Bloggen

Äntligen…klar hos tandis

Av
den
31 oktober 2007

Det blev en tidig tisdagmorgon i pörtet.
Tandis klockan ett, ingen mat och dryck fyra timmar innan…
Vem klarar sig utan morgonkaffe? Inte jag…
Pallrade mig upp strax efter klockan sju, och det var det värt!


Tre små söta rådjur smyger omkring och letar mat..


Vilken tur att vår rådjurshund Loppan sov i godan ro….tyvärr blev bildkvaliteten dålig då jag smygfotade genom fönstret


Sen var det fika och lokalnyheter som gällde, både för oss och Piano!

Hos tandis var det som vanligt, på med lustgasmasken (undrar hur jag ser ut egentligen, hihi!) blunda och försöka fantisera sig långt bort från verkligheten..
Och, när jag var klar fick jag besked om att nu gör hon inget mer! En tand är i farozonen, därför vill hon inte lägga ner en massa jobb på den, men den stör mig inte, så den får sitta kvar tillsvidare.
Totalnotan landade på 6.667,- ! Visst kunde jag haft mycket roligare för pengarna, men slår man ut beloppet på 15 år (jo, så länge sen sist var det!) så blir inte årskostnaden så stor.
Och nu blir jag kallad om ett år, jättebra för mig som annars säkert skulle skjuta upp besöket i oändlighet igen..


Nu är det bara att le sitt Stomatol-leende och ta väl hand om gaddarna!

Pratade också med FK angående min arbetspraktik, jag har ju känt att jag blivit otroligt trött och uppgiven sista veckorna. Vi kom därför överens om att avbryta arbetsträningen och nu har jag inbokat ett uppföljningsmöte hos Arbetsförmedlingen.
Känslan av misslyckande dyker upp i huvudet, är det för tidigt att börja jobba, eller är det möjligen för sent?
Jag kände mig så pigg i somras efter flytten och såg fram emot att både börja arbetsträna och även göra andra aktiviteter när nu stans möjligheter låg så nära inom räckhåll.
Pyttsan, jag har inte orkat ta mig till badet en endaste gång, det enda jag håller fast vid är min fotokurs en gång i veckan, för den var inte billig!
Jag har mina bättre dagar när jag väl skulle orka med någon aktivitet men vissa dagar krånglar magen mer än vanligt, värken o stelheten är värre och energin bara finns inte!
Nu får jag bara vänta och se vad framtiden har att erbjuda.

TAGS
13 kommentarer
 1. Svara

  Elisabeth

  31 oktober 2007

  Å så godt å være ferdig med tannlegen da:-)
  Trist å høre at du blir så sliten etter arbeidspraksisen. Men du må ta vare på deg selv, Paula……
  Håper du får en deilig kveld:-)
  Hils alle.
  Klem fra Bindy og Elisabeth

 2. Svara

  Gunvor

  31 oktober 2007

  Men visst är det underbart när man går därifrån o är klar.Ja man betalar nästan vad som helst av ren lyckokänsla. Och om man som du säger, slår ut det på 15år så är det inte så himla dyrt heller. Och vilken lycka att du var uppe o hann fota rådjuren.Dom är här hos mej varje vinter men jag har aldrig lyckats se dom. Det är spår i snön ända vid bron. Och varje natt när man går upp på toa så tittar jag ut men ser aldrig några. Du får nog tänka på att bli hemmafru du också.Det är bra det! Hoppas det löser sig till det bästa för dej! Ha det gott kära Paula! Kramkram!

 3. Svara

  Inger Maryissa

  31 oktober 2007

  Kan tänka mig det känns skönt att det gått så bra hos tandläkaren.
  Och nu finns lustgas osv att ta till om man behöver det.
  Själv har jag stor tandläkarskräck så det är nog något att tänka på för mig också.

  Vilka fina bilder på rådjuret.
  Tänk att det kommer så nära inpå husen för att leta mat.

  Ha en fin fortsatt dag.

 4. Svara

  Pialotta/Kaffebönan

  31 oktober 2007

  (c) Härligt det är över för den här gången hos tandis.. hade du så stora ingrepp då att du behövde den där masken?
  Lite över 6 pix är inte så mycket när man tänker på alternativet.. att kanske få gå tandlös med köpegaddar senare i livet.. jag ska till hygianisten på måndag, men jag börjar få lite besvär med en bro som måste göras om.. hållt i många år. Det där blir dyrt känner jag.. pengarna var finns dom? Tror jag får börja spela på hästar.. det lönar sig har jag förstått av de som gör det.. vinner en del. Behöver ju bara vara en inte allt för stor summa man presterar där.
  Rådjur så där nära in på knutarna.. har aldrig varit med om det fär.. fast min brossa har ett göre.. de bor i skogen och det är klart där finns de ju.. men för inte så länge sedan spatserade en vilsen älg förbi vårt hyreshus på gången utanför vårt köksfönster.. jag såg inte den, men mannen som satt där tidigt vid frukostbordet.. lite kul det där.. var i tidningen här dagen efter.. Försvunnen älg på villoväga..
  Ha de nu så fint och får hoppas det löser sig med AF.. Inte ska man jobba om man inte orkar..
  Kramar (c) :d

 5. Svara

  Sigge

  31 oktober 2007

  Jag passra kattvalpar för fullt. De är ju lättpassade nu när de ligger stilla. Men jag ser fram emot att få busa ordentligt med dom.
  Förresten så har matte gjort en hemsida om den del av Sörmlandsleden som jag och hon sköter.
  http://www.geocities.com/rosmossen är adressen till den.
  Så hälsar matte och gratulerar till att du är klar hos tandläakeren.
  Så skulle jag visst berätta att jag letade upp massor med trattisar igår.

