Bloggen

Astrid på rymmen!

Av
den
13 april 2011

Det är nog så att Die schwartze Katze Astrid nu har tröttnat på att umgås med sin tråkiga kastrerade brorsa och sökt sig till bättre jaktmarker!
Vi hoppas det är så att hon är ute på friarstråt, alternativet vill vi inte tänka på.
Hemma har hon inte synts till på ett dygn nu…
Är man en åttamånaders kattflicka så är man nog hormonstinn nu kan jag tro..

I söndags tog vi en promenad vid närliggande Långtjärnarna. Det är ett vackert och mycket populärt fiskeområde på sommaren.

Här står då husvagnar och husbilar tätt i den glesa tallskogen.

Is är vacker i alla dess former men jag måste erkänna att jag tröttnat ganska rejält nu…

..eller har jag det?

Det bästa med de här tjärnarna är att de är på promenadavstånd hemifrån.

Bara en smal vägremsa skiljer tjärnarna åt nu under vårfloden

Jag tror man kan spatsera runt hela tjärnarna

En mysig plats för en stunds kontemplation..

Sätter man sig här på bänken så doppar man nästan tårna!

Klockan är tio på kvällen, ingen liten Astrid syns till.
Lite orolig blir man ju när tonåringarna är ute o ränner, riskerar att bli överkörda eller instängda i någon bod eller dylikt.
Men så är det då man har djur i frihet, kanske blir det en kull med söta kattungar till sommaren?

TAGS
15 kommentarer
 1. Svara

  TT

  13 april 2011

  Oh vad jag skulle vara orolig… ibland känns det bra att bara ha balkong! Nej… jag önskar att jag kunde släppa ut dem när de härjar.
  Hoppas den lilla damen dyker upp snart! kram.

 2. Svara

  BrittMarie

  13 april 2011

  Hoppas Astrid kommer hem snart!! Lennon har haft några kvällar då han kommit hem väldigt sent. Som tur är har han hittintills kommit, men vare sig matte eller husse kan sova förrän han kommer in. Det är tydligen väldigt spännande, bara det blir lite mörkt ute. Astrid är kanske ute på lite “kuttrasju”(skriver jag som inte kan stava till rendez vous)
  Kram

 3. Svara

  Nilla

  13 april 2011

  Så fina promenadstråk du har. Och härliga bilder. Hoppas den lilla svarta damen kommer hem. Det är det som är nackdelen med att ha katt, de gör som de själva vill.
  Kram

 4. Svara

  Eva

  13 april 2011

  Hoppas Astrid kommer hem snart igen, och att hon varit ute på ett litet äventyr bara.
  Det är ju som Du säger det naturliga när man har katter i frihet. OCH katter har det jättebra när de får bo ute på landet, och ströva fritt!

  Här har vi ju innekattor, och det beror på att vi bor som vi bor 😐
  Och världen härhemma försöker jag göra så spännande som det bara går för dem förstås 😛

  Kram, från Eva

 5. Svara

  Christina

  14 april 2011

  Våran lilla Selma var ju också försvunnen i nästan ett dygn.På kvällen ringde grannen och sa att våran katt “marsade” för hans hankatter.Vi spatserade upp för och hämta henne och där låg hon i deras stall.
  Astrid är nog närmare än ni tror och kommer sökert snart tillbaka igen.

 6. Svara

  Gun

  14 april 2011

  du har säkert rätt i dina funderingar om vad damen sysselsätter sig med, kattkonsert utanför öppet fönster i natt, lät som gråtande småbarn…

 7. Svara

  åsa

  14 april 2011

  Hoppas Astrid kommit hem, det är ju så oroligt då de håller sig borta.
  Kommer ihåg då Elvis bodde med dottern och var försvunnen i nästan en vecka och då var det mellan 18-25 grader kallt, hualigen va nervösa vi var då!
  Förhoppningsvis så är det att hon är hormonstinn och du ska se, att du kommer att bli “mormor” framöver..
  Ha dé!/Kram

 8. Svara

  Ninni

  14 april 2011

  Det ska vara du som får till så fina bilder nu. Jag tycker att det är tråkigt att fota nu då det är så färglöst men du hittar då motiven du! 🙂 Bravo! Underbara bilder.
  Det är nog risk för att ni får kattungar i sommar om Astrid är på rymmen nu… jag tror det är hormonerna som gör att hon håller sig borta. Vår hona Kajsa kommer inte alltid hem till kvällen hon heller nu men Snoozen kommer in för att sova på natten även om han är ute större delen av dagarna nu. Undrar vad han gör för något intressant?
  Utlandsresan går till Cypern tillsammans med min mor. C får stanna hemma den här gången.
  Kram.

