Bloggen

Vilken pärs!

Av
den
30 mars 2008

Jag lever!
Tack för alla goa, glada tillrop och hälsningar!
Jag mår inte bra, men bättre!

En riktigt elak bacill har det varit, som inte velat lämna min kropp…fast allt annat har definitivt runnit ut…
Mellan de täta toabesöken sov jag i två dygn i sträck!
Nu värker latmasken i ländryggen också pga för mycket ryggläge

Jag brukar skoja att jag har lagrat fettdepåer för att kunna ta till vid behov.
Och nu har jag haft nytta av dem, tur man haft att ta av.
Vätskebrist var ofrånkomlig, förlovningsringen höll på att ramla av, men nu får jag i mig vätska och har druckit kycklingbuljong och blåbärssoppa.

Och vilken tur att inte sambon drabbats, han har haft hundjouren 24 timmar om dygnet.
Han förstod att jag verkligen var sjuk när jag inte orkade sitta vid datorn på tre dygn….vad säger det om mig, haha!
I fredags kom han hem med en bit entrecote, tittade förhoppningsfullt på mig och sa att den ska vi äta när jag mår bra igen!
Jag hoppas den inte hunnit bli både sur och möglig till dess..
Han har jagat ätbart åt sig i frysen, och så snart han satt på spisen har jag gastat från sängen: “Stäng dörren, det luktar mat!”

Idag var det så dags, att skriva nytt hyreskontrakt!
På darriga ben som påminde om en nyfödd kalv duschade jag, klädde på mig och så tog vi bilen de trehundra metrarna….
…pust och flämt uppför trappan med ett stadigt grepp om ledstången..
Där stod nya hyresvärden och höll på att installera vår nya kyl/frys bland målarburkar och penslar.
Vi har inte begärt någon upprustning av lägenheten, men han ska fräscha upp de målade ytorna i hall och trappuppgång.
Det tackar vi för!
Nu känns det riktigt bra, förutom väntan på flytten i tre månader…
Då har vi hunnit bo i vår nuvarande lägenhet precis ett år, så vi håller verkligen upp flyttfarten med samma intensitet som förut!

Och som vanligt så hoppas vi att just denna flytt ska bli den sista på bra länge…trot den som vill!

Kan också berätta att jag i fredags äntligen fick besked från Försäkringskassan om att mitt sjukbidrag är beviljat. Det som skulle gå ut nu på måndag…
Det är både skönt och lite lessamt, jag slipper känna flåset i nacken samtidigt som jag har svart på vitt att jag är arbetsoförmögen…
Men, jag har blivit behandlad med största respekt, mer än vad jag kan säga om alla skräckhistorier jag läst om i tidningarna!
Om jag orkar och vill och får tillbaka mer energi finns det inget som hindrar att jag försöker hitta någon sysselsättning på deltid.
Men just nu har jag inget på arbetsmarknaden att göra.

Nu ska jag småningom ta mina första stapplande steg på nätet och börja hälsa på hos er. Jag har saknat er alla!

Kommer isen snart att vara ett minne blott?

Temperaturen är just nu +10 grader!

TAGS
17 kommentarer
 1. Svara

  Gunnel

  30 mars 2008

  Skönt att se att du är på G igen. Fy böveln…det var magsjuka du hade. Hua…

  Låter spännande med ny lägenhet. Vad snällt av värden att fixa till den lite. Ny kyl/frys…det är inte fy skam.

  På vissa försäkringskassor jobbar det människor med hjärta på rätt ställe…tyvärr verkar det inte vara så överallt.

  Vi har idag haft 12 grader varmt och det blev en skön hundpromenad. Men du…nu får vi se upp för de sicksackade som hann krypa undan några dagar sen förra “värmeböljan”. Fattar inte…jag blir mer och mer larvig vad det gäller de djuren…men det är för att jag inte vill att mina små fyrbentingar ska råka illa ut. Måste komma ihåg att ringa och be att få corticon-tabletter utskrivna åt dom.

