Bloggen

Året kunde ha börjat bättre…

Av
den
1 januari 2007

Idag ligger nämligen Paula helt däckad! Nä, inte av bakfylla, då hade jag iaf haft roligt igår, haha, utan för att min högra höft värker så in i bomben. Värken strålar ner i höger ben, och jag har legat med värmekudden mest hela dagen…

Som sagt, det var en lugn nyårskväll som vi tillbringade här i pörtet.


En god ost- och svampgratinerad hummer mumsade vi i oss! (Och i dag är bägge kassa i magen)

Sen tittade vi på After Darks krogshow, senast jag såg dem var på 80-talet då jag såg dem i Stockholm live.
Sen närmade sig pinan, ja för Loppan. De två andra klarar sig mycket bättre.
Tack o lov höll smällarna på bara någon timme runt tolvslaget, men Loppan hade det tufft! Hon låg o skakade på soffan bakom Hasses rygg, flåsade, flämtade med tungan hängande och med en puls som inte var av denna världen!
Maxi var t.om så kaxig (därför kallar vi ju honom Kaxi, hihi) att han skulle med oss ut för att titta på fyrverkeriet. Vi ser bra från tomten eftersom Älgsjökullen är så högt belägen. Men ganska snabbt stod han bakom Hasse, o i nästa ögonblick var han borta! Nädå, han stod på trappan vid ytterdörren och var glad när Hasse släppte in honom!

När jag första gången vaknade i morse snöade det stora vita blöta tussar. Då var klockan halv åtta. Nästa gång jag öppnade mina stålgrå så hade snöandet övergått i ösregn…så typiskt!
Tänker på alla kompisar nere i Skåne som kommer att få ett nytt oväder över sig idag…
Hoppas hoppas ni alla klarar er bra, och inte ger er ut i onödan!

Avslutar idag med att visa kort på lilla Smultron, den enda honan i vår sommarkull, som flyttade till Stockholm.


Hon är såå liten jämfört med de stora grabbarna som är kvar i byn!


Men vi har allt fått höra att trots sin ringa storlek lyckades hon fälla granen, så husse och matte var tvungna att sätta fast granen i taket, haha!

Nu ska jag vila en stund till (kanske sambon tar sig an middagen idag) och sen ska jag gå en låång runda……ja en bloggrunda förstås!

TAGS
13 kommentarer
 1. Svara

  Helena

  1 januari 2007

  Stackars dej med ont i höften.
  Stackars rädda jyckar också.
  Tack o lov så brydde sej inte Sigge ett smack om
  allt smällande här i skogen.
  Hade ju ingen aning om hur han skulle reagera. Men hoppades på det bästa eftersom han varken är åsk eller skotträdd.
  Lider med alla djur som hade ett elände igår.

 2. Svara

  Pialill

  1 januari 2007

  Stackars dig som har så ont. 🙁 Hoppas det ger med sig, och det snarast! Ingen rädd vovve här. Kickan sov sött när det pangade som värst. Så synd om alla “skotträdda” hundar.
  Så söt hon är, lilla Smultron.
  Kram och hoppas din dag blir bra, och att det onda går över.

 3. Svara

  Sylvia

  1 januari 2007

  Stackare, det var ingen vidare början. Men så är det ibland. Rocky är väl inte direkt rädd men han tycker det är konstigt med alla smällare (trodde dem var förbjudna) som hållt på nu i över en vecka. Men han var väldigt dämpad och ville absolut upp i sängen när jag gick o la mig strax före 1. Annars brukar han bara få komma upp fram på morgontimmarna.
  Jag skratar när jag ser bilderna på kissen. För ca 35 år sen hade jag både katt o hund samtidigt. Vår katt lyckades också välta granen. En bra anledning för mig att skippa granen för all framtid. Krya på dig!

 4. Svara

  Nilla

  1 januari 2007

  God fortsättning, men det var ju ingen bra början. Att ha ont i höften menar jag. Vilken härlig teckning hon har lilla smultron. Ja nog har man haft både barn, hundar och katter som fällt granen genom åren. Men i år fick den vara i fred. Eller nästan i alla fall. Melvin sliter och drar i glittret. Hoppas att värken ger med sig. Kram

 5. Svara

  Monica

  1 januari 2007

  Sött litet Smultron. Det är synd om många djur denna afton. Min farbror som var psykiatriker gav sina hundar valium på Nyår.