 9. Svara

  Synnöve

  14 april 2011

  Hallå i pörtet!
  Så Astrid är ute och ränner alltså. Inte så bra. Kanske ni skulle tänka på att sterilisera henne? Gjorde det med mina honkatter och rännandet tog slut :))
  Vackra bilder bjuder du på i alla fall. Inte är man trött på is på vatten. Det är ju så vackert. Den bilden du har med bänken där man kan doppa tårna, hajjade jag till på. Ser ut som hos oss uppe vid Rytjern….Men vi har en gapahuk där man kan sitta inne under tak vid sjön med. Såg ingen där på din bild.

  Annars är det bra här. Sola skiner nu, snön är borta. Fåglarna sjunger, blommorna kryper upp och ja…. Livet är härligt :))

  Hälsa gubben så gott nu, så håller jag tummarna för att Astrid kommer hem idag.
  Kramen från nabokäringa :mrgreen:

 10. Svara

  annette

  14 april 2011

  Först måste jag kommentera Din första bild på katterna, så underbar, aldrig sett två katter som kramar varandra;)
  Astrid är nog bara ute på lite roligheter och vips så har Du en kull småttingar till sommaren, blir mysigt det!
  Nu verkar i alla fall snön ha gett med sig även uppe hos Dej, lite is på sjöarna såg jag även här i Kolmården nu i helgen, men snart är det nog helt isfritt och murklorna tror jag snart är på gång.
  Lite vill jag allt plocka även om det är ” jättefarligt” att äta;-))
  Hoppas Astrid kommer hem snart, hon får ju inte vara ute och slarva hur länge som helst!

  Kramen!

  annette

 11. Svara

  Annkristin

  14 april 2011

  Har ni aldrig hört talas om att katter som inte ska vara i avel skall kastreras ??????????`
  Då hjälper ni till att ge katten den status den så väl förtjänar,o vi kanske kan slippa att en massa oönskade kattungar föds!!!!

 12. Svara

  Kersti

  14 april 2011

  Ni bor verkligen vackert. Fina bilder och man ser att våren närmar sig. Oroligt med katten, hoppas att hon kommer snart.

 13. Svara

  Kicki

  15 april 2011

  Hoppas att Astrid redan kommit hem igen. Fy fasen vad oroligt när dom är ute och “friar”, är säkert inte lika uppmärksamma då heller för bilar och andra faror.
  Underbara bilder (som alltid). Jag är ju också barnsligt förtjust i vatten, men bara på håll. För bad och andra vattenaktiviteter är jag inte alls road av, snarare lite rädd för vatten, kanske därför jag är så tjusad. 😉
  Kramen

 14. Svara

  Anki N

  15 april 2011

  Katt på vift – de e rätt vanligt väl om de nu inte är innekatter!! Jag är hemskt dålig på katter eftersom jag aldrig haft några. Försöker förstå dem då och då när de hälsar på här men de verkar lite egna/fri/ bryr sig inte så mycket om just mig.
  Hon kommer nog ska du se, hon glömmer inte all go mat hos får hemma hos Er!
  De är nog mest så djuren ser oss, som fodermaskiner. Den snälla tanten som ger mat. De finns säkert karlar också som ser kvinnor så..*ler*.

  Fina bilder, ser att våren börja närma sig Paula också. Isen börja ge vika och man ser mark…skönt va? Här är jättefint väder idag, så nu efter att ha sanerat hundhår ska jag traska utåt. I natt hade vi dock minusgrader…-3 stod de när vi klev upp. Men när så solen bara steg borta i horisonten så kom värmen.

  Trevlig helg
  Kramiz Anki

 15. Svara

  Bia

  15 april 2011

  Hej Paula! Tittar in för att önska dig en trevlig helg! Fina bilder som visar att våren börjat knapra på isen! Härligt! Härligt nr 2 är att katten kom till rätta! Kram på dig!

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 456
 • 770
 • 1 611 124
 • 5 044
 • 65 075
Sök här