Bloggen

Flyttbestyr som styr

Av
den
13 augusti 2024

Nu är flyttbestyren påbörjade, bara 2 ½ vecka innan flyttlasset går!

Härom dagen knatade jag upp till Jysk och inhandlade två klappstolar som jag bar hem under armen. Självklart kom en liten skur, men stolstyget verkar inte ha tagit skada.

Nu ryker mina furustolar som jag köpte på Lions loppis för många herrans år sedan. Nu gäller det att verkligen tänka smått, vad tar minst plats på mina 30 kvadrat!
Igår tog jag bussen till nya hemmet där jag stämt träff med bovärden för att få nycklar och få lite information om huset.

Bland annat kikade vi in i sprillans nya tvättstugan där de nya maskinerna väntar på att få börja jobba

Jag fick en känsla av en dataserveravdelningnär jag såg på torktumlaren och torkskåpet, hightech, ska jag kunna lära mig att använda allt detta?
Jag gick runt i kvarteren en stund medan jag väntade på bussen hem, jag hade lite bråttom för jag hade stämt träff med en gammal bloggvän!
Ja hon är inte gammal, jämfört med mig, men jag räknade ut att vi varit vänner i minst 17 år för redan då träffades vi första gången!
Jag hade blivit placerad på Alfta rehab av Försäkringskassan som ville göra ytterligare en utredning om min arbetsförmåga. Jag hade redan tidigare gjort en liknande tur i Tranås dit jag förvisades i 6 veckor för att undersökas kroppsligt och mentalt. Bedömningen då var nedslående, men sen kom jag tillbaka till arbetslivet några år senare och orkade driva ytterligare ett företag innan det tog tvärstopp.
Nåväl, jag trivdes bra i Alfta de tre veckorna jag vistades där, och sen kom Carina som en räddande ängel körande i sin bil och tog med mig på guidade rundturer i området.
Tyvärr slutade hon blogga senare, men vi har hållit kontakten och vi har träffats flera gånger under åren. Nu skulle hon vara i Falun över dagen och ville gärna ses.
Jag föreslog att vi skulle äta eller fika på Slussvaktaren.

En slät kopp kaffe var det enda jag fick bjuda på, hon hade redan ätit lunch under sin shoppingtur i Borlänge.

Hon fotade en rynkig finnkäring som hon påstod var jag…
Ett kort möte blev det men alltid lika kul att ses, nästa gång bor jag i nästa pörte!
Idag tog jag tag i röran uppe i vindsförrådet för på torsdag har jag beställt hämtning av sånt bråte som ska till återvinningen. Flyttfirman får jobba lite extra, och jag får betala lite extra men det är det värt istället för att försöka dirigera grejer till rätt platser på flyttdagen. En byrå, en fåtölj, köks- och balkongstolar, tavlor som hängt med ända sedan barndomshemmet får nu gå till loppisen som kanske kan få en slant för dem. Tjejerna fick i helgen titta och välja om de ville ha något, och Paulina valde ut två tavlor som nu hänger hemma hos henne.
Ja så här ser nog mina dagar ut närmaste tiden, men redan nu känns det lite lättare när det värsta, vinden, är avklarad!

Lite blommor till dig som orkade läsa allt!

.

TAGS
15 kommentarer
  1. Svara

    Ibod11 - Ingrid

    13 augusti 2024

    Spännande tider väntar och bara att förstå dig på allt det nya och glänsande i tvättstugan kräver nog att du orkar hålla fokus på vad du gör. Men allt kommer att gå bra och vad skönt att du har fått undan allt från vinden. Jättekul att du fick en fikapaus med goda vännen sedan 17 år tillbaka. Tänk vad bloggandet ger oss mycket 😀 Fina bilder på er två kompisar och på blommor och annat 😀
    Kram

  2. Svara

    Mia

    13 augusti 2024

    Det känns skönt när det värsta är gjort, i vårt fall alla skåp och garderober (fast det är sånt som inte syns, när man tar möblerna märks det!) Vi har fått iväg ett släp och på fredag går det två till, sen ska det väl bara vara smågrejer kvar och det tar vi själva. Lycka till med allt, kram på´re

  3. Svara

    Anna i Portugal

    13 augusti 2024

    Det var verkligen en high tech tvättstuga! Kan tänka mig att allt går väldigt fort också, kanske du kör en maskin och torkar den på under 60 minuter i den där datorn? Hoppas resten av flyttarbetet går bra!

