Dinkelmuffins
Testade att byta ut vetemjölet i muffinsreceptet och det funkade bra.
Till en sats behöver du:
3 dl siktat dinkelmjöl
1 dl grahamsmjöl
2 tsk bakpulver
2 krm salt
1 tsk timjan
1 tsk basilika
3 ägg
½ dl oliv- eller rapsolja
2 dl turkisk yoghurt
1 vitlöksklyfta
Fyllning. t.ex fetaost i stavar eller bitar av chevré, soltorkade strimlade tomater, hackade oliver, bara fantasin sätter stopp!
Blanda först mjölet, bakpulvret, salt och örtkryddor. Vispa ihop degspadet av ägg olja och yoghurt separat. Pressa i vitlök. Blanda sedan spadet och mjölet. Fördela smeten i muffinsformar, bita osten och tryck ner.
Grädda i 175 grader 30 minuter
Saftiga och goda blev dom!
TAGS
Kicki
Mums! Det var länge sen jag bakade fyllda muffins. Tack för tipset!
Mia
Detta måste jag kopiera och testa! Tack finaste!!!
Punatukka
Som vanligt ett väldigt matnyttigt o smarrigt recept som jag ”lånar” och sparar.Jag har aldrig gjort muffins på det här sättet och det ser såååå gott ut,mmmmm!
LÄste om det fina kapellet i H-fors…fantastiskt! Själv har jag ett stort behov av tystnad och måste ha egen tid för tankar eller bara sitta och glo.Mitt favoritställe är i dalen ett stenkast bort.Dit cyklar man lätt och sen är det bara att strosa runt,njuta,lyssna på fågelsång och ån som porlar i bakgrunden….Livskvalité i stort mått!
Ska ni flytta igen och från en så underbar plats??? Jag förstår hur du måste känna men jag hoppas förstås att ni kommer att trivas.
Inget bloggande än för min del,lusten vilar för tillfället….istället är det en ny aktivitet som gäller. Vi har varit på geo-catching med min äldste son..Hur kul som helst att leta ”skatter,tssss!
Slutar innan jag skriver en hel roman 🙄
Kramar till er alla,ha det gott! 🙂
Ninni
Tack för det receptet! Det ska jag pröva för det ser gott ut. Men jag tar nog vanligt vetemjöl för det är vad jag har hemma och jag använder inte dinkelmjöl annars så det är väl dumt att köpa just för ett tillfälle.
Tack!