Bloggen

…allting är vitt vitt vitt

Av
den
9 november 2021

Tittar ut och ser att det snöar på tvärsan idag, svålen jag hängde ut för ett tag sedan smakar mums nu

Prinsen ligger i sänghalmen och har ingen aning om vad som hänt..

Men han anar oråd redan när kamouflagetäcket åker på!

“Jamen kom nån gång då!”

Han tyckte inte motvinden var så skön men jag envisades med att han måste sköta morgontoaletten innan vi går in i stugvärmen igen. Så han grävde ner sig i en snögrop…

Vilken tur jag hade som slapp snöblasket igår när jag skulle ränna runt på stan…
När jag var klar på vårdcentralen hade jag en timme till godo innan bussen gick hemåt så jag kikade in hos en för mig ny salong där det inte fanns en enda kund, illavarslande?

Men en söt tjej hälsade mig välkommen och jag hade ju tänkt att i det närmaste snagga mig kort nu till vintern när ändå mössan åker på..så jag tyckte inte jag hade något att förlora…håret hinner växa ut till våren!
Min frisör kom från Brasilien men hade bott i Sverige i åtta år och talade utmärkt svenska. Riktigt skoj att få höra mer om landet jag känner mycket lite till.
Och hon klippte och klippte och klippte…

..nu är det inte många strån kvar på hjässan!
Hon var väldigt noggrann och jag upptäckte att jag missat bussen, o nej! Jag hade suttit i frisörstolen över en timme!

Idag har jag gått och frusit om öronen, inomhus!
Men jag lär vänja mig, och jag trivs riktigt bra som kortsnaggad, det ska bli spännande att tvätta håret, det gäller att ta en pytteliten klick schampo!

I morgon ska ordningen vara återställd och temperaturen åter på plus, för visst är det lite tidigt för vinter?
Fast, nog blev det allt bra mycket ljusare ute…

Det blev stora kontraster, det här fotot tog jag i förrgår!

TAGS
23 kommentarer
 1. Svara

  ElisabetR

  9 november 2021

  Vart ju riktigt bra med håret. Jag har också kort, skönt när man bara kan spola av under kranen och det är ok igen. Snål är jag också, klipper med trimmern, med hjälp av gubben. Sen är det hans tur.
  Oj, va snö du fått. Ljust som sagt, men lite tidigt. Fyra kallt här imorse och pelargonblommorna frös på altanen.
  Jag tror tasseman tyckte det var mysigt med snö ;-).
  Ha det gott med er…….

  • Svara

   Paula

   10 november 2021

   Känner ännu inte igen den gamla gubben i spegeln, men jag vänjer mig säkert,,,,jag har så maskulina drag så snagg betyder att jag ser ut som en gubbe, haha.
   Det enda väder tasseman inte gillar är stark blåst och regn på tvären
   Jag har en hundtrimmer, kanske ska klippa mig med den för att spara slantar?

 2. Svara

  Minton

  9 november 2021

  Det är så skönt med kort hår. Det blev jättebra och torkar på 5 minuter. Daniel ser ut att trivas med snön men det är lite tidigt.
  Kramar från oss

  • Svara

   Paula

   10 november 2021

   Ja nu prioriterar jag enkelhet och bekvämlighet, o alla frisyrer blir platta under mössan. Om jag gissar rätt så kommer jag att trivas, o ja, Daniel gillar snö, han beter sig som en valp! Nospuss till Minton, o kram till matte

 3. Svara

  Mirjam Halvarsson

  9 november 2021

  Åh så skönt med snagg! Snyggt också <3 och som du skriver, innan våren har det växt ut igen 🙂 Jaså, ni fick snö ni också? Det är verkligen varannandagsväder nu, igår var det cykel som gällde, idag tog jag sparken och i morron är det visst cykelväder igen! Det är ingen ordning på nånting nu för tiden 😉
  Kram fina Paula <3

  • Svara

   Paula

   10 november 2021

   Ja det är skönt när man väl vänjer sig vid kalla öron! Enkelt och praktiskt, jag är bekväm av mig. Jag tycker det är lite spännande med vädret, hellre detta än 3 veckors värmebölja, haha
   Kramen

 4. Svara

  Geddfish

  9 november 2021

  Det var en välklippt snaggfrisyr! Jag gillar när det är lite stil på det och inte bara ren snagg.
  Nån snö vill inte jag ha men det lär väl komma framöver.