 2. Svara

  Anki

  30 mars 2008

  Grattis Grattis Grattis
  Till tillfrisknad
  Till nya lägenheten
  Till att ha blivit behadlad med respekt av myndigheter.
  Jaha, då har Ni med en flytt att se fram mot. Personligen längtar jag efter vår flytt så jag går i småbitar snart…hummm.
  Nu är våren här DET ÄR UNDERBART.
  Kramiz från Anki

 3. Svara

  hönsakadorran

  30 mars 2008

  Skönt att du är på bättringsvägen, inte roligt att vara magsjuk. Det tar många dagar innan man hämtat sig igen. Hoppas vi får se lite bilder på den nya lägenheten när ni kommit till ro där.
  Kram

 4. Svara

  leila

  30 mars 2008

  skönt att du är på G igen, jag har haft denna otäcka magsjuka två ggr i mitt liv och vet hur den tar på alla ens krafter. kram på dig/leila

 5. Svara

  Punatukka

  31 mars 2008

  Nämen????Här har det minsann hänt grejer medan jag varit borta! Uschanemej vad du din stackare fått utstå brrr!Å så skönt att se att du är på G.igen..Själv åkte jag på typ, “gallkramp” ionsdags,inge kul alls och inte blev det bättre av att man nästan ska behöva slåss för att komma under “vård”,grrr!Tror att jag i ren ilska pinkade ut “gruset”,hehehe så nu är det relativt ok?! Åtminstone så jag kan vänta de veckor det tar för att komma till ett ultraljud eller scanning!Så skönt att du fått klart från f-kassan och ingen regel utan undantag tydligen för jag har hört rysliga historier om hur vissa bemötts,brrr!Skööönt att DU slapp den biten…*L*
  Sååå vackra foto’n,jag njuter som vanligt,mmmm! Önskar hela pörtet en fin start på April…Kramar om!
  Punatukka

 6. Svara

  Åsa

  31 mars 2008

  Skönt att höra att du är på bättringsvägen.
  Se nu till, att du tar det lite lugnt ett tag nu då, så att du får tillbaka krafterna ordentligt.
  Kul att ni får det “donat” utan att ni begärt det, ni får tydligen en bra hyresvärd.
  Ha dé!/Kram

 7. Svara

  Kicki i skogen

  31 mars 2008

  Hej Paula
  Ja vilken pärs du gått igenom.Ja inge ont som har nå gott med sig,tänkte på att du gått ner 4 kg.haha.ja tur att de finns något att ta av hahahaa.ja vad skönt att du är lite bättre nu´.Kram Kicki

 8. Svara

  Mia

  31 mars 2008

  Äntligen är du på bättringsvägen! Åsså blir det flytt igen, vad roligt för det såg så mysigt ut i den lägenheten *L*
  Här lider jag av bloggabstinens, det verkar gå segt att komma igång med nya “plattformen” på blogg.se…hoppas det kommer att funka sen, hmm… 😉

 9. Svara

  Kicki

  31 mars 2008

  Men kära nå’n. Inte visste jag att du varit så däckad.Jag har inte varit ute på din blogg på några dagar.
  Dessa valpar tar MYCKET tid nu sista veckan som de är kvar och de är aktivare än nå’nsin.
  Skönt att du kryar på dig, det värsta är att de där trevliga kilona som man tappar är mest bara vätska, alltså är man tillbaks på sin vikt på nolltid.
  Spännande med flytten, lägenheten verkar riktigt trevlig, inte minst med tanke på bastun och balkongen.
  Kan ni flytta tidigare om er nuvarande lägenhet får nya hyresgäster inom tre månader.
  Men var rädd om handlederna, ta all hjälp du kan få när det är dags att packa.
  Kramen/Kicki

 10. Svara

  Caroline

  31 mars 2008

  Många som varit och är sjuka nu… envetna vinterbaselusker!

  Skönt att du mår bättre nu, och skönt att ditt sjukbidrag blivit beviljat nu! Inte kul att känna flåset i nacken annars…

  Förresten, vilken snygg vårlayout du har nu!
  Måste nog uppgradera min layout snart… 🙂

  /Caroline

 11. Svara

  lelu

  31 mars 2008

  men bästa Paula, det var en hiskelig historia om din sjukdom ..snart nog är du i fullfart o börjar packa o rensa mm. vi följer med spänning alla tilltag du kommer förte dig med ,Det kommer dagar då du kommer åter vara vild med djur o natur o kameralinsen . God bättring . :music:

 12. Svara

  Kersti

  31 mars 2008

  Stackare vilken pers. Skönt att du är på benen igen.

