Jag har läst…
Smak av Dalarna Maten miljön och människorna av Bo Masser, Görgen Tidén, Bruno Ehrs
Dalarna är mångfald – ett vackert och omväxlande landskap, rik kulturhistoria, skön natur och kraftfulla företag.
Sevärdheterna är många och turismen viktig. Men Dalarna är också dynamiskt näringsliv, entreprenörskap och innovation.
I den här boken får vi följa med på en kulinarisk resa.
Vi bjuds på läcker mat och får en inblick i Dalarnas kultur.
Vi frå lära känna några av dess konstnärer och veta om traditioner, konst och musik.
Detta är en oerhört vacker bok, jag njuter framför allt av Bruno Ehrs fantastiska foton, de är rent magiska.
En skrytbok kan man kalla den, här bröstar dalkullor och masar upp sig minsann, men varför inte, Dalarna har många skäl att yvas.
Kocken Görgen Tidén har kreerat många läckra recept, men här opponerar jag mig lite grann. Meningen är att råvarorna i möjligaste mån ska vara lokala, självklart, men när det presenteras i bokform tycker jag att det också bör ingå inköpsställen, t.ex i slutet av boken.
Jag blev själv väldigt nyfiken på Gullanosten från Hansjö mejeri och blev bittert besviken då jag letade efter deras hemsida och fann en ytterst dålig gammal sida utan att Gullanosten ens nämndes med ett ord!
Googlade också på Gullanost utan att få någon träff…
Gör man en sådan ambitiös bok, ett verk som säkert kommer att flitigt ges bort som present, ja då bör nog de lokala matleverantörerna som nämns i boken också ha aktuella hemsidor!
Ett av syftena med recepten i boken är väl ändå att promota leverantörerna och då måste ju dessa gå att nås!
Annars lockade falukorvschipsen lite extra, tror faktiskt att jag vid tillfälle ska testa dem!
Mitt betyg *** pga ovannämnda brister
annette
Ja, Dalarna är ett spännande landskap, och en sådan bok kommer säkert att köpas och läsas av många, men jag instämmer i Din kritik, för det är viktigt att fullfölja en sådan bok på rätt sätt!
Kramen!
annette