Bloggen

Vilken seg helg…

Av
den
7 juni 2009

Va konstigt det kändes att vara hemma hela helgen…
I fredags när vi rastade jyckarna gick vi till ishockeyrinken där någon hundägare gjort en liten hoppbana.
Tyvärr har någon tagit bort den del av sargen som var ingång, nu kunde vi inte ha Loppan lös som vi hade tänkt

Det blev jätteknäppt när Hasse skulle instruera Loppan samtidigt som Blinka sprang omkring och jag stod med kameran i handen…

Men gamla damen tyckte faktiskt detta var skoj!

Hihi, Blinka tigger godis samtidigt som Loppan hoppar över galant!

När jag lät Blinka hoppa så visade hon vilken gasell hon är, hon flög högt över hindren och sprang också genom däcket vilket Loppan vägrade göra.
Det här ska vi göra om, får fundera på hur vi ska stänga rinken så vi kan låta Loppan gå lös….

Igår hyrde vi släp och åkte för att hämta upp våra inköpta soffor. Hasse fick hjälp av säljaren för att baxa upp sofforna på flaket och jag tänkte i mitt stilla sinne: “hur sjutton ska detta gå när vi kommer fram?”
Och nog var det slit och släp! Vi skulle ställa sofforna i källarrummet som vi fått tillgång till, tvåsitssoffan lyckades vi släpa dit, men när vi kom med tresitsen var det tvärstopp. Synliga rör i det låga taket och en smal dörr gjorde hela företaget omöjligt!
Till sist insåg vi att enda möjligheten var att bära upp soffan till lägenheten….två trappor upp!
Det var inte tyngden som var värst, det fanns bara inte någonstans att ta tag i!
Det slutade förstås med att Hasse i princip baxade soffan ensam uppför trappan….
Träningsvärk i armarna och ont i ryggen är resultatet av gårdagen, och jag inser mer och mer att man inte kan hålla på att flytta när man inte själv kan göra ett jota!
Idag har vi varit och röstat, som om det nu hade någon större betydelse, men vi kunde inte skylla på tidsbrist..så nu blev det gjort.

Nu ska jag i veckan börja fylla flyttkartonger för att sedan kunna vara ledig nästa helg.
För då har jag bestämt att det ska vara varmare väder och vår favoritplats ska vara ledig!

Delar med mig av min lilla bukett och önskar dig som tittar in en härlig vecka!

TAGS
11 kommentarer
 1. Svara

  Malin

  7 juni 2009

  Vilken vacker bukett! Vad roligt att träna Agility med hundarna! Mina barns kusindotter tävlar i Agilty med sin fina blandis Helmer. Oj så lydig han är, jättekul att se.

  Oj vilket projekt det blev med soffan!

  Kramen

 2. Svara

  annette

  7 juni 2009

  Underbar sommarbukett, njuter ! Ja, att låta hundarna leka och hoppa det gjorde Du bra i helgen, men resten att Du ger Dej på att släpa en tresits uppför trappor, icke godkänt Fy på Dej!!
  Sköt Dej nu i veckan så Du orkar ge Dej ut i helgen, för då jäklar skall vi väl få fint väder, annars skall jag prata allvar med någon ovan molnen!

  Kram på Dej!

  annette

 3. Svara

  Nilla

  7 juni 2009

  Vilken härlig sommarbukett. Och vad roligt att hitta en hoppbana till hundarna. Hoppas att ni kommer på något sätt att stänga igen så Loppan kan få springa fritt. Jisses vad ni sliter, hoppas verkligen att det blir fint nästa helg så ni kan lufta Pärlan.
  Jag jobbar på midsommardagen´s natt och två nätter efter den. Så vi åker ner till Österlen helgen efter Midsommar. Det ska bli skönt, men jag oroar mig lite för pappa. Jag vet ju att han har hjälp, men han blir lite ensam och det känns i själen. Han har dessutom sagt at han är lite orolig över att jag ska vara borta så länge.Men det gick ju bra förra sommaren, då var han också ensam för mamma låg ju på sjukhus då. Men hon fanns ju i alla fall. Ja det är inte lätt. Du hörde väl min djupa suck?
  Ha det gott bland flyttkartongerna. Kram

 4. Svara

  Ingegerd

  7 juni 2009

  Ja, jyckarna tycker det är kul med agility! Behöver inte vara så proffsigt heller, hoppas ni hittar ngt att stänga av banan med. Låter jobbigt med soffan, hur känns det i ryggarna nu?
  Tat lugnt nu, annars blir det illa!

 5. Svara

  Marketta

  7 juni 2009

  Vilken fin bukett du har fått till. Ja, det är ganska enkelt att få till en hoppbana. Nu har ju Rusta billiga agilityhinder, men dom är mer lämpliga till småhundar än till stora collie.

  Tufft med soffan, oj. Våran vi köpte nu sist var ganska lätt.