 6. Svara

  Kicki

  31 oktober 2007

  Hej vännen!
  Du är duktig som fixat tandläkaren tills du blev klar och inte hoppade av efter halva sträckan.
  Nu behöver du inte vara så ängslig när du blir kallad, för då har du troligen inget nytt hål eftersom det inte dröjer så länge.
  Du var inne och kommenterade min blogg samtidigt som jag skrev dagens inlägg. :o)
  Jag kommenterade din kommentar (lite lurigt det där, huruvida den som skriver kommentarer även ser svaren på dem)
  Så där nära har jag aldrig lyckats ta kort på ett rådjur, trots att de ofta går i trädgården på vintern, går även i hästarnas hagar på nätterna och äter upp höet som kan finnas kvar.
  Tror inte du att just flytten har gjort att du blivit trött igen, för du tog ju verkligen ut dig då. Resultatet av det behöver ju inte visa sig genast, man är ju så i gasen av allt det nya och alla möjligheterna man ser framför sig, så tröttheten kan säkert komma efter ett tag i stället.
  Nu vräker regnet ner, så det är attans så skönt att man inte behöver ut.
  Kram och var rädd om dig!
  Kicki

 7. Svara

  Mia

  31 oktober 2007

  Ja, vad gör man inte för morronkaffet?
  Så skönt att du är klar hos tandis också, det är inte kul att gå dit, huvva..*L*
  Å vad mysigt att du har djur så nära inpå knutarna, vackra är dom även om dom äter det mesta!
  Undrar om du inte var lite för ambitiös när du började, för misslyckande är det inte, så får du inte tänka. Kram på dig!

 8. Svara

  Scaniatjejen

  31 oktober 2007

  Roligt att ha besök av rådjur på tomten och jag kan tänka mig att det känns skönt att vara klar hos tandläkaren. Visst är det ruggigt mycket pengar men smart av dig att tänka på hur många år du sluppit gå dit, då känns det ju lite bättre. Hoppas du får ett bra bemötande hos arbetsförmedlingen och att det ordnar sig med både hälsan och jobb. Det är svårt när formen kan skilja så oerhört från dag till dag. Ska hålla tummarna för dig, vet hur jobbigt det kan vara att gå hemma och vara sjuk. Ha det bra!

 9. Svara

  Gunnel

  31 oktober 2007

  Visst är det skönt att lämna tandläkaren. Jag går med ca 1 års mellanrum..och då hinner det inte bli så stora fel…det är bra att du valt att göra så.

  Synd att du känner att du inte orkar jobba men inte är det väl för sent. Det tror inte jag. Du ska se att när ljuset återvänder då känns det kanske lättare igen.

  kramen

 10. Svara

  Ninni

  1 november 2007

  Vilka underbara naturbilder du har på dina bloggar! Så härligt ljus på dem!
  Skönt för dig att du är klar hos tandläkarn. Det blir ju mycket lättare att gå en gång per år för det hinner inte bli så mycket elände under ett år.
  Känn dig inte som du misslyckats! Jag tycker att du gjort det fantastiskt och kämpat väldigt bra! Håll huvet högt! Du har gjort så gott du kunnat och mer kan ingen begära!
  KRAM!

 11. Svara

  Darkangel och Mumma

  1 november 2007

  Jag vet inte om det är för tidigt eller sent att börja jobba. För dig.
  Men ibland har man så mycket energi efter sommaren. Och känner hur kul det är med ett jobb.
  Och så kommer ett bakslag.

  Jag skulle ha kämpat tills jag stupade totalt. Om ingen sagt stopp.
  Både läkare, försäkringskassa och rehabföretag var eniga om att jag inte hörde hemma på en arbetsplats.
  Nu inser jag att det var ett klokt beslut.

  Ta det inte som ett misslyckande! Du gör nog så gott du kan. Just nu!

  kramar från Mumma och mig

 12. Svara

  Punatukka

  1 november 2007

  Allra först….applåder o visslingar för att du fixat “tandis”,bra jobbat,tjejen!Fantastiskt att kunna se rådjur utanför fönstret,mmmm! Du har väl all “rätt” i världen att ta det lite lugnt,undrar om du själv inser hur MYCKET du åstadkommit senaste året….*L* Man ser allt man INTE gör mycket bättre än kommer ihåg vad man faktiskt HAR gjort…Misslyckad är det sista jag tänker när det gäller dig!Så luta dig tillbaka och njuuuut…..
  Kram från ett ruggigt sydväst!
  Passar på och önskar alla pörtebor en skööööön helg!

 13. Svara

  Bia

  2 november 2007

  Så trist med ett bakslag! Men jag vet ju…jag har samma problem, trots att jag bara tränar inför arbetsträning. Känner precis som du, i början full av energi och hopp, nu trött och nedstämd. Idag var jag till läkaren för nytt utlåtande (som jag ska söka fortsatt sjukbidrag på) men träffar man en ny läkare för varje besök så är det inte lätt att bli sedd på rätt sätt. På en halvtimme skulle jag förklara hur jag mår och det hinner man ju inte…

  Vilken lycka att ha rådjur utanför fönstret! Det har vi inte här på Smedjegatan..!
  Kram/Bia

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 517
 • 369
 • 1 608 745
 • 5 041
 • 65 037
Sök här