 5. Svara

  bpz3

  9 november 2021

  Frisyren är riktigt, riktigt tuff. Dessutom helt moderiktig:-) Det trodde du inte, eller hur!? Alltså att du skulle följa senaste trenderna alltså med snaggat två tredjedelar och längre hår på topp. Snyggt!
  Vädret var ju ingenting att hurra för hos dig heller. Det du fick som snö fick vi som regn idag. Plus blåst. Det ska bli varmare imorgon här med. Trodde nästan inte mina ögon när termometern visade 3,5 minusgrader igår kväll och det var dimma(!!!) ute. Snön får gärna vänta ett tag för mig med. Skulle inte gråta om det blev en grön vinter heller;-)

 6. Svara

  Anna-Lena

  9 november 2021

  Fryser när jag ser ditt korta hår! Bra sommarfrisyr, tänker jag . Men jag förstår hur du tänker med mössa!
  För tidigt med vinter! Definitivt! Har gärna höst till nyår. Och vår efter det! Kram!

  • Svara

   Paula

   10 november 2021

   Ja det blev onekligen ganska kyligt om huvud och öron. Men man vänjer sig..Jag gillar förändring, hade page i samma längd som du ganska många år, trivdes bra då också,. Nu funderar jag på lite slingor….
   Kram

 7. Svara

  Ninni

  9 november 2021

  Snygg frisyr! Kan ju konstatera att du passar i alla frisyrer.
  Gick det nån mer buss hem eller fick du åka på tummen?
  Vi fick också snö idag. 3 – 4 cm kanske. En del har redan töat bort men lite kvar så det är mycket ljusare ute nu. Inte gör det mig nåt om snön kommer nu och stannar. Det blir ju ljusare och det är mycket mysigare med snö.
  Kramen.

  • Svara

   Ruth i Virginia

   10 november 2021

   Bravo! Det är ungefär som min “frisyr”. Dotra klipper
   mej lite då och då, när hon tycker det behövs. Gratis
   är bra! 🙂 – Din vovve är verklige gullig; förstår att ni
   gillar varandra, men snön kunde ju ha väntat till julmånaden.
   Här hade vi tjock frost igår morse. I dag vid middagstid
   var det 21C! Inga klagomål härifrån …
   Tjusiga vinterfoton du visar, trots allt.

   • Svara

    Paula

    10 november 2021

    Vilka temperaturskillnader! Då kan det vara svårt att klä sig, jag tycker det är svårt nog ändå. Har fyra par skodon framme, gummistövlar, stövletter, kängor och sneakers. Alla används denna årstid beroende på dagen. Kanske ska be min dotter att vara frisör, hon trimmar ju hunden så då kan hon trimma mig också!
    Ha det gott over there!

  • Svara

   Paula

   10 november 2021

   Nja jag ser ut som en gubbe, men det kan jag leva med. Allt för att det ska vara enkelt och bekvämt, i alla fall ett halvår framåt! Nu är den korta vintern slut för denna gång. Hoppas den kommer tillbaka innan jul…
   Kram

 8. Svara

  Susjos

  10 november 2021

  Oj, så snön har kommit till Dalarna! Eller har den töat bort nu? Lite ofattbart att här sitter jag på Gran Canaria och njuter av sol och värme, medans det blir kyligare och mörkare där hemma, men jag klagar inte! Oj så kort du klippte dej, så snyggt det blev, men kyligt för öronen, så jag förstår att mössan åker på nu.
  Svar: nej, vi är riktiga badkrukor, min man är dock värst! Jag har i alla fall badat i havet här nere, dock var det för några år sedan, och det var inte varmt i Atlanten…kanske runt 18 grader….
  Nu har vi inte ens badat i poolen här på hotellet, den brukar vara uppvärmd, men ändå inte så varm, borde väl få till ett bad där innan vi åker hem. Däremot har jag badat i jacuzzin på vår balkong, med varmt vatten!
  Ha det gott!
  Kram

 9. Svara

  Ama de casa

  10 november 2021

  Oj. Snö allaredan? Lite väl tidigt kan jag tycka.
  Vad snygg du blev i håret! Fast du lär ju behöva ha mössan på ända fram till våren – åtminstone när du är utomhus 😉

  Ha det finemang!

