Bloggen Livets glädjeämnen!

Vi hade i allafall otur med vädret…

Av
den
26 juli 2023


Men titta, har finnkäring bytt hund?
Nejdå! Det här är Muffin, min kompis Ankis fina vovve
Muffin och jag blev kompisar direkt, det krävdes inte mycket måste erkännas, han älskar alla människor, vilken helt otrolig jycke!
Anki och Muffin kom på efterlängtat besök till nya pörtet i Falun.
Vi tänkte turista lite inne i stan, vandra genom några av de gamla stadsdelarna, men de planerna gick

…åt fanders!
Värsta skyfallet på bra länge övermannade oss, här står vi utanför stadsbiblioteket dit vi tog vår tillflykt undan regnet
Sen gick vi in på gallerian och handlade lite gott att dricka till kvällen.

Det blev en jättetrevlig kväll, Anki och jag har träffats flera gånger under åren, senast ifjol då vi tillsammans med Ingrid reste upp till Frösön där vi hälsade på henne under några fina dagar.

Muffin chillade….

Imorse åt vi frukost ihop, och sen var det dags för Anki att fortsätta mot nya mål på sin road-trip.
Själv åkte jag till stan för att hämta Daniel som varit på kollo hos tjejerna.
Muffin och Daniel är två hanhundar som inte känner varandra och det kändes enklast att jag fick bekanta mig med Muffin på egen hand.

Som synes var det inte synd om Daniel, prinsen njöt av all uppmärksamhet han fick av tre flickor!
Och jag avslutar som jag brukar vid dessa tillfällen, om du får chansen att träffa någon av dina bloggvänner, ta tillfället i akt, man får vänner för livet!
Tusen tack Anki och Muffin för besöket, vi ses igen!

TAGS
23 kommentarer
 1. Svara

  Anna-Lena

  26 juli 2023

  Så det var wllas vår Anki som kom på besök. Och fina Muffin. Förstår att ni hade trevligt ihop.
  Smart att låta Daniel bli ompysslad hos tjejerna!
  Håller med; bloggvänsträff är verkligen givande. Man har så mycket att prata om….man känner carandracså pass väl, så man kan gå in på djupa samtal. Ha det gott! Kram

 2. Svara

  Anki

  26 juli 2023

  Tack bästa Paula för att vi fick komma … tack för allt!
  Vädret var som det var, men visst hade vi det trevligt ändå … och Daniel blev ompysslad av tjejerna under tiden!
  Ha nu en fin kväll!
  Kram

 3. Svara

  Minton

  26 juli 2023

  Ett härligt besök av Anki o Muffin.
  Synd att det regnade men ni hade säkert mysigt ändå.
  Daniel ser ut att ha det bra hos tjejerna.
  Kramar från oss

  • Svara

   Paula

   28 juli 2023

   Lite förargligt förstås med skyfall, men vädret rår vi inte över. Jag hoppas hon kommer hit flera gånger så får vi ta igen det vi missade.
   Önskar er en trevlig sommarhelg, det har dundrat på här rejält idag med täta skurar. Kram och nospuss till Minton

 4. Svara

  Anna-Lena

  26 juli 2023

  Trevligt att få “träffa” Anki igen. Vi sågs ju en kort stund förra sommaren, när hon besökte Ingrid här på Frösön. Läser hennes blogg, men kan tyvärr inte kommentera av någon anledning. (Det är samma problem hos Ingrid…).
  Synd att vädret inte var det bästa, men jag är säker på att ni hade trevlig ändå i varandras sällskap.

  • Svara

   Paula

   28 juli 2023

   Ja så var det, du kom o hälsade på hos Ingrid när Anki och jag var där. Vi fick en trevlig pratstund. Jag är normalt inte så väderberoende, tycker jag kan gå ut även när det regnar, men det vi råkade ut för var extremt, det kom så häftigt att vattnet inte hann rinna undan. Då kan man varken titta på något eller än mindre försöka fota utan att förstöra kameran. Vi tröstade oss med gott vin! Trevlig helg!

