Bloggen

Vårtröttheten har slagit till

Av
den
12 april 2023

Man brukar ju säga att man blir trött på våren, när ljuset är tillbaka och det blir lite varmare i luften.
För min del tror jag mer att det handlar om anspänningen inför flytten som nu tar ut sin rätt. Allt är färdigt, till och med är flyttfakturan betald, puh.
Så nu ska vi bara kunna njuta!
Men, då slår tröttheten istället in, så fort jag inte är i rörelse utan sätter mig ner så slår någon mig med klubba i huvudet och jag kan tvärsomna sittande i soffan…


Min pälskling är inte så mycket piggare…

Vi samlar bägge på massor av nya intryck på våra promenader, idag kunde jag ta en stig som jag tidigare ratat då det fortfarande låg ett snötäcke där, men nu hade den smält undan. Bilder från den turen kommer imorgon, om jag lyckas hålla mig vaken…tsss
Jag fick i alla fall till en ny headerbild eftersom påsken nu är över. En strandskata lyckades jag fånga med kameralinsen, det är inte klokt så många fjäderfän jag får bekanta mig med här.
Dagens bilder är alltså gårdagens…som om det skulle ha någon betydelse..
Först trodde jag att det var kabbelekan som blommade i vattnet, även om det är väldigt tidigt, men vid närmare titt såg jag att det var påskliljor som låg och flöt där i strömmen…

Det flöt annat också i vattnet, så onödigt att man slänger i en livboj som kan behövas i skarpt läge

..och vad flyter här om inte en hel cykel!
Igår hörde jag på radion att man gett upp tanken på att sanera sjön Tisken som ligger precis i centrum av stan. Den är svårt förorenad ända sedan gruvdriftstiden. En sanering är en dyr historia och för att finansiera den behövs medel från en fond. Men, då måste man vara säker på att det inte läcker ut nya föroreningar från marken ut i vattnet, och si det gör det i detta fallet. Marken är kontaminerad av samma anledning, den tidigare gruvdriften. Så nu har man konstaterat att det inte blir någon sanering, trist men tyvärr räcker inte pengarna till allt.

Daniel är pigg och glad men vi har i familjen nu under påsken kunnat konstatera det jag misstänkt ett tag, att han har dålig hörsel.
Inte bara selektiv hörsel som jag brukat skoja om, att han hör när han vill höra.
Jag har därför bokat tid hos veterinär nästa vecka så får vi kolla läget. Förmodligen är det åldersbetingat och inget att göra åt men vill i alla fall få det bekräftat.
Lillgubben!

TAGS
11 kommentarer
 1. Svara

  Anna-Lena

  12 april 2023

  Åldern tar ut son rättbpå både människor och djur. Tyvärr.
  Vårtrötthet… ja, det känner vi nog alla av.
  God kväll! Kram

 2. Svara

  Minton

  12 april 2023

  Tror det är vårtrött ni drabbats av för vi lika trötta. Så tråkigt med allt skräp som slängs i naturen. Nu skall jag väcka päls högen som ligger i min säng.
  Kramar från oss

 3. Svara

  Ditte

  12 april 2023

  Kan helt klart förstå att du är trött. Så mycket att stå i i samband med flytten och nu lättnaden när allt är klart.
  Trevligt att gå med på dina rundor men visst är det trist att så mycket “skit” ska kastas i vattnet. Kan inte begripa vitsen med detta.
  Trist med Daniels hörsel. Men kan tänka mig att det även hos hundar kan vara en åkomma som bli än mer påtaglig med ökad ålder. Bra att ni får kolla upp det hos veterinären-
  En fin headerbild som är lite vårlig-
  Kram!

 4. Svara

  BP

  12 april 2023

  Vårtrötthet – det ordet har jag inte hört/använt på många år. Lika bra det i och för sig. Tyckte nog att jag led av den “åkomman” mera när jag fortfarande jobbade och fick klara mig med mellan 5-8 timmars sömn. Nuförtiden har ju den dosen ökats rejält;-) Men i ditt fall är det ju adrenalinpådraget med flytten som gör eller rättare sagt gjort sitt. Hoppas nu att du funderar både en och två gånger innan du väljer att flytta igen;-)

  Headern är ju helt suverän! Vilken duktig (natur-)fotograf du är!!!

