Kall morotssås med yoghurt
Det här receptet kommer ursprungligen från boken ”Kryddor från Rosengård”, såsen eller röran som är försvinnande god är vanlig i bland annat Turkiet.
Min svärdotter som har sina rötter där minns att hennes föräldrar hade denna sås som standard på frukostbordet!
Riv 6 mellanstora morötter grovt och stek i 1 msk olja tills morötterna är mjuka. Salta med ½ tsk salt och låt svalna. Rör ner i ca 2 dl turkisk yoghurt, ev. 1 msk majonnäs och pressa i ett par vitlöksklyftor. Du väljer själv om du vill ha en fast röra eller en tunnare sås genom att variera mängden vätska.
Voilá!
Passar till allt!
Vi har ätit den till stekt panerad fisk, till kycklingklubba och jag bara vet att den är jättegod till grillat!
TAGS
Mia
Tack för tipset…det blir perfekt att ha på buffébordet! 🙂
Astrid
Så gott det lät och enkelt att fixa
Kristina
Tackar tackar! Ja den röran låter super! Brukar steka rivna morötter tillsammans med lite annat, men med den turkiska youghurten måste det ju bli jättegott!
TT
Men vad gott det där lät, måste testas omgående!!
Kul att du alltid har något nytt att komma med här!
Cina
Det bara måste jag testa!
BrittMarie
Ständigt kommer nya tips från”finkäringens grytor”. Detta låter spännande och nyttigt. Alltid är det ju roligt att prova något nytt, så vi får se…
Kram och hoppas det inte blåser så mycket på dig idag!
Ninni
Tack! Den ska jag testa för det verkar jättegott!