  Ingen rolig start för dej med ont i höften…..strålar ner i benet?!Är det ischias du har?

  Här har också regnat och varit trist värre i dag. Ingen hade lust att stå vid spisen i dag så här har vi precis tryckt i oss en pizza – mumsigt!

  God fortsättning!
  Kram

 6. Svara

  Anki

  1 januari 2007

  Uch då, inte ha ont så här första dagen på året. Lider med dig. Den där bilden “”mat”” den såg urläcker ut, tur jag är mätt annas hade jag kanske anfallit datorn…Anki alltid leende på läpparna..nja sanningen är väl att hon inte gillar att bli fotad o så satt jag faktiskt o funderade för vi spelade kort..man måste ju vinna..haha…Vilket väder, jag håller i mig i väggarn så jag inte blåser iväg.
  Du!! Go fortsättning NU tar vi tag i 2007.
  Kram Anki

 7. Svara

  kristina eriksson

  1 januari 2007

  Detta med att välta granen ligger nog i släkten,ha ha
  Smultrons bröder rambo och baloo lyckades oxå välta granen.Men dem sammarbetar förstås.När dem skulle försöka dra iväg med vovvens ben gick dem bet i alla fall.
  Ha det och hoppas du blir bra i höften.

 8. Svara

  pimpim11

  1 januari 2007

  Usch och fy för att ha ont. Hoppas att det går över fort så det inte blir som för mig det håller i sig än. Maten såg god ut men om ni blev dålig i magen så var det ju inget bra. /pimpim

 9. Svara

  Kicki

  1 januari 2007

  God fortsättning på det nya året. Framförallt bli bättre i höften. Du kan få ett tips om det är en inflammation (vilket det ju ofta är) Sätt inte på varmt (även om man tycker det känns skönt). Sätt på kyla. Blöt en kökshandduk, vik den och lägg den slät i en plastpåse som lägges i frysen. Lägg den frysta handduken på det smärtande stället ca 15 min per timme under en dag. Jag gör så vid akut ryggont. Tips som jag fått från min kotknackare.
  Kram

 10. Svara

  Pia

  1 januari 2007

  Ja du Paula du är inte ensammen om att ha värk o elände.. visst blåser det här i Skaune.. så kraftfullt att många är utan ström igen. men det ska bedarra i natt. regnet har öst hela dagen och vädret är inget man blir glad åt..
  Kram på dej

 11. Svara

  Astrid

  2 januari 2007

  God fortsättning på det nya året och bort med värken.
  Jag känner också av min rygg mer efter helgen
  Men jag har nog varit för stillasitande.
  Ser att någon kommit med tipset om kyla.
  Jag har alltid mer ont på sommaren när det är varmt.
  Så är det en inflammation så är kyla bättre.
  Våra hundar tog det coolt när det gällde smällarna.
  Jag är ju van vår gamling som var livrädd varje nyår.
  Men nu satt gubben och jag och låtsades som det regnade och det verkade fungera.
  Jag struntade i att gå till fönstret och titta detta år.
  Vi hade ju dotterns hund och jag ville verka så “obrydd” som möjligt.
  Med gamlingen så gick vi ut och tittade och dom avfyrade ju i huset intill.
  Hon blev vettskrämd för hela livet.
  Men hon låg säkert och tittade på oss från ett moln fri från smällare och raketer.

 12. Svara

  Bia

  2 januari 2007

  Hej Paula och god fortsättning!
  Det var väl ett elände att börja året med ont i höften! Hoppas du mår bättre snart och kan ta dig andra rundor också, även om bloggrundor är trevliga! 🙂
  Hummern ser riktigt god ut, jag kan avslöja att jag aldrig smakat hummer…

  Krya på dig och ha det gott!
  Kram/Bia

 13. Svara

  Lena

  2 januari 2007

  Här är jag, irrandes på krokiga vägar i blogg-rymden! Gillade vad jag läste – måste lämna ett avtryck!
  /momma alias mammaLENA alias Lena (???, personlighetsförvandling ??? troligen!)

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 484
 • 770
 • 1 611 152
 • 5 045
 • 65 076
Sök här