  Grymt att se vad man hittar i sjöar/floder… Tragiskt med sjön Tiskan. Tror ärligt talat att det inte är den enda sjön i Sverige som är förorenat och ingen “bryr sig”. Men hoppas att du låter bli att bada i den!!!

  Om Daniel är döv/hör sämre, då är det ju “bara” att införa ett teckenspråk som han förstår. Bra att du låter veterinären undersöka hans hörsel…

 5. Svara

  LillaSyster

  13 april 2023

  Lille prinsen?
  Jo nog tar våren på krafterna. Det är bara att lyssna och vila sig iform.
  Tråkigt och högst onödigt att slänga saker i vattnet.
  Ha en bra torsdag!

 6. Svara

  Anna i Portugal

  13 april 2023

  Kanske inte du är trött efter flytt och alla nya intryck. Att sova middag ör så skönt, så hoppas du kan njuta av det! Att få besked kring Daniel är så klart viktigt.

 7. Svara

  Synnøve Irene Kjerstad

  13 april 2023

  Så trist med sjön. Men kanske bra att de inser att det är kört. Det är hemskt när det blir så.
  Trött ja, det kan jag hålla med dig om. Men jag tror det är våren som spelar mig ett spratt.Ska till doktorn idag, få svar på prover och så blir en tur över gränsen för att handla igen. Mycket billigare att handla där.
  Ha en skön dag nu, här blir det mys i bilen i ösregn. Kram.

 8. Svara

  Mia

  13 april 2023

  Vårtrötthet PLUS flytt, inte konstigt att det är som det är för er…..för egen del räcker det gott med våren som är segare än segast. Jag sa för ett tag sen att vänta bara, den här sommaren kommer att bli som 2018, minns du alla skogsbränder och elände som var? Nu har jag läst en långtidsprognos som säger att sommaren blir just sån…… ve och fasa! Nej, hoppas det är fel, jag vill ha tillbaka landet lagom! Kram på’re

 9. Svara

  Ibod11 - Ingrid

  13 april 2023

  Inte underligt om du är trött nu efter både flytt och en kul men intensiv påsk. Många säger att de blir trötta på våren, kanske t o m deprimerade men jag har aldrig märkt några sådana tendenser hos mig. Men jag blir inte påverkad av vare sig väder eller vind och inte av fullmånen heller så jag har nog stark motståndskraft mot allt yttre 😀 Skönt! Du och Daniel får passa på att vila och slumra nu när det är en lite lugnare period och däremellan kan ni upptäcka massor med nya spännande saker i omgivningarna. Men varför ska folk slänga så mycket skräp i vattendrag? Även om sjön är förorenad så kan den ju i alla fall få se fin ut, utan cyklar och annat.
  Alla mina hundar fick dålig hörsel när de blev äldre och det är nog det vanliga. Men det kan vara en bra idé att kolla upp om det finns något att göra för att Daniel ska höra bättre. Lycka till önskar jag honom.
  Kram

 10. Svara

  Ibod11 - Ingrid

  13 april 2023

  Glömde skriva att du fick en fin bild på strandskatan 😀 Kul att du såg den och lyckades fånga den.
  Kram

 11. Svara

  Äventyret framtiden

  13 april 2023

  Lilla gubben säger jag också. Vi blir alla lite lomhörda med åren, och Daniel är ju till åren. Under oss bor en liten hund som är 14 år gammal och man ser, trots att han är pigg för sin ålder, att både syn och hörsel inte är riktigt hemma längre.
  Ja, vad är det som flyger i folk när de kastar saker i naturen, i vattendrag etc .? Helt obegripligt är det. Vet inte hur man ens ska få folk att ta vara på sina saker på ett annat sätt, än att bara slänga iväg på första bästa ställe.
  Du är ju helt säkert trött nu efter flytten, anspänningen släpper. Vet hur trött jag var första halvåret här…trodde nästan att jag hade någonting smygande otäckt inom mig men när jag hade sovit ut och vilat ordentligt så var allt frid och fröjd igen.
  Kram från gränden!

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 457
 • 770
 • 1 611 125
 • 5 044
 • 65 075
Sök här