Det kom ett brev..

Va glad jag blev!
Min gamla goda nätvän Herr Nilssons fru skickade post till mig, en drös med korsordsbilagor!
Hon hade för sig att jag löste korsord, och det stämmer ju!
Tack raraste Ankii! :lol:

Nu verkar sommarvärmen ha anlänt och då blir det kanon att sitta här ute under lönnen i skuggan och läsa och lösa korsord!
När man inte pga värmen orkar gå raska promenader så får man istället motionera hjärncellerna, och det är nog så välbehövligt!

Inte såg den mycket ut för världen, och snart finns dom i tusental, men det är nåt speciellt med att hitta säsongens första svamp i skogen!
En strävsopp har jag hittat, larväten, liten och torr men den ger en föraning om vad som komma skall!
Neråt Sörmland finns redan sommarkantareller, här får vi nog lugna oss ett tag..

Eftersom jag har så duktiga och kunniga besökare här tänkte jag passa på att fråga

Känner någon igen denna blomma? Jag har förgäves försökt titta i min flora men inte hittat den. Doften var ljuvlig!

En blomma till som jag inte råkat på förut, den var ganska hög.
Jag har för vana att under sommaren ha en bukett med vildblommor inne på bordet, för trevnadens skull!

Såg de första exemplaren av blommande rallarros idag, sen har nästan det mesta blommat tycker jag.

Det är väl en herrans tur att jag inte solar utan håller mig under lönnens skugga, hihi!

0

14 Comments:

 1. :oops: här är det värmebölja just nu 33 grader på eftermiddagen men i skuggan kan man inte vara där var det bromsar o mygg .hoppas vi har det bättre i skärgården .Ja ser att man nog ska sola med överdel (fniss) du hittar då kul bilder .blommorna vet jag nog vilka det är men minne är som vanligt överfullt så det kommer väl så småningom ,kramar ,nette

 2. Jag undrar om inte den första blomman är Brudbröd???? Är inte helt säker, men…
  Ja nu har vi värme också minsann! Det räcker o blir över, ok ok, jag ska INTE klaga :smile:
  Kram på dig!

 3. Ja, jag tillhör tyvärr inte någon av Dina besökare som är duktig på namn vad gäller blommor eller annat, men just nu vet jag vad heter i alla fall, datum har jag inte en susning om, så min okunskap gäller inte bara blommor;)
  Vackra är dom i alla fall och det är det som är det viktiga för mej, härligt med bloggvänner som skickar korsord, det brukar jag lösa på ledigheter, men tror det vore bra annars oxå, för det rensar hjärnan från sådant som inte borde vara där.
  Här är det oxå varmt, men jag orkar tyvärr inte njuta av det sköna vädret, tufft nu på jobbet. Sommarlugnt vad är det!?
  En vecka kvar till semestern!
  Ha det gott!

  Kramen!

 4. :!: Vänderot ,valeriana officialis ,borde den rosa vara :!: det gå upp ljus ibland

 5. Just dom där korsorden får jag av en granne och numera löser jag dom svåraste, tar lite tid men det gör ingenting! Trodde jag var hyfsat bra på vilda blommor efter att ha fått tenta på 3 stora vaser med ” ogräs” på förskollärarutbildningen, men du har lyckats hitta två sorter som jag aldrig sett, bravo!

 6. Ha, ha, ha! Tack för tipset. Jag ska inte sola utan bh. Nej, solen ska man ju faktiskt vara lite försiktig med. Ändå är det så skönt när solen skiner. Jag bor under markisen på semestern. Korsord löser jag varje kväll innan jag ska sova. Det är mycket sömngivande om de är lagom svåra.
  Kram

 7. Nog är kantarellerna på g alltid. Maken var ut och tittade i början av veckan. Men inte var dom stora än. Nästan som lillfingret, men dom kommer.

  Kramizzar
  Marketta

 8. Var så god, kul de kommer till nytta, här sitter de bara kvar i tidningarna och ser ledsna ut:)

  Go helg bland buskar o blad o blommor.

  Kramiz

 9. Den understa gula gick jag bet på. Var växer den? Vattennära säger mig minnet men kommer inte på växten. Den andra är Vänderot, Valeriana, så akta den för katterna som kan få “spader” av den, värre än av kattmynta. Lugnande, bra till natti natt te, men luktar tyvärr kattpiss. Vilket kan maskeras men mynta, svartvinbärsblad eller annat med mycket doft-

 10. Vilken gullig Fru Nilsson ;-) Själv så har jag inte tålamod att sitta med korsord.Låser det sig tillfälligt för mig så blir jag bara arg och slänger det år sidan.Husvagnen är ännu inte såld,men det var en man här i går som var väldigt intresserad.Han skulle bara hem och bearbeta sin fru lite så imorgon kommer de antagligen båda två och tittar.

 11. Känner inte igen blomman men jag kan meddela att här i norra Västmanland hittade man sommarkantareller före midsommar! Dock inte vi, har inte varit ute och letat än men nu ser jag på FB att folk plockar så ut och kolla!

 12. Hmm, den rosa…kan vara Jätte Verbena om doften är underbar, förresten. Gick nyss förbi min och den doftar verkligen mycket o gott. Växte den vilt?

 13. Så där, passande namn, med tanke solbilden. Växten, den gula, heter Topplösa!
  http://linnaeus.nrm.se/flora/di/primula/lysim/lysithy.html

  Fick leta runt lite men hittade den till slut.

 14. Här är det sambon som löser korsord. Jag började på lite för en massa år sen då jag inte längre klarade av att läsa böcker men då jag flyttade ihop med C slutade jag helt med korsord för det finns inte ett enda olöst korsord i detta hus. Jag har ju att göra ändå… ;-)
  Vackra blommor men jag kan aldrig några namn på dem. Får väl börja som en god vän till mig gjorde då barnen var små och frågade vad olika blommor hette. Han kallade dem för blåblomma, gulblomma, rödblomma osv. :-)
  Kram.

Kommentera