 5. Svara

  Susjos

  26 juli 2023

  Typiskt när du skulle visa Anki Falun så blir det skyfall, ack ja, men jag tror säkert att ni haft trevliga timmar tillsammans i alla fall! Såklart gillade Muffin att vara i din famn! Smart att dela på hundarna då de inte känner varandra, och är hanhundar båda två, Daniel njöt såklart i tjejerna sällskap.
  Visst är det kul att träffa bloggvänner, redan i morgon så ska jag få träffa en!
  Ha det gott!
  Kram

  • Svara

   Paula

   28 juli 2023

   Jag har sett det jag anade, att du skulle träffa Ditte. Jag såg också den maffiga räkmackan minsann! Synd på vädret, ja, men det rår man inte för. Nu finns all anleding för Anki att komma tillbaka! Kram

 6. Svara

  BP

  26 juli 2023

  Så kul att Anki hälsade på dig! Å trots skitvädret verkade ni haft hur roligt som helst. Sedan hade jag ingen aning om att det fanns vin på burk. Det var nåt helt nytt för mig. Skoj att du och Muffin kom så bra överens. Ja, vem älskar inte Paula… och Anki:-)

 7. Svara

  Mia

  26 juli 2023

  Åh vad roligt att ni fick ses och umgås, visst var det synd på vädret men vad gör väl det när man har trevligt 🙂 Daniel var i trygga händer och Muffin likaså, vilken sötnos <3 Kram på're

  • Svara

   Paula

   28 juli 2023

   Ja äntligen fick vi till det, att träffas igen. Alltid lika skoj, vi har känt varandra i många år nu, sen Fredriksbergstiden då Anki och Lasse hälsade på oss om somrarna med husbilen. Tiderna förändras och vi med dem men vänskaper består, så också med dig Mia, hade varit så kul att ses nån gång, vem vet ? Varm kram

   • Svara

    Mia

    29 juli 2023

    Dert vore hur kul som helst att kunna ses och man vet aldrig, rätt som det är så kanske tillfället kommer, det hoppas jag, kram på’re

 8. Svara

  Kicki

  26 juli 2023

  Så fin du är i håret! Du passar så bra i kort hår.
  Visst är det trevligt med bloggvänner som man träffar irl.
  Anki kom hit på förmiddagsfika idag när hon kom från dig och hon var på väg till vänner i Örebro.
  Muffin fick aldrig komma in, jag ville inte utmana ödet med en nyfödd valp i huset. Men han är verkligen en hjärtego och vänlig hund.
  Kram

 9. Svara

  Ibod11 - Ingrid

  27 juli 2023

  Vad roligt, och då gissade jag ju rätt 😀 Muffin är en gosplutt som jag också fick nöjet att träffa tidigare i somras. Man kan inte annat än gilla en så fin liten sötnos. Men jag fick ju gosa mycket med Daniel också för några år sedan 😀 Vad synd att vädret inte var nådigt mot er men jag förstår att ni ändå hade en jättemysig kväll tillsammans. Och jag instämmer så klart i uppmaningen att träffa bloggvänner när chansen ges 😀
  Kram

 10. Svara

  LillaSyster

  27 juli 2023

  Så mysigt ni haft det trots regn.
  Vädret rår vi inte på.
  Bubbel på burk berättade min bästa kompis om för mig igår och hennes man hade köpt rödvin på burk – bara för att retas med folk. Jag visste inte ens att det såldes vin på burk och nu fick jag se rödvinsburken live igår då det gjorde ett snabbstopp här och nu bubbel hos dig.
  Ha en bra torsdag här är regn till och från.
  Och prinsen ser ut till må hur gott som helst.

