Bloggen

Ägg i långa banor..

Av
den
24 mars 2008

Igår kom så äntligen våra gullungar!
Först ringde dock dottern och meddelade att hon var superförkyld…
Hon var pigg nog att åka, men ville inte få en utskällning om hon smittade oss..
Haha, skulle jag någonsin…?

Äggen är klara för servering.
Det är fantastiskt med barnbarn som är så stora att dom alla kan hjälpa till!
Paulina hjälpte till att dekorera äggen, Simon gjorde sallad och Benjamin dukade.

En artig Benne häller upp påskmust till lillasyster

Tonåringen gillar laxtoastarna

Dottern ser lite ynklig ut, efter maten intog hon ryggläge i soffan invirad i en tjock filt

Lammsteken föranledde vilda spekulationer, kan man äta sånt? men alla smakade i alla fall, och sen kom ju glassen..

Kan ni gissa hur det känns att ha ett barnbarn med basröst som är längre än jag?
Jag känner mig uråldrig som ett dammigt museiföremål..
Men, för att inte deppa ihop utan bli en modern mormor funderar jag nu på att göra en tatuering!

Vad sägs om det?
Problemet när man är gammal är ju att huden blir rynkig och det ser inte alltför vackert ut med en skrynklig tatuering!
Alltså bör man fundera vilken del av kroppen som håller sig fräsch längst!
Och, inte minst, var syns den?
För ska jag ha en tatuering så ska den synas!
Tilläggas kan att jag inte går i ärmlöst, jag går inte i shorts eller kjol, den enda huden som syns förutom ansiktet är: underarmarna!
Så där får det bli.
Men vad ska man ha för motiv???
Jag tänker mig något som hyllar kvinnan, naturen, mänskligheten…
Några ideér?
Förslag mottages tacksamt!

TAGS
19 kommentarer
 1. Svara

  Helena

  24 mars 2008

  Alltså, jag är inte så mycket för tatueringar. Det gör ont att göra dem. Man vet inte hur de blir framöver (som du redan har konstarerat) och snart är man ensam om att inte ha någon!

 2. Svara

  Kicki i skogen

  24 mars 2008

  Hej paula
  ja du har överlevt påsken och blåkullefärden.Ja vad sajas ungar har blivit stora.Förslag på tatuering till gammeltanten haha,varför inte ett peacemärke,eller en dragkedja som jag visade på min sida förut,eller en ängel eller en älva,för vi kvinnór är väl som änglar.
  Kram Kicki
  Ja vi var ganska lika i vad vi var för boknördar hahah

 3. Svara

  Margaretha

  24 mars 2008

  Jag läste för ett tag sedan om någon som suttit och spanat på tanter i bastun för att komma på var huden höll sig rynkfri längst :)Kom iallafall fram till att nedanför nacken ungefär mellan skulderbladen var ett bra ställe…hehehe Du kan ju ha djupa urringningar i nacken…..
  Kram
  Margaretha

 4. Svara

  hönsakadorran

  24 mars 2008

  Jag tror underarmen blir bra den blir ju inte så rynkig, men det gör ju ont. Härligt med barnbarn som hjälper till. Vilken härlig måltid ni intog.
  Kram

 5. Svara

  solgudinna

  24 mars 2008

  Vilken fest, dedär äggen såg inte dumma ut, mums.
  Ha,ha tatuering. Det tycker jag absolut att du ska göra. Varför dö nyfiken :0) Jag och maken gjorde faktiskt en varsen nere i Thailand. Ungarna frågade flera gånger om det inte var henna, men det är ju ingen sport. Jag lovar dig, det gör inte så ont. Jo, bara när nålen kom över ett ärr på magen. Jag gjorde en ovanför bikinilinjen, bara för att den inte alltid ska vara synlig. Men det gav mer smak, jag gör nog en till nästa gång jag åker till Thailand.

 6. Svara

  solgudinna

  24 mars 2008

  Du ville ha förslag också. Jag gjorde mitt namn i skrivstil med blåfärg i och vita blänk.
  Sitter till höger ovan bikinitrosan.

 7. Svara

  britten

  24 mars 2008

  tankeöverföring ! jag var på väg in till dig när du skrev hos mig….ser ut som ni hafte n fin påsk…för ett par år sedan gjorde jag en tatuering på höger överarm..ett hjärta som strålar…jag tyckte inte det gjorde ont och jag är jätteglad över den, den känns som mig..är du sugen på att göra dte tycker jag du ska…stor kram

 8. Svara

  Mia

  24 mars 2008

  Det finns ju ett till alternativ, nere vid ankeln…men motiv ska du välja själv!

