Bloggen

En knallblå himmel!

Av
den
19 april 2023

Visserligen har jag kommit mig upp här i världen då jag nu bor på andra våningen, men inte borde väl himlen vara så mycket blåare här uppe?
Jag skojar förstås, vilka fantastiska vårdagar vi har fått denna vecka! Jag har dålig koll men hoppas förstås att solen spridit sig över hela vårt avlånga land!
Vilken humörhöjare den är, solen, så här på våren innan den börjat bränna alltför mycket..
Vi hade en riktigt aktiv dag igår, nästan lite för aktiv…

På förmiddagen hade jag tid för provtagning på min vårdcentral och jag beslöt att Daniel skulle få hänga med!

Det är inte så lång väg att gå men man måste klättra uppför berget, “ler”, Kvarnberget heter stadsdelen dit vi skulle och nog fick vi klättra alltid.

Nu har vi kommit betydligt närmare hopptornet i höjdmeter räknat.

Någon som hittar liten vovve där längst bort på handikapparkeringen? Det kändes som bästa stället för honom att vänta på

Det gick snabbt och smärtfritt med blodprovet, snart var vi vid Slussen på väg hem igen.
Efter några timmar var det dags för nästa promenad.
Jag hade faktiskt inga planer vart vi skulle styra kosan så vi gick längs gångvägen mot Hälsinggården. Vi passerade tre busshållplatser och jag började tänka att vi kanske skulle gå sjövägen hem. Daniel blev tröttare och tröttare i värmen, och jag insåg att vi gått en bra bit. Jag lyfte upp honom och försökte gå med honom i famnen en bit, men det fnös han åt, skulle han nedlåta sig att bli buren mitt på landsvägen som en annan barnrumpa!

Då funderade jag på att ta bussen hemåt, men sjön lockade mer och jag tänkte att vi kan sitta och njuta en stund på en strandbänk innan vi fortsätter hem.
Isen ligger kvar på stora delar av sjön, men oj så vattennivån är låg!

Som tur var fanns öppet vatten vid strandkanten så Daniel kunde släcka törsten.

Det gäller att hålla koll var man sätter ner fötterna bland alla trädrötter.

Och där längs strandkanten hittade vi vårens första tussilagon!
På kvällen var vi rätt möra båda två, inte att undra på när jag kollade min stegräknare.

Om Daniel haft en egen stegräknare hade den säkert visat på det tiodubbla!
Det har blivit en vilodag i pörtet idag, välbehövlig sådan, jag trodde jag skulle sova som en stock med hjälp av motion och frisk vårluft men fick kramp (nej jag hade inte stretchat benen) på natten och sov oroligt.
Men, vi har funnit fler vårtecken, i förmiddags

flög en nyvaken humla in genom den öppna balkongdörren och hittade förstås inte ut.
Det var en riktig bamsing som helt saknade styrsel i benen, men med hjälp av ett glas och ett pappersark lyfte jag ut honom i friska luften.

Första nässelfjärilen är också noterad och

otroligt fina hängen i trädet som jag inte vet vad det är. Al kanske?
Träd är definitivt inte mitt gebit, kunskapsnivån ligger ungefär vid att skilja på löv- och barrträd.
Men, jag har ju så duktiga besökare, så jag hoppas få svar även på denna min undran!
Imorgon har vi åter en promenad-dag framför oss då Daniel ska träffa veterinären. I vädret som råder är det verkligen inget att klaga över att ta en promenad till shoppingcentret där veterinären har sin mottagning!

TAGS
15 kommentarer
 1. Svara

  Mia

  19 april 2023

  Jisses vad ni är duktiga! Här har det varit 17 grader varmt idag, snön smälter så sakta och vägen består av lervälling vilket inte gillas av Artemis, hon vill INTE gå där utan försöker gå i snökanten men där trampar hon igenom, så våra promenader blir en pärs 🙂 Men vi biter ihop och hoppas att det torkar upp snart. Kram på’re

 2. Svara

  Karin

  19 april 2023

  Men OJ! Över 17000 steg – långt över mitt personbästa!

  Och Hälsinggården – det väcker minnen från ungdomen. Där vikarierade jag en del av en vårtermin i grundskolan. Jag hade alldeles för många ämnen och förväntades kunna så disparata ämnen som kemi och engelska. Mycket lärorikt!

 3. Svara

  Minton

  19 april 2023

  Oj så många steg ni gått. Ler när jag ser Daniel bli buren han blir förnärmad. Här har det också varit sol men kall vind.
  Kramar från oss

 4. Svara

  Anna i Portugal

  19 april 2023

  Underbart med solen, jag njuter verkligen av dess strålar, fast det gäller ju att försöka vara försiktig också. Igen fina bilder på dina nya omgivningar. En vilodag in emellan är nog vettigt så musklerna får återhämta sig efter dina långa promenader.