  4. Svara

    Anna-Lena

    14 augusti 2024

    Har ju inte flyttat på 45 år, så har svårt att förstå hur man bara orkar ta tag i allt. Men du har förstås inte ett helt hus.
    Trevligt att träffa gamla ( blogg)-vänner. Förhoppningsvis ska jag träffa en i morgon. Spännande.
    Fin bild på finkärringen…
    Kram

  5. Svara

    LillaSyster

    14 augusti 2024

    Det är nästan så att jag tror att tvättstugan är större än din bostad…..30 kvadrat – tur att du får en liten uteplats. Jag minns inte hur stor min första 1a var…..men jag tror att den var större.
    Lycka till med allt som ska fixas- men du har ju bra rutin på det där. Kram

  6. Svara

    Äventyret Framtiden

    14 augusti 2024

    Lycka till med allt nu Paula, nu när du är i flyttagen. Skönt att få träffa C och att bara sätta sig ner och ha det gott en stund.
    Kram från gränden

  7. Svara

    Anette Nordström

    14 augusti 2024

    Åh, så jobbigt att flytta. Jag hoppas att jag får (kan) stanna här tills de bär ut mig. Men jag blir avundsjuk på din fina tvättstuga. Vi fick ny tvättmaskin idag. Mindre än den förra. Och krånglig. Inte fanns entimmarspasset på den här heller. Jag brukar köra en maskin och ta upp och hänga i lägenheten.
    Men jag hoppas att allt kommer att bli bra för dig i slutändan. Styrkekramar!

  8. Svara

    Hanneles bokparadis

    14 augusti 2024

    Det blir nog bra, 30 kvm låter som studentrummet, som faktiskt var 12 kvm, sedan hall och litet badrum. Jag behöver dock plats för böcker.

  9. Svara

    Klimakteriehäxan

    14 augusti 2024

    En modern tvättstuga är guld värd!
    Men att flytta är ju skitjobbigt … allt plock, all rensning, alla val …
    Du verkar vara på god väg, lycka till med slutklämmen!

  10. Svara

    BP

    14 augusti 2024

    Har bott i en etta på 28,5 kvm med balkong. Den bostaden saknar jag ibland nu när jag är ensam. Lite “konstigt” i dag att sova i samma rum som vardagsrummet, men tänk så lite städning det behövdes då… Det blir nog bra Paula!
    Skoj med kompisbesök:-) Tror mig känna igen Carinas ansikte…
    Bra att du redan har rensat vinden. Framförhållning är A&O när man flyttar tycker jag. Å vilken ball tvättstuga! Den slår till och med min som bara är cirka fem år gammal.

  11. Svara

    Stefan

    15 augusti 2024

    Mitt motto sedan 20-årsåldern och en flytt jag gjorde från en mindre till en större lägenhet. Aldrig mer!
    Ändå har det gjorts ett antal flyttar efter det och varje gång har det känts bra när allt så småningom är klart och på plats.

  12. Svara

    byblixtra

    15 augusti 2024

    De där stolarna från Jysk är praktiska och den där var fin. Jag har bara sett svarta stolar.
    Så roligt att få träffa bloggkompisen som var på genomresa.
    Härligt att det går framåt inför flytten.

  13. Svara

    Minton

    16 augusti 2024

    Det ser fint ut och hoppas det blir bra. Ligger på sjukhus sedan 3 dagar och mår inte bra.

  14. Svara

    Anki

    16 augusti 2024

    Så trevligt med besök av Carina … en fika och en pratstund känns alltid bra 🙂
    Jag har två sådana klappstolar, men de står i förrådet i reserv om vi skulle bli fler än de jag har sittplats åt.. De är bra, men tyvärr är de ju inte lika snygga som de gamla furustolarna, men jag fattar att du måste krympa möblemanget lite …
    Tvättmaskinen ser ut som den nya vi har … jättelätt att använda med tydlig display och oftast brukar det finnas en instruktion i tvättstugan … åtminstone har vi det här.
    Perfekt att du får hjälp att få iväg sånt som du inte ska ha med dig till nya lägenheten och säkert värt en slant!
    Ha det nu så bra du kan … snart är du på plats i nya Pörtet!
    Kram

  15. Svara

    Ninni

    16 augusti 2024

    Hej och tack för senast. 🙂 Det var trevligt att träffa dig även om det blev lite knappt om tid. Vi pratkvarnar behöver mer tid för att hinna berätta allt som hänt på sistone.
    Nu önskar jag dig lycka till med flytten. Nästa gång får jag leta mig fram till ett annat pörte. Omväxling förnöjer. 🙂
    Jag tycker du är helt otrolig som kan skala ner hemmet så som du gör. Jag är för mycket prylgalen och nostalgisk för att kunna göra mig av med så mycket. Men det är klart… måste man så måste man. Den dag jag ska flytta så får du komma och hjälpa mig och tala om vad jag kan sortera bort.
    Kramen.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
  • 5
  • 209
  • 1 664 987
  • 5 177
  • 66 818
Sök här