Jag vill bli en diamant!

När jag går hädan vill jag bli förvandlad till en

BLÅ DIAMANT!
Ett finskt företag har börjat tillverka diamanter av de bortgångnas aska!

Vilken underbar idé! Istället för att bli kremerad och askan läggs i en urna eller sprids för vinden kan anhöriga erhålla en diamant, mot viss ersättning förstås…
Ja, det är inte så billigt, mellan 350-12500 euro, och det blir ju inte jag som bestämmer, men tänk att bli en diamant som dottern kanske gör en navel-piercing av!
Då är det som om vi aldrig klippt av navelsträngen, haha!
Passar min morbida humor, men allvarligt talat, jag tycker det är en strålande idé att göra något fint av det sista som återstår av en älskad anhörig.
Vad tycker du?

0

21 Comments:

 1. Häftigt!Fast jag vill inte ha dig i naveln! :p
  Hellre i ett fint halsband eller något…
  Men jag håller med, en toppenidé!

  Men jag vill ju ha kvar dig FÖR ALLTID!!!! (l)

 2. Intressant idé att ha en vacker diamant som minne av en älskad person.
  Det är ju verkligen ingen vanligt minne utan en del av den personen.
  Fast samtidigt känns det lite konstigt också.
  Och tänk om den tappas bort, eller blir stulet :-(

 3. tänk att du kom på den biten Inger M stulet eller borttappat, ryser……jag är nog lite för traditionell av mig för såna nya ideér. Ha en fin allhelgonahelg med sol föstås. Kram E

 4. Nä, nån diamant vill jag nog inte bli.
  Men jag har förståelse för dem som spar sina hundars aska för att ta med sig i graven. Inte för att jag vill det heller, men ändå.
  Nu ska jag åka till apoteket och köpa ut hostmedicin.
  Kram

 5. Det är väl bättre att man blir någonting vackert i stället för grå aska..

 6. Det tycker jag var en riktigt bra idé! Varför har jag inte hört det förut? Men…det ska vara finnar till det, juuu (y)

 7. Vilken karta????????
  Den måste du ha drömt!
  Fast om du går in på Sörmlandsledens hemsida http://www.sormlandsleden.se klickar på etappbeskrivningar och sen på etapp 22 hittar du en karta.
  Klickar du på rundslingor hittar du beskrivning om Rosmossen.
  Finns länkar från mattes sida också

 8. Vilken fin idé! Skulle passa min inställning – vackert minne i stället för dåligt samvete för att man inte besöker någon grav.

 9. Det är en jättebra idé tycker jag…men alltför dyr. Blir inga Svenssons som har råd med den lyxen.

 10. Jag tycker helt klart som du – det är en jättebra ide att göra diamanter av ens nära och kära. 350 euro är ju inte alls så farligt pris och lite till kan man säkert stoppa till – begravningar är ju inte heller gratis och på det där viset får man ha personen kvar NÄRA! :)

 11. Det låter som en trevlig idé på sätt och vis.. men tänk om man skulle tappa den där diamanten som består av någon nära och kär.. vilken panik..

 12. :p Varför inte!! Låter trevligt men frågan är väl endå hur många som skulle ha råd med de priserna, kanske kan man göra något “enklare” billigare?? Men tanken är ju god, mycket god.

  Kramiz Anki

 13. tja… lite sjuk affärsidé tycker jag nog. Vill inte vara en pärla på någons finger som de petar sig i näsan med….*S*

 14. Nääää….nån diamant ska jag inte bli. Inte aska heller. Min kropp ska återgå till naturen och bli gödning för blommor och gräs. Helst vill jag inte ligga i någon grav men ska man placeras i en minneslund måste man vara aska, så jag ska ligga tillsammans med brorsan och föräldrarna. Kärbon vill nämligen inte mata maskarna, så vi kan inte ligga ihop…fast det spelar ingen roll för jag tror ju inte på något liv efter detta… Vi får ju ligga nära varandra nu! Det är inte så dumt! :o)
  Kram/Bia

 15. Hmmm…smilisarna stämmer inte…jag skulle ha den leende på första raden i förra inlägget…nu ska jag prova den gapande i andra raden…
  :o testing, testing…

 16. :) Ursäkta att jag spammar…måste prova att ändra lite i smiley-koden….

 17. Det är en ganska kul idé…har läst om det tidigare. Fast jag vill helst bli till aska som ska strös i havet…då kan alla komma ihåg mig då man ser ett vatten.
  *
  Ville bara kika in och önska en underbart härlig Allhelgonahelg till dig !
  *
  KRAM EVA

 18. Tja… trevlig eller osmaklig, jag vet inte riktigt. Lutar åt att jag tycker det är osmakligt faktiskt!

  Ha en trevlig allhelgona!

 19. Aldrig hört förut.
  Tål att grunnas på ett tag innan man svarar riktigt….men tänk om man skulle gå och tappa bort smycket, vilken katastrof det skulle vara :/

 20. Varför inte. Men …jag vet inte.Det måste jag nog fundra på ett tag.
  Ha en skön helg :o)

 21. Usch lite osmakligt tycker jag. Det ær ju motsvarande som att ha sin mors aska i urna på hyllan dærhemma. Ville man ha det? (n)

Kommentera