 13. Svara

  Eva-Lena

  31 mars 2008

  Hej Paula!

  Skönt att du kommit på benen igen! Liknelsen med nyfödd kalv är bra, precis så känner man sig ju efter en så´n pärs som du haft. Vad roligt ändå i all bedrövelse med den nya lägenheten, som jag är sååå avundsjuk på: Egen tvättstuga och bastu, inte illa. Dessutom får ni uppfräschat, det kommer att bli kanonbra där det är jag säker på.

  Tack också för din fina sida, med bra boktips (har just lånat två av Maria Ernestams böcker (Caiprinha med Döden är dock lite underlig) och Hela kvinnan 50+ och annat spännande att läsa om ditt liv, och framför allt dina underbara bilder!

  Grattis till sjukbidraget! Är det tills vidare? Själv fick jag ett års “frist” i februari. I julveckan (!) hade de värsta pådraget från Försäkringskassan och direkt efter nyår skulle det dras igång en diskussion med min arbetsgivare m fl, men sedan har det varit helt tyst. Uppenbarligen ville de bara kunna notera i akten innan årsskiftet att de hanterat ärendet, för sedan kom det ett beslut om förlängd sjukersättning med ett år. Man kan ju bli sjuk(are) för mindre.

  Ha det så gott du kan, och snart känns benen bättre ska du se!!

  Kram från Eva-Lena!

 14. Svara

  Bia

  1 april 2008

  Härligt att du fick fortsatt sjukersättning! Igår gick min ut och just nu hänger jag i luften. Har fått förhandsbesked om att jag minsann är frisk till 100 %… men har protesterat så än har inte det slutgiltiga beskedet kommit.

  Trist att du varit så pass sjuk att du varken ätit eller suttit vid datorn! Skönt att du är på bättringsvägen!

  Skoj att ni fick lägenheten! Ni verkar ju inte banga för att flytta igen!

  Sköt om dig!
  Kram/Bia

 15. Svara

  Inger Maryissa

  1 april 2008

  Skönt att du mår bättre, även om det verkar ta lite tid innan alla elaka baciller vill lämna kroppen helt.
  Bra att du försöker dricka så mycket som möjligt för vätskebristen p.g.a denna pärs.
  Grattis till nya hyreskontraktet och kan tänka mig ni ser fram emot flytten.
  Och får även säga grattis till beviljad sjukbidrag, även om det kan kännas lite sorgligt att få svart på vitt på att inte kunna arbeta.
  Men i alla fall du nu slipper oron inför F-kassans beslut.
  För mig var det också en lättnad när jag fick mitt beviljat.
  Ha en bra fortsatt dag.
  Kram

 16. Svara

  Monica

  1 april 2008

  Många som åkt på ordentliga förkylningar nu förstår jag. Gott att du är på bättringsvägen i alla fall.

  Men, vart är det ni ska flytta nu då, Paula?? Det har ju varit några projekt om jag inte missminner mig 😉

  Kram

 17. Svara

  Ninni

  1 april 2008

  Huvva för magsjukor! Har tackochlov klarat mig från såna än. Det var länge sen jag var in hit till dig så nu hade jag mycket att läsa igen. Har inte haft nån lust att sitta vid datorn sen Christer blev dålig men nu börjar jag kika på datorn lite mer igen. Men den är upptagen rätt ofta nu då vi ska vara två om den och jag har ju en hel del mer att göra medan han inte får göra nånting alls egentligen i två veckor och bara lite två veckor till…
  Kul med nya lägenheten.. då var det meningen att ni skulle ha den ändå då. 🙂
  Vi skulle ju ha flyttat denna vecka men det har vi skjutit lite på framtiden nu så Christer hinner ta igen sig lite. Inte för att han känner sig sjuk inte men han får likafullt inte bära tungt eller anstränga sig.
  Ha det gött och hälsa guben…
  Kram!

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 166
 • 363
 • 1 626 560
 • 5 069
 • 65 363
Sök här