 10. Svara

  Ditte

  10 november 2021

  Mycket snö fick ni! Verkliga kontraster mot sista bilden. Men visst blir det ljusare. Dock väl tidigt nu med snö och antar den snart smälter bort.
  Kan tänka mig att Daniel inte gillar att ge sig ut och nästan försvinna ner i den.
  Bilden på honom i sängen är ju för söt. Ja, Daniel är ju söt var han än är.
  Hoppas besöket på VC gick bra.
  Och vad gäller håret, frisyren och klippningen tycker jag det blev väldigt lyckat.
  Kram

 11. Svara

  Anki

  10 november 2021

  Måste erkänna att jag inte är ett dugg avundsjuk! vackra bilder i alla fall och Daniel ser ut att trivas!
  Nu blev du riktigt tuff! Snyggt med snaggat!
  Önskar dig en bra dag!
  Kram

 12. Svara

  Mias Mix

  10 november 2021

  Nu var det länge sen jag kikade in hos dig. Hoppas du mår bra! Du blev jättesnygg i det korta håret. När man tvättar håret när man klippt det tycker jag det är en konstig känsla när det liksom knappt finns nåt hår kvar.
  Den vita snön ser underbar ut, mycket bättre än plusgrader och regn. Vi fick våra första vita flingor igår morse men de övergick snart till regn. Brukar sällan ligga kvar någon snö innan nyåret.
  Missa bussen är ju inget roligt men du kanske hittade på något annat roligt under tiden. Må så gott! Stor kram

 13. Svara

  ibod11 - Ingrid

  10 november 2021

  Nu blir jag nästan lite sugen på att klippa av kalufsen jag också. Din frisyr är nästan lika kort som den jag hade innan corona men jag var nästintill rakad i nacken. Det ser himla skönt ut. Men jag ska inte ge upp riktigt än. Jag ska ha så lång att även håret längst fram kan hamna i en tofs där bak innan jag klipper kort frisyr igen. Synd att du missade bussen. Jag hoppas att du inte behövde vänta väldigt många timmar innan du kunde komma hem. Fin blev du och jag hoppas att du trivs med att ha så kort hår.
  Jag tror att du och Daniel hade mer snö att ta er fram i än vi här uppe. Blåst hade vi också men jag var så glad för snön att jag knappt märkte vinden. Härliga bilder på Daniel både i snön och nyvaken under lakanet.
  Kram

  • Svara

   Paula

   10 november 2021

   Ja du ska hålla dig till din plan. Min dotter håller ju på att låta håret växa ut efter att hon rakat hela huvudet men nog har hon det rätt jobbigt och ibland vill hon ge upp. Så svårt att få till någon frisyr.Det blev en timmes väntan i stan, skönt att bara strosa omkring i galleriorna utan att leta efter något. Det blev en varmkorv innan hemfärd , det enda jag shoppade.
   Kram

 14. Svara

  LillaSyster

  10 november 2021

  Du är modig som testar en ny frisör. Snyggt blev det =) Du passar ju bra både o långt och kort. Undrar vad små tjejerna säger när du klippt dig. Snö vill jag inte ha än….. planerar däckbyte på måndag =) Ha en bra kväll!

 15. Svara

  Kicki

  10 november 2021

  Det är så skönt med kort hår, lättskött och snabbtvättat.
  Den vintern blev kort, men det står väl inte på innan snön kommer åter, men det blev ju en himla kontrast med dagens värme.
  Kram

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 278
 • 380
 • 1 635 149
 • 5 092
 • 65 627
Sök här