  • Svara

   Paula

   28 juli 2023

   Dags att besöka bubbelaffären och testa! Trevlig helg

 11. Svara

  åsa

  27 juli 2023

  Så himla skoj, mysigt trots vädret, troligtvis klokt att inte utmana ödet och blanda ihop Daniel och Muffin.
  Ha en fortsatt fin torsdag ?

 12. Svara

  Ditte

  27 juli 2023

  Vad trevligt med besök av Anki och Muffin. Jätteroligt att ses. Minns förra sommaren när ni utflyktade till Frösön.
  Och vädret rår en ju inte på, men ni hade säkert väldigt trevligt ändå.
  Så smart att lämna Daniel hos tjejerna så att Muffin och han inte blev konkurrenter.
  Visst är det fint med bloggvänner och även att ses.
  Jag har idag träffat Susjos och det blev några både goda och trevliga timmar.
  Kram

  • Svara

   Paula

   28 juli 2023

   Jag såg minsann skymten av en maffig räkmacka på insta! Så trevligt att ni bor nära varandra och träffas när tillfälle ges. Ja Anki ville inte att hundarna skulle träffas eftersom Muffin inte gillar andra hanhundar och Daniel dessutom är okastrerad. Det hade kunnat bli så att vi hade fått vakta hundar istället för att umgås och nu funkade det perfekt att lämna Daniel på kollo. Nu har alla mina tre flickor styrt kosan till Stockholm för några dagars semester hos Simon i Solna.
   Du hinner med mycket skoj, kul att du finns på insta så jag får se vad du har för dig.
   Kramen

 13. Svara

  Anna i Portugal

  28 juli 2023

  Vad roligt att träffas igen och få lära känna Muffin. Att träffa personer som en följt via bloggen är roligt, det känns ju redan som en känner varandra och mötena brukar bli väldigt bra och givande!

 14. Svara

  Susie på Stjärnarve...

  28 juli 2023

  Muffin verkar vara släkt med Molton – som också älskar alla: Hundar, katter, kaniner och människor. Sen är han också kastrerad i tidig ålder. Har man okastrerade hanhundar så är det säkrast att låta dom träffas ute på nån neutral plats, för inne kan det bli riktigt obehagligt.
  Men när min väninnas strv.tax Lucas fyllde 10 år var det 4 okastrerade hanhundar i en tvåa. Brasse vår strv.tax, Vicke grannens strv, tax och så Ilo en väninnas schäfer. Dom fick mat också: en skål i hallen, en i köket, en i vardagsrummet och en i sovrummet – för med mat hade man nog utmanat dom lite väl mycket. Till saken hör att alla hundarna kände varandra lite och brukade springa lösa vid väninnans sommarhus…
  KRAM-Susie

  • Svara

   Paula

   28 juli 2023

   Ja du har så rätt, vi tyckte inte det var någon mening med att utsätta sig för varandras sällskap, Muffin som inte gillar hanhundar och Daniel som är äldre och okastrerad. Och Daniel är ju hela familjens jycke, flickorna tyckte det var kul att få rå om honom ett par dagar.
   Det är inte bara hanhundar som kan bråka, jag hade två tikar, en rottis och en basset, det blev bråk vid matskålarna som slutade med att basseten bet rottisen rejält. Sen vågade vi inte heller ha dem i samma rum vid matning. Det är känsligt detta med käket.
   Sommarkramar från pörtet

 15. Svara

  Mias Mix

  28 juli 2023

  Vad roligt att ni fick en lyckad dag och kväll trots ovädret. Och jag kan bara hålla med, passa på att träffa både bloggvänner och andra vänner. Jag har träffat fem olika bloggvänner samt ytterligare en som jag stötte ihop med på en marknad och kände igen, vi pratade bara lite. Men tre av bloggvännerna träffar jag med jämna mellanrum och vi är bra vänner nu 🙂 Kommer jag till Falun hälsar jag gärna på dig 🙂 Kram

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 568
 • 590
 • 1 641 849
 • 5 101
 • 65 753
Sök här