Bloggen

Aktiva semesterfirare

Av
den
19 juli 2017

Härom dagen beslöt jag mig för att gå en rejäl byvandring, passa på nu då det är mycket turister här, i vår annars så stillsamma lilla bygd.

Alltså styrde jag kosan ner till Säfssjön där några flottar låg för ankar.
De går ut till en liten ö där det finns bastu och karbad att njuta av.

Nu är det högsommar då rallarrosen blommar

Plötsligt medan jag fotar ser jag ett huvud guppa ovanför blommorna…
Det är barn som hoppar på studsmattorna utanför herrgården!

Vi går vidare mot Vildmarkslekplatsen, men inser att det inte är rätt ställe just idag för två äldre damer… :mrgreen:

Blinka har i alla fall nosat upp hjortronkart ute på myren

Vi viker av upp mot herrgården igen och nu blir det åka av!

Slip N´Slide kallas attraktionen där man åker 14 meters rutschkana

och landar med ett ljudligt plask i vattnet!

Det är SnowCamp som har läger för barn och ungdomar, med temat hopp och skutt 😆

Medan vi traskar omkring på gångvägarna passerar många cyklande familjer. Allt från små knattar i tre-årsåldern, upp till tonåringar och föräldrar. Att välja en aktiv semester verkar vara i ropet, när småttingarna inte orkar längre får de åka bakom föräldrarna i en cykelvagn istället. Gemensamma aktiviteter verkar vara ledordet och jag går där med ett fånigt leende för det känns otroligt bra. Jag hoppas många återgår till sina vardagar med jobb och plugg, skola och dagis med ny energi.

Blinka och jag återgår till vårt lilla hörn av bygden där blåbärsrisen dignar och knotten bränns…

TAGS
8 kommentarer
 1. Svara

  Mia

  19 juli 2017

  Det ser alldeles underbart ut!! Både aktiviteterna, omgivningen och bären! Här börjar det bli fullt på Thailändska torget av bärplockare men vad dom ska plocka nu, det vete gudarna!!
  Kram på’re :love: :love:

 2. Svara

  Anki

  20 juli 2017

  Vilken härlig promenad det blev … och många härliga bilder! För tjugo år sedan skulle jag nog vågat prova den där rutschkanan, men absolut inte numer! Däremot en flotte på vattnat 🙂 Här är det helt tomt i blåbärsriset … tror att vi hade några rejäla frostnätter när de blommade – annars är det torkan som varat i flera år nu som är boven. Fördelen med torkan är att här finns varken mygg eller knott!
  Ha det gott!
  Kram

 3. Svara

  "LillaSyster"

  20 juli 2017

  Aktiv semester….. det är ju som här! Snickra, gräva och gärna en två eller tremila cykeltur avklarad innan klockan slår åtta!
  Jag tycker att det är bra att folk väljer en aktiv semester och så mycket de får se. Men den där 14 meters rätt ner i plurret nja, den ser lite för obekväm ut. När jag var liten löste jag alltid heldagskort på vattenrutschbanan på campingen, kan säga att man sov gott den natten och dagen där på hade man allt lite träningsvärk. Men det tillhörde sommarensbästa dagar.
  Du och Blinka är ju också aktiva :love:
  Gott med blåbär, men det sägs att de ska vara ont om dem. Ha en skön kväll! Och ha det så kul när du ska till Simon – förstår att ni har ett speciellt band 🙂 Kramelikram

 4. Svara

  "LillaSyster"

  20 juli 2017

  Luktärten…. skulle jag ju skriva om med, den luktar inte mycket konstigt nog med tanke på namnet. Jag kan skönja lite lukt av vanliga grönaärtor när man plockar baljorna direkt från landet. Vill du ha frö till hösten så skickar jag dig gärna några baljor. Kram

 5. Svara

  Ninni

  21 juli 2017

  Vilka härliga sommarbilder! Visst är det härligt att föräldrar nu för tiden verkar vilja vara aktiva med sina barn. Så nyttigt för hela familjen.
  Jag har i alla fall hittat något som jag (om jag lever så länge vill säga) vill göra tillsammans med Vilja när hon blir lite större. Åka till både Gröna Lund och Liseberg och testa alla läskiga åkatraktioner när hon blir stor nog för det. Jag lär dock bli närmare 70 innan dess med vad gör väl det? 😀 Vilja med familj var till Furuvik i lördags och ungen älskar att åka barnens bergochdalbana och gungor som gungar riktigt högt så enl. dottern så brås Vilja på sin mormor… Äntligen! Mina egna har inte varit så äventyrliga med sånt så jag har ofta fått åka själv i de läskigaste. 😀
  Lyckades även få till en blogg om Stockholmsresan. Mest för mitt eget minnes skull.
  Kramen.

 6. Svara

  Hillevi

  22 juli 2017

  Visst kan man turista i sin egen hembygd! Nästan var som helst när den hembygden heter Dalarna! :thumbsup:

  Otroligt bred spång där på Vildmarkslekplatsen, bekvämt och anpassat men kan tänka mig att var lite varmt.

  ALDRIG I LIVET skulle jag ha åkt nerför de där nästan lodräta kanorna, näääver! :help:

  Karbadet på ön påminner mig som så ofta om “Gubben i stugan” som hade ett vanligt badkar i trädgården, fyllde det med vatten från en vedeldad utespis och sen sjönk ner i badet under fullmånens sken. Svårslaget!

  Slutligen är jag avundsjuk på dina blåbär!

 7. Svara

  Hanneles bokparadis

  22 juli 2017

  den där rutschkanan låter jag bli… vit rallarros blommar nu på vårt ber.

 8. Svara

  Mias Mix

  23 juli 2017

  Roligt för alla turister med lite aktiviteter! Själv hade jag föredragit vildmarkslekplatsen, den gillar jag och har så många minnen därifrån 🙂
  Roligt med barnet som hoppar studsmatta, man ser bara en flygande unge, ingen studsmatta 🙂

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 194
 • 364
 • 1 627 631
 • 5 072
 • 65 414
Sök här