 9. Svara

  Gunnel

  24 mars 2008

  Måste vara kul med barnbarn…livets guldkant säger ju folk. Kanske, hoppas, jag hinner få uppleva den.

  Tatueringar har jag ingen erfarenhet av och kan inte råda…
  Äldsta jäntan har en enhörning nere vid vristen…den är jättefin. Mina brors döttrar har delfiner på skuldrorna…också jättefina.
  Blir spännande och se vad det blir…du lägger väl ut en bild??

 10. Svara

  Carina

  24 mars 2008

  Vilken påskafest ni haft 😛
  Tatuering tycker även jag är coolt men med måtta….stora saker över röven :$ skulle aldrig falla mig i smaken men gärna vid ankeln….ett skogs- rå kanske:

 11. Svara

  jette

  24 mars 2008

  åh vad trevligt det såg ut!! En riktig fest!

  Mysigt!

 12. Svara

  leila

  24 mars 2008

  hej, fina bilder på en fin familj. jag har en tatuering vid ankeln, en nyckelpiga. jag kan tänka mig att du skulle kunna ha en nedanför örat, eller i nacken men du har ju så långt hår. detta blir spännande. kramis leila

 13. Svara

  Ulla

  25 mars 2008

  Jag har en tatuering i form av en nyckelpiga som syns på sommarhalvåret. Jag har den nämligen på höger vrist och eftersom jag gillar 3/4 byxor på sommaren så syns den då. Fast för mig var det inte viktigt att den skulle synas, men smaken är som baken *L*

 14. Svara

  Åsa

  25 mars 2008

  Ser, att ni haft det mysigt under påsken.
  Tatuering ja, jag fick ett “presentkort” på tatuering utav mina döttrar för några år sen, men jag vet inte vad jag ska kunna tänka mig för motiv och VAR den ska sitta.
  Är som du, har inte shorts eller ärmlöst under sommaren så det finns ju inte så många ställen att välja på…
  Min kompis, hon fick en tatuering utav oss arbetskamrater när hon fyllde 50 (nu är hon 62) hon gjorde en spindel strax under nyckelbenet som syns när hon har v-ringat, det är skithäftigt!
  Ha dé!

 15. Svara

  Sylvia

  25 mars 2008

  Va kul med en tatuerin. Jag var faktiskt på väg för tv å år sedan när jag var på Malta men fegade ur. Har funderat på att göra en här i Stockholm För min del blir det nog en liten Geckoödla (nyfikna o pigga) på insidan eller utsidan strax nedanför ankeln. Då syns den i alla fall sommartid. Härligt med alla barnbarnen som smorde kråset. Det är verkligen en lycka att få träffa dem då och då.

 16. Svara

  Lotta

  25 mars 2008

  Det finns en gudinna,som ju är en hyllnig till natur och så.. Glömde av vad hon heter.. Googla vet ja.
  Du har valt precis samma tatuerings ställe som jag, underarmen.
  Ser att ni hade en go påsk, med gott sällskap och god mat. Så som det ska vara.
  Lotta

 17. Svara

  Pialotta

  25 mars 2008

  :whistle: Jag har oxså ett barnbarn som är längre än mig med basröst.. känns lite konstigt, men vi är inte gamla, bara äldre Paula.. vi hänger med och en grej för dig har du hittat 😉 Tatto.. nej det där är inget för mig.. har jag inte gjort det förut, så får det banne mej vara så..
  Ha det bäst o vinkelivink från mitt fönsterbord i Skåne.. :run:

 18. Svara

  Kicki

  25 mars 2008

  Du var mig en friskus, planera tatuering vid dina år hahaha.
  Nere vid vristen är väl inte helt fel.
  Kramen

 19. Svara

  Doris

  26 mars 2008

  Mmmm, så gott det såg ut, hurdan lammstek hade du ? Vi hade lättrökt lammsadel. såå gott !
  Tittade igenom dina “lästa böcker”,jag läste precis ett utdrag ur “En sorts kärlek” i Amelia i morse,verkade tills att vara en mycket läsvärd bok. Håller med dig, jag skulle absolut vilja kunna välja om jag vore obotligt sjuk …
  Sköt om dig !
  Kramar, Doris

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 358
 • 450
 • 1 638 525
 • 5 097
 • 65 701
Sök här