Bloggen

Årlig tradition

Av
den
9 juli 2017

Att gå på Lions sommarauktion på hembygdsgården är en kär tradition, så ock i år, även om vädergudarna gjorde allt för att förhindra oss.
Regnet skvalade ner men Lions-klubben har varit med förr, så de hade placerat ut allt auktionsgods under tak!
På danslogen stod möbler, mattor o dylikt medan pryltorget som vanligt fanns i ladan.

Efter regn kommer om inte solsken så i vart fall uppehåll och med de förutsättningarna….även miljoner knott!
Innan jag beslöt mig för att traska hemåt, helnöjd med mina fynd så drog jag på lite extra parfym som inte knotten gillar..
Medan jag stod där såg jag folk stod och vifta och slå och pusta, så jag höll upp mitt myggstift och frågade om flera behövde undsättning.
Det blev succé, många tog tacksamt emot stiftet och förhoppningsvis fick de en drägligare stund utan att bli uppätna!

Jag var ganska ensam på vägen, och stornjöt av sjöutsikt och blomsterprakt

Bara för att retas låg alla fina näckrosor långt ut i sjön..

Men irisarna kunde jag komma nära.

Tadaa, här är det ena fyndet på bild, det andra ser exakt likadant ut, köpte nämligen två rejäla fåtöljer med stoppade armstöd så jag kan husera både hundar i katter i famnen!

Men om Astrid tänker dela fåtölj med mig är jag inte så säker på, men chansen finns ju att jag i alla fall får ockupera den ena… 😆

Min gamla trotjänare har jag tänkt skicka på tippen, tills jag kom på att varför inte låta den stå ute på farstubron tills sommaren är över?

Självklart tyckte Astrid att det var roligare att lägga sig i den upp-o-nervända bänken som jag var tvungen att ta bort för att göra plats…ja se katter!

Men det dröjde inte länge innan hon fattade galoppen, o om det blir som jag tror så kommer hon att övernatta många nätter här i nya “utemöbeln” :mrgreen:

TAGS
9 kommentarer
 1. Svara

  Ninni

  9 juli 2017

  Åh, vad länge sen jag var på auktion! Vilka fina fåtöljer du köpte. Kanske du får soffan för dig själv nu. 😀 Katterna kanske föredrar fåtöljerna.
  Nästa helg drar vi till huvudstaden. Har försökt få reda på vad sambon vill göra på semestern i evigheter och när han äntligen kommer med att han kan tänka sig att åka till huvudstaden med mig så ska det ske så snart som möjligt… så nu har jag bokat hotell och buss. Tror säkert vi kunnat fått lite billigare hotell om vi inte bokat så tätt inpå men han vill hinna träffa sin kusin som är i stan just då innan kusinen åker tillbaka till Vietnam där han bor i vanliga fall. Sen ska vi försöka hinna träffa så många som möjligt av våra syriska vänner som bor i närheten av stan.
  Kollade hur mycket det kostar att åka med SL. En 72-timmars biljett kostar 160:- /skalle eftersom vi har intyg från försäkringskassan (förmånsintyg). Inte illa. Vi kan nyttja tunnelbana och bussar i alla fall… men det gäller att orka gå en del ändå vilket inte är det lättaste ens med kryckor i mitt fall nu. Det blir till att bita ihop och se till att ha sudoku och läsning med till de sömnlösa timmarna på nätterna som brukar bli följden om jag går för mycket. Jag har tänkt ha en toppenhelg i alla fall och försöka göra så mycket som möjligt utan att gå alltför mycket. 🙂
  Kramen.

 2. Svara

  Ninni

  9 juli 2017

  Glömde… du sitter ju kungligt ute på farstubron! 😆

 3. Svara

  Pernilla

  9 juli 2017

  Vilken tur att det gick att flytta in. Att fynda är roligt. Desto billigare desto roligare.
  /P

 4. Svara

  Anki

  10 juli 2017

  Vilket fynd du gjorde med fåtöljerna – jättefina! bra idé att spara den gamla fåtöljen så länge!
  Förstår att du blev populär när du “bjöd på” myggmedel 🙂
  Fina bilder från din promenad hemåt!
  Ha det gott!
  Kram

 5. Svara

  Gunnel

  10 juli 2017

  Vilken lyxig utemöbel du har! Fast det är väl tveksamt om du får en chans att sitta där. Det ser ut som om den redan är paxad. Loppisar hittar man mycket bra saker på och du hade då verkligen tur. Kram

 6. Svara

  "LillaSyster"

  10 juli 2017

  Du har så rätt , snickarbrallorna är på, jag har börjat att återställa så smått uppe på balkongen! Underbara katter klarat att fåtöljen var till henne! Fina nya hittade du ju också! Ha en bra måndag! kram

 7. Svara

  Mia

  10 juli 2017

  Nej dra på trissor vilka snygga fåtöljer!!!! Och Astrid fick ju en utmärkt plats att ligga på
  Kram på’re :love: :love:

 8. Svara

  Punatuckka

  10 juli 2017

  Wow vilka fina fåtöljer! ??Jag kan lätt föreställa mig hur sköna dom måste vara att sitta(ligga) i ? Risken är att du ändå får sitta i den på “bro’n” om dina fyrbeningar trivs så bra som fotot visar,tsss! ?
  Som alltid njuter jag av alla bilder,såååå vackert och rofyllt!
  Jag älskar auktioner men det är svårt att komma till dom utanför stan när man inte har bil…?
  Minns hur roligt det var på bondauktionerna vi var på i Hälsingland på den gamla goda tiden och hur min mamma ropade: “Hördu,schlä nu”när hon “bjöd”…
  Kramar om och önskar dig härliga dagar! ?

 9. Svara

  Skyttlat

  10 juli 2017

  Auktioner tror jag dom har slutat med här nere? Bara loppisar i parti och minut. Vågar inte gå på dom, för då kommer jag väl hem med en massa saker jag inte behöver?
  Du hade ju turen att hitta fina fotöljer (till Astrid). :mrgreen:
  Pim-Pim är en Tibetansk Spaniel och hon sa till på skarpen åt Klicker och han blev så rädd eller överraskad att han kissade på sig. :love:
  Blev så sugen på något blommigt i fönstret och den var ju på rea också. Roligt att Du gillade den!
  Vilken tur att Du hade myggstift med Dig? Något som inte behövs här där jag bor iaf. Sommar har vi så det räcker och det börjar bli väldigt torrt nu, så det skulle inte skada med lite regn.
  Hoppas det går bra med vaktandet imorgon?
  Ha det gott och kram! 🙂

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 468
 • 770
 • 1 611 136
 • 5 045
 • 65 075
Sök här