Bloggen

3-veckors pälsklingar

Av
den
5 augusti 2013

samba3v1

Sambas ansiktsteckning blir bara finare och finare, vid födseln såg han/hon ut som ett spöke… 😀

rumba3v2

Rumbas teckning är mera diskret men ändå vacker

Efter att ha läst i en kattbok att de ska börja äta käk vid tre veckors ålder var jag tvungen att konsultera vänner som haft kullar. Började nästan tro att mina sötnosar inte hängde med i utvecklingen men fick till min lättnad höra att dom inte börjar äta vanlig kattmat förrän vid tidigast fem veckor!
Nu har jag inhandlat lite barnvälling att börja med när de små väl börjar tulta omkring och visa intresse.

blinkaokattugar2

Intresserad, det är allt Blinka, hon bara väntar på att få sätta tänderna i de små liven… :mrgreen:
Närå, men hennes modersinstinkter vaknar och hon tar omedelbart kommandot när jag låter ungarna krypa omkring i sängen.

kattkul

Sova – äta – sova – äta är melodin än så länge, imorgon ska jag tillverka några små kattleksaker av gamla påskfjädrar!

Annars då, jo tackar som frågar, jag är helt ledbruten efter en lång eftermiddag i gassande sol på hyggena bland hallonsnåren!
Varför måste de finaste bären växa på de svårast åtkomliga ställena? Bergskrevor, lösa stenblock, gropar och diken, ingen hejd på hur terrängen ser ut…
Men jag fick ihop några liter och märkte att de började bli nästan övermogna, ramlade av grenarna så fort man kom åt dem.

hallon

Nu styckfryser jag bären på bakplåt för att lätt kunna ta fram den mängd jag behöver till morgongröten!

TAGS
10 kommentarer
 1. Svara

  Malin

  5 augusti 2013

  De blir bara sötare och sötare nu de små gulltussarna 🙂

  Smart att styckfrysa, känns som det blir mer användningsområden när de inte mosas när de fryses in i en klump.

  Pussa ALLA sötnosarna fr mig!

 2. Svara

  TT

  5 augusti 2013

  Vad fina dom är!!! Otroligt söta kattungar!
  Smart att styckfrysa, ska jag också göra för jag vill ha dem i smoothies.
  Jag stod på öron i skogen,två dagar på raken… Balansen börjar bli tafflig! 😆

 3. Svara

  Sigge Svamphund

  5 augusti 2013

  Vid 3 veckor är det dags att börja bjuda på fast föda. Med tanke på att de bara är två så kan det dröja lite längre innan de börjar äta annat. Börja gärna med burkmat för kattungar och blanda ut det med kattmjölk. I samband med att du börjar ge fast föda så är det viktigt att du ställer en kattlåda nära dom. De brukar fatta tämligen omgående vad den ska användas till.
  Med ca 25 kullar Norska skogkatter finns viss erfarenhet här. Hör av dej om du har frågor

 4. Svara

  Mia

  5 augusti 2013

  Jisses så söta dom är nu och värre blir det :mrgreen:
  Duktiga Paula i hallonskogen/hygget….men var rädd om dig!
  Jag hoppas det blir mycket chili, har fem plantor av olika sort men jag får nog ta n dom i höst för att det ska hinna bli nåt….t så skickar jag!
  Kram på dig

 5. Svara

  "LillaSyster"

  6 augusti 2013

  Ta en bit folie och knyckla ihop till en boll – bästa kattleksaken! Och den låter inte så mycket när de får för sig att upp och jaga den om natten. Man kan få blöt lägga torrfoderet lite åt dem i början, jag hade Mjau föräldrarfritt och någon ersättnings mjölk (pulver som blandades med ljummet vatten). Men nu när de bara är två så räcker säkert mammans mjölk. Söta och gosiga är de i alla fall, längatar till vi får hem vår lilla ullboll.
  Jag är säker på att i vinter då du sitter där med gröten, så var det värt besväret att plocka dem. Då har du glömt att du är ledbruten idag! Kram =)

 6. Svara

  Ninni

  6 augusti 2013

  Men dom är ju helt ljuvliga..jag älskar små kattungar dom är så roliga att titta på när dom busar och snubblar runt.
  Grannen har en på 14 veckor..han är störtskön och väldigt social..gå inte ifrån mig då gråter jag =(

  Ska du behålla dom eller är dom borttingade??
  Åhh vill ha en egen katt..men det går ju inte för allergin, det går ganska bra med kissen vi passar nu.
  Men i långa loppet går det inte..snyft.

  Ha en fin dag och Hallon det är mumma det, kram

 7. Svara

  Inger säfström

  6 augusti 2013

  Underbara bäbisar, när jag ser Samba vill ja ha men jag har ju fyra,hoppas du hittar ett fint hem till dem eller kanske någon blir kvar hos dig, tänk vilken lycka för den kissen. ha en bra dag själv åker jag hem till Ångermanland ska lägga mig i blöt i älven. Kram Inger

 8. Svara

  Kicki

  6 augusti 2013

  Nu blir kattungarna bara sötare och sötare.
  Hallon i skogen, ja visst är det ett elände att plocka, men så goda. Slår trädgårdshallon i smaken med hästlängder 🙂

 9. Svara

  Agneta

  6 augusti 2013

  Alltså, kattungarna är så otroligt söta så det finns inte! Jag blir alldeles gråtmild, något så underbart……..
  Nattkram Agneta

 10. Svara

  Raija

  7 augusti 2013

  Så söta de är nu, de små :-). Jag får aldrig kattungar att äta innan de är runt 6 veckor. Brukar då blöta upp lite kattungefoder med lite vatten, så de är mjuka eller med lite Anderssons välling. Det brukar fungera bra i början och sen mosar jag burkmat och har lite vatten i det.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 478
 • 499
 • 1 641 169
 • 5 101
 • 65 747
Sök här