Bloggen

Vårtecken i bygda

Av
den
3 april 2019

Senaste dagarna har jag fotat mer än på länge. Det är ju så kul när det händer lite nytt, allt är inte längre svartvitt utan det börjar smyga sig in lite färg mellan gruset och asfalten!

Som du ser har jag bytt header, vårt enda svanpar verkar ha fattat tycke för Säfsen och bestämt sig för att stanna här, och vem blir inte glad då! Först blev jag så bekymrad då jag bara såg en svan och undrade vad som hänt med partnern, vet ju att svanar bondar för livet….

Men efter spaning såg jag att honan lagt sig för att vila i vasskanten, kanske ligger hon redan och ruvar. Herr svan hade stenkoll på henne och höll total koll så andra fåglar lämnade henne ifred.

 

 

I brist på levande blomster passade jag i söndags på att handla lite fuskblommor för att få till en liten färgbomb. Kombinerat med videkvistar blev det ju riktigt fint?

 

 

Här står vår kommande majbrasa, jag kan lova att den växer varje dag nu när alla tuktar träd och buskar och krattar i sina trädgårdar!

 

 

Det går undan med islossningen, speciellt som det blåser friskt varje dag!

 

 

Och titta, efter att ha forcerat många snövallar i sluttningen kom jag ner till fläcken där de trivs, de första fina blyga blåsipporna!

 

 

Med våren och ljuset har också matordningen börjat förändras. Ut med mustiga soppor och in med fräscha sallader!

 

 

Varje dag ger nya upptäckter! Och speciellt glädjer förstås de vilda blommorna !

Jag sover som en stock, förmodligen av friskluftsförgiftning…flera timmars utevistelse leder till omedelbar tupplur på eftermiddagen, och ständiga snoozningar på väckarklockan när  skrället försöker få liv i mig på mornarna.

Äta, sova, promenera, så ser mina och flockens vårdagar ut, en mycket njutbar tillvaro!

Önskar av hela mitt hjärta av även du hinner glädjas åt vårens ankomst!

TAGS
10 kommentarer
 1. Svara

  bpz3

  3 april 2019

  En fantastiskt fin header och lika fantastiskt fina bilder i dit inlägg som verkligen andas vår:-)

  Är impad att du kan så mycket om svanar – också! Är det något du inte kan/vet!!?? Du är (nästan) i klass med Anki;-)

  Roligt att se att invånarna står för sin egen majbrasa. Då slipper ju kommunen ordna med den;-)

  Till sallad har jag inte kommit än, men sen så har jag ju också vinterjackan kvar i motsats till dig;-)

  Vilda blommor älskar jag, men jag blandar alltid ihop tussilago och maskrosor så… Plast-/tygblommor ogillar jag skarpt. Okej, de må vara färgglada, men jag har svårt för dammsamlare;-)

 2. Svara

  Ditte

  3 april 2019

  Din nya “header” är verkligen fin och det vilar ett lugn över den och en känsla av den vår som är på väg hos dig.
  Tyvärr missar jag delar av den svenska vårens ankomst men njuter av vackra vårbilder från mina bloggvänner. Så roligt att följa vårens ankomst hos dig och intressant med både snö kvar, blåsippor och tussilago.
  En njutbar tillvaro med mycket frisk luft tar på krafterna och vad gör väl det-
  Tack för promenaden och jättefina bilder.
  Kram!

 3. Svara

  Anki

  4 april 2019

  Härligt Paula! Äntligen kan du liksom jag gå ut och njuta av vårens ankomst med alla vårtecken som dyker upp 🙂
  En ny, alldeles underbar header – så fin!
  Önskar dig en fin torsdag!
  Kram

 4. Svara

  "LillaSyster"

  4 april 2019

  Härligt mantra äta, sova promenera! Förstår att du däckar det är jobbigt med mycket friskluft =) njut av dagen! Jag ska ta en långpromenad efter jobbet. Kram

 5. Svara

  Ama de casa

  4 april 2019

  Verkligen en vacker header! Och en sångsvan och allt – dom är så himla fina 🙂

  Haha! Friskluftsförgiftning? Ja, den tar på krafterna, men på ett mycket bra vis till skillnad från andra förgiftningar 🙂

  Ha en vårlig dag!

 6. Svara

  Ninni

  4 april 2019

  Vilken vårfin header du har! Och vad grym du är på att fotografera. Det är en glädje att kika in här och få alla fina bilder serverade med fyndiga/intressanta texter till.
  Videkissarna får stå ifred för mig… allergi. De har kört igång rätt rejält nu allergierna. Ögonen rinner, näsan blir täppt och ibland nyser jag 10 – 15 gånger och då kan jag få snyta ur mig och ha andningsvägarna i näsan fria en stund. Igår fick jag en släng av astman också. Men utan mina mediciner skulle jag haft det mycket, mycket värre.

  Sommartiden gillar jag inget vidare. Får ingen ordning på tiderna. Som kvällsmänniska så blir den här övergången jobbig. Nä, min kropp mår bättre av normaltid. När det är normaltid kan jag förhoppningsvis komma igång att göra något vettigt vid 12-tiden men nu hinner ju klockan bli 13 innan jag kommer igång. Nää, inte kul alls.
  Kramen.

 7. Svara

  BrittMarie

  4 april 2019

  Vilken fin header du har! Roligt att du byter ibland. Salladen ser mumsig ut. Just det! Man kan ju ha brödkrutonger i salladen också. Det ska jag komma ihåg.
  Kram

 8. Svara

  Kicki

  4 april 2019

  Vilka härliga vårtecken du bjuder på. Jag har bara sett tussilago, inga blåsippor än.
  Kram/Kicki

 9. Svara

  ibod11 - Ingrid

  4 april 2019

  Underbara bilder och din header är sååå fin! Jag gillar ditt arrangemang med blommor och vide, väldigt dekorativt 🙂 Både blåsippor och tussilago, då är det vår. Och sjön är nästan isfri och glittrar i solen. Det dröjer nog någon månad innan jag får se samma sak hos mig, men vad gör det när jag kan se vårens ankomst hos så många andra 😀
  Kram

 10. Svara

  Åke

  6 april 2019

  Fina vårtecken du visar upp ? Här är det bara fläckvis vill jag påstå… med svanen andas det riktigt lugn, snyggt ?

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 261
 • 365
 • 1 690 592
 • 4 819
 • 62 204
Sök här