 6. Svara

  Famos/Menageriet

  7 juni 2009

  😀 😀 😀 När ska Hasse börja tävla då? 😀 😀 😀
  Ett litet tips är att Hasse hoppar först och sen Loppan! 😀
  Är det inte för långt till rinken så är hundägarens bästa vän ett kompostgaller.
  Vad kul att kunna aktivera pälsklingarna där!
  Det kanske inte är så dumt att köpa soffor på möbelaffär’n ändå? Då får man ju den levererad dessutom. 😉
  Ja, åldern tar ut sin rätt, även jag märkt. Hoppas att Ni trivs på det nya stället, så Ni vill bo kvar såpass länge att Hasse hinner vila ut?
  Ang. blommor, så tycker jag att Du har lyckats bra med Din bukett och det räcker ju! :thumbsup:
  Ha en bra vecka Ni också och tack för att Du ger mig ett gott skratt ibland! 😀

 7. Svara

  Eva-Lena

  8 juni 2009

  Att flytta är minsann inget för slitna kvinnokroppar…jag har dämpat mig med flyttandet, men är ändå i full gång med att kolla runt, kanske, kanske at drömboendet dyker upp:)

  Vi köper också i princip alla möbler begagagnade, mest på auktion för där blir det billigast. Möbler är tokbilligt just nu! I den här lägenheten är vi faktiskt inne på vår fjärde soffa (býtena skedde inom några månader så den vi har nu har stått här i ett och ett halvt år drygt). Jag älskar plyschsoffor, och speciellt gröna, därför köpte vi på Blocket två olika uppsättningar, fast olika gånger, den ena sprätte dun, och den andra gick det knappt att ta sig upp ur när man väl hamnat i den, så då blev det en beige, men den kändes så tråkig. Till slut blev det en svart skinnsoffa, som var helt ny, men såldes för långt under halva priset. Skinn är perfekt visar det sig när man precis som du har bortskämt djur i huset. Som tur är har vi en stark kompis som vi bor granne med, han har burit mycket uppför och nedför våra trappor.

  Vår Smilla går på agility. Hon är normalt en mycket bekväm dam, som tycker att motion är lite överdrivet, men på agilitybanan blir hon hur sugen som helst. Hon älskar det! Eftersom hon inte har så bråttom så blir det i stället rätt, hon vinner som regel på det, det lugna och metodiska. När säsongen i stugan börjar så vill hon hela tiden åka hem. Som en sur tonåring: – Det finns inget att göra? – Måste ni hålla på hela tiden, sätt er ner? – Jag har inga kompisar här? – Jag vill åka hem! Eftersom hon älskar bilen så har vi bakluckan öppen, och vem ligger där nästan hela dagarna, ja det är inte Roland eller jag i alla fall.

  Annat är det med Tyra (dotter Linas hund), hon blir så till sig bara hon ser att vi svänger av mot stugan, piper och flåsar och när vi väl kommer fram så far hon ut i skogen och letar pinnar som hon sen roar sig med hur länge som helst. Vår fröken kollar och konstaterar att: – Den där har nog ADHD eller damp.

  Jag har haft en riktig down-helg. Mycket värk i både kropp och knopp, så nu lääängtar jag efter sommaren! Var är den?

  Kram till dig – lova att ta det lugnt, du ska hålla till helgen!

  /Eva-Lena

 8. Svara

  Doris

  9 juni 2009

  Oh, så vackra blommor du har i din bukett :thumbsup: !
  Lät jobbigt med baxandet av sofforna, hoppas att det blir jätteskönt att sitta i dem så att det lönade sig 😉 .
  Här håller jag på att titta på begagnade bäddsoffor nu, om jag hittar en bra sådan köper jag den annars funderar jag på att köpa en hopfällbar gästsäng på Jysk, den bästa kostade lite mer än 1100 sek och var faktiskt riktigt bekväm förutom att den bara är 80 cm bred, vet inte om det känns bra :question: …
  Årets Nordjobbare är en Stockholmare, *he, he*, jättetrevlig kille så det ska nog bli en bra sommar men visserligen är det MYCKET mer jobb för mig när vi har en jobbare, tål INTE när Maken säger; “DIN jobbare”, det är minsann inte för min skull att vi har jobbare här :cursing: !!!
  Sol o värme ser vi inte mycket av den här veckan visst, 7, 8 grader varmt och molnigt *suckar* men jag promenixar glatt ändå, tyvärr får jag alltid promenara samma sträckan, antingen i söder eller norr, beror på varifrån blåsten kommer vilken riktning jag väljer, är skönare att ha medvind hem 😉 .
  Sköt om dig och var försiktig med bärandet !
  Kramar, Doris

 9. Svara

  Kicki

  9 juni 2009

  Vilken fin bukett du fick till!
  Kul att hitta lite hinder för hundrana att roa sig och er med.
  Ni får väl hitta nåt att göra en “grind” av så Loppan kan få vara lös. Annars får väl du stå i öppningen och mota 💡
  Hur mår era kroppar efter den soffpärsen?
  Jag är äntligen, om inte bra så iaf mycket bättre i ryggen. Foten borde jag nog ta till en läkare. Den “pulserar” emellanåt när jag gått mycket.
  Kramen!

 10. Svara

  Monica

  10 juni 2009

  Det där brukar hundar gilla – hoppa över och krypa under. Bra motion!

  Usch, jag blir trötta bara jag hör dej prata om att packa & flytta igen – slit & släp 😉

  Vilken vacker sommarbukett 🙂

 11. Svara

  Synne

  11 juni 2009

  En helt underbar bukett med blommor du plockat. Måste ta mig en tur ut här med.
  Men inte idag. Det regnar och vi ska åka på harryhandel.
  Klart att de var kul att hoppa hinder. Kanske Blinka skulle träna agilety. Loppan med. Hoppas ni kan stänga grinden på nått vis.

  Gamla människan, att ge sig på en soffa på det viset 😀
  Men nu är den uppe ialllafall.
  Ja det där med flytt är ett kapitel i sig. Hoppas ni bli boende där ett tag nu då.
  Hoppas det var en snygg soffa 😀
  Klems Synne.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 159
 • 497
 • 1 652 581
 • 5 119
 • 66 012
Sök här