 5. Svara

  BP

  19 april 2023

  Så nära centrum du har nu när du “kommit upp dig” till andra våningen och området som du kommenterade i en kommentar i min blogg. Men en sak kan jag inte förlåta dig – att parkera Daniel på en handikapplats är förnedrande. Gissar att han tyckte som jag och “fejkade” trötthet på hemvägen – hahaha:-)
  Fantastiskt hur långa sträckor ni två avverkar. Jag menar över 17 000 steg är ju ungefär lika med nio kilometer. Så bra jobbat av dig!
  En yrvaken riktig fet humla såg jag igår. Måste ha varit en drottning som övervintrat. Fjärilar har jag inte sett än. Tror att våren har kommit längre hos dig än hos mig.
  Dessa “flaskrensare” som Ama hade sagt tror jag är hassel, men jag har troligen fel;-)

 6. Svara

  Synnøve Irene Kjerstad

  20 april 2023

  Ja nu önskar jag verkligen att jag kunde gå längre sträckor. Men det avriva bakre korsbandet sätter effektivt stopp för det. Men jag SKA ut och gå…. om det inte blir så långt så kan det bli oftare kanske. Vackra bilder bjuder du på. Här har isen släppt landkänningen nu, så det är nog inte länge förren den sköljer helt. Men… det ska snöa om några dagar…. Så är det.
  Njut din dag och må väl. Duktiga Daniel som väntar på dig. Kram.

 7. Svara

  Susie på Stjärnarve...

  20 april 2023

  Att du vågade att lämna Daniel utan övervakning. Som gammal Stockholmare så skulle jag aldrig det, där stals nämligen hundar som satt bundna utanför matvaruaffärerna – och görs nog så fortfarande. Fast här på Gotland tror jag inte att det hänt men skräcken sitter i…
  Vilket hänge det är vet jag inte – trots att jag är träd- och buskmänniska. Men det finns så otroligt många och dom skiftar ibland beroende på exakt vad dom hänger på…
  KRAM-Susie

 8. Svara

  Anna-Lena

  20 april 2023

  Men så “duktigt”. Länge sedan jag gick så många steg. Hade 14000 på aktivitetsklockan i tisdags. Det räckte för mej!
  Så många vårtecken hos dej också! Underbart! Blå himmel! Men nu behövs regn i våra marker. Brukar vara lite si och så med det i vårdtiden.
  Vilken duktig Daniel, vänta så långt bort från matte!
  God eftermiddag och kram!

 9. Svara

  Anki

  20 april 2023

  Det blev verkligen en aktiv dag för dig och Daniel … och oj så många steg! Heja, heja!
  Humlan var ingen han utan en hon – de stora humlorna man ser på våren är alltid humledrottningar – kanske hade hon behövt lite vatten innan hon gav sig iväg igen.
  Hängena är nog asp … ja det är vad jag gissar, men säker är jag inte. Det är inte al och inte hassel i alla fall. Om de så småningom öppnar sig och blir fluffiga och ser ut som bomull så är det asp 🙂
  Kram

 10. Svara

  Ibod11 - Ingrid

  20 april 2023

  Oj, vad många steg men är det finväder och man kan njuta av många vårtecken så är det lätt hänt att man brer på lite för mycket. Men att stanna en stund och titta ut över fin natur ger ofta nya krafter. Tur för Daniel att ni hittade lite öppet vatten. Tussilago hittade jag för några dagar sedan men jag skulle gärna se humlor och fjärilar också. Snällt att hjälpa humlan ut och det skulle jag också ha gjort. Humlor är den insekt jag gillar mest.
  Hängena är superfina och jag har sett några liknande förra våren.
  Jag önskar Daniel lycka till hos veterinären och hoppas även på att dina provsvar ska hålla sig inom gränsvärdena.
  Kram

 11. Svara

  Geddfish

  20 april 2023

  Så många steg du tog, underbart och det vackra vädret därtill. Nu letar man verkligen vårtecken.
  Vädret inspirerar mig och det kan jag behöva, behöver träna precis allting.
  Ha en fortsatt bra dag/kväll ?

 12. Svara

  LillaSyster

  20 april 2023

  Tur att ingen tog prinsen, jag hade aldrig vågat lämna honom.
  Fina vårtecken och vilket träningspass ni fick -bra jobbat! ?

 13. Svara

  Ditte

  20 april 2023

  Jag hängde med idag via bloggen men utan kryckor och smärta hade jag gärna hängt med.
  Härliga vårbilder och mycket fint att titta på. Ser ju också att det ligger kvar en hel del is. Men i detta soliga väder försvinner den nog också snart.
  Promenader ger energi men visst tar det på krafterna att gå så långt.
  Skönt att proverna är tagna.
  Nästa gång blir det kanske lite stretching.
  Önskar Daniel lycka till i morgon.
  Varm kram

 14. Svara

  Mormor

  20 april 2023

  Asp. Vi har massor här på tomten. När hängena senare vitnar och flyger omkring ser det ut som snöfall.
  Våren är här!

 15. Svara

  Gun Wiik Pils

  21 april 2023

  Otroligt va många steg du/ni gått jag känner mig både duktig och trött om jag lyckas skrapa ihop 10000.,imponerad är jag?

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 370
 • 559
 • 1 651 802
 • 5 116
 • 65 967
Sök här