Paulas nässelsoppa!
I vårt avlånga land har säkert flera redan börjat skymta den första vårprimören, nässlan!
Här har vi långt dit…
men jag har redan avnjutit vårens första nässelsoppa!
Jodå, jag frös ner förvällda nässlor i fjol, och har använt dessa som ersättning för spenat i gratänger under vintern, både godare och billigare!
I år ska jag försöka torka nässlor också, nyttigt att smula över filen till exempel.
Jag gjorde en annan variant av soppan denna gång, och mumsig blev den!
Jag delar gärna med mig av receptet, nässlor är fulla av nyttigheter!
Du behöver:
2 liter små späda nässlor
1 liter vatten
2 hönsbuljongtärningar
1 förp. Philadelphiaost, gärna med smak av gräslök
vårlök
hårdkokta ägg
Skölj nässlorna, ta bort stjälkarna. Koka i vattnet 15 minuter. Sila av och hacka grovt. Koka upp vattnet, lös upp buljongtärningarna, lägg i osten. (Jag smulade också ner en näve torkade trattisar!) Låt sjuda 5 minuter. Servera soppan med ägghalvor och hackad vårlök.
Christina
Ser jättegott ut.
Det skall jag prova.
Det vimlar av nässlor här nere i Skåne.
mariannE
Jadå ! nässlorna har börjat komma upp. Ser gott ut det där. Och var säkert gott också. Du är så huslig och .. ja allt det där som jag inte är … Tror jag flyttar hem till dej!
Anne-Lie
Min mor brukar komma rännandes med nässelsoppa, när säsongen infinner sig. Det är gott, men jag skulle nog inte idas göra den själv. Har däremot bestämt mig för att plocka alla bären från våra gamla vinbärsbuskar i år, samt blåbär å lingon från skogens skafferi. Det är ju skam att köpa när man har skogen full.
Hej hopp bommulstopp/aw 🙂
Anki
Ursäkta, men bränner man sig inte i munnen av den här soppan?!? *fniss*. Har aldrig testat denna typ av soppa, ja jag kan väl säga så här, jag är ingen soppmänniska helt enkelt,,,sedvanlig köttsoppa eller ärtsoppa max en gång i halvåret…ja jag vet inte varför, de e ju gott med soppa, men ja, de har aldrig blivit nån vanlig middag hemma hos mig.
Oh jag har inte sett några nässlor ute heller ennu, men de kommer väl.
Söder Hälsning o Kram Anki
Pia (Pimli)
Här gillas nässelsoppa! Ungarna KRÄVER nässelsoppa när de små raringarna börjar titta upp. Jag brukar blanda med kirskål – det blir jättegott! Låter gott med trattisarna i, men jag får förståss göra två kastruller då. Yngstesonen äter INTE svamp i någon form.
Brukar också frysa in, men missade det alldeles förra året. Får ta igen det i år, fast det dröjer ett tag till verkar det som.