nu. Det är en härlig tid. Tack för en fin vårspaningsexpedition 😀
  Kram

 4. Svara

  Anki

  2 maj 2024

  Ni är säkert snart ifatt hur det ser ut här … så snart kan du nog ta fram sommarkläderna 🙂 Härliga bilder och kul att följa en särskild plats för att se hur våren fortskrider. Jag har ju följt kastanjeträdens knoppar och fortsätter med det ett tag till. Kanske har de slagit ut tills du kommer.
  Kram

  • Svara

   Paula

   2 maj 2024

   Ja, jag hoppas få se kastanjevblommorna hos dig! Minns hur förtjust jag blev när jag hittade träden i Sundborn, här har vi inga vad jag märkt. Underbar dag idag, lättaste vårjackan blev för varm! Kram

 5. Svara

  Minton

  2 maj 2024

  Njutit av dina härliga bilder. Svanen har verkligen poserat för dej. Det är skillnad på vårens framfart i vårt avlånga land. Klippte gräset för andra gången i går. Sol blå himmel och 20 grader i går.
  Kramar från oss

  • Svara

   Paula

   2 maj 2024

   Ja visst är det otroligt! Det är nog få länder i Europa som har så olika klimat inom landet som vi har. Några landsändar är alltid före, de södra med våren och de norra med vintern…Ändå glad över våra årstider! Helgkram från pörtet, nospuss till Minton

 6. Svara

  Anna i Portugal

  2 maj 2024

  Vilka fina bilder – så underbart med solen och blå himmel! Första bilden är så svensk!

 7. Svara

  Karin

  2 maj 2024

  Härligt med värmen! Här i södra Dalarna har våren kommit ungefär lika långt som hos dig. När jag gick ner till min lilla brygga i går kväll såg jag ett lompar en bit ut i sjön. Så fina. Men samma ögonblick som jag fick upp kameran dör de ner under vattnet och sedan tog det en lång stund innan de dök upp igen, långt, långt bort! Fint att veta att de är här igen.

  • Svara

   Paula

   2 maj 2024

   Så härligt vårtecken med lommen! Jag har inte sett några på flera år, i år har jag tyvärr inte lyckats spana in några sjöfåglar vid Runn heller. Att de skulle posera framför kameran är ju lika vanligt som en lottovinst!

 8. Svara

  LillaSyster

  2 maj 2024

  Det är en underbar tid nu……intensiv men underbar=) Du han nog snart ta fram sommarkläderna.

 9. Svara

  Hanneles bokparadis

  2 maj 2024

  april och maj är ganska tråkiga månader

 10. Svara

  Anette Nordström

  3 maj 2024

  Vilka fina bilder. Jag ska se om jag kan hitta en plats här att ta kort på. Men jag är lite dålig på fotografering. Dels drar Astrid om jag står stilla, dels är jag dålig. Jag kommer från en familj med utmärkta fotografer men är svarta fåret.

 11. Svara

  Carita

  3 maj 2024

  Tänk att vi för en gångs skull fick en härligt varm första maj helg!
  Jättefina hus du fått med på första fotot, härlig omgivning!
  Och knoppar – vi har fångat lite samma motiv 🙂

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 97
 • 138
 • 1 654 173
 • 5 124
 • 66 091
Sök här