Bloggen

Trädgårdsdags

Av
den
15 april 2011

Först vill jag tacka för alla sympatier och berätta att vår svarta skönhet Astrid är återfunnen!
Igår kväll när Hasse var ute med Blinka och Torsten så stannade Torsten vid kanten av en stor åker och bara stirrade rakt ut i mörkret.
Mau….låter det och fram kommer en glatt skuttande Astrid.
Vi har våra aningar om var hon tillbringat tiden, det ligger några bondgårdar åt det väderstrecket…

Nu vill jag genast lugna Annkristin som jag inte känner men som kommenterat mitt senaste inlägg och tyckte att jag var oansvarig som inte kastrerade min katt!
Vi har valt att inte kastrera henne därför att vi tycker att hon gärna kan få en kull. Eftersom hon är en bondkatt får hon själv välja ut en pappa till sin kull!
När hon fött en kull så kommer vi att kastrera henne precis som vi redan gjort med Torsten.
Vi älskar alla våra fyrfota djur lika mycket, och ser till att kattungarna kommer till bra hem, så du kan vara lugn Annkristin!
Jag håller dock med dig att vi behöver höja kattens status och att det är bra att kastrera katterna för att undvika oönskade ungar!

Ja det skulle handla om trädgården, eller tomten väljer jag hellre att kalla den.
Så mycket till trädgård är det nu ännu inte…
Det är inte gratis att “bli med trädgård” utan man behöver både det ena och det andra verktyget har vi märkt, så nu har vi införskaffat räfsa, kratta, sekatörer, grensaxar och handskar.
Hasse har nyss åkt iväg för att köpa en begagnad gräsklippare och sen är det nog bara spaden som fattas!
Så mycket som vi investerar i nu så förstår ni ju att vi inte kan flytta igen, vi blir nog kvar tills huvudet åker ut först..hihi

Förutom redskap så har vi också investerat i nästa vinters vedförråd, så nu har maken något att syssla med på lediga stunder! 😉
Staplas och torkas ska det för att ge oss värme nästa vargavinter.

Det råder översvämning på vissa av våra vägar, man kan få sig en underredestvätt på bilen helt gratis!

Nu vill jag önska er en trevlig helg, nästa helg är det äntligen påsk så vi får ses i Blåkulla.
Denna helg nöjer jag mig med att åka till Falun och gratta och umgås med mina flickor, några grabbar och små valpisar!

TAGS
18 kommentarer
 1. Svara

  Kicki

  15 april 2011

  Vad skönt att Astrid kom till rätta. Nu är det bara att vänta 10 veckor och se vad som händer 😉 . Men hon kan ju ta senare turer också.
  Skönt att ni fått ett skapligt lass med ved, så Hasse slipper hämta stup i kvarten.
  Men jag känner hur skönt det är att slippa, för fasen vad med ved jag sågat huggit och staplat genom åren med vedeldning. Sista åren köpte vi kapat och klar så det räckte med att kasta in under tak, men det tog sitt lilla det också.
  Kramen

 2. Svara

  Malin

  15 april 2011

  😛 men så skönt att unga fröken dök upp igen 😀

  Japp vi syns i Blåkulla, vi kanske kan samåka en bit? Jag hämtar upp dig i Umeå :mrgreen:

  Trevlig helg

 3. Svara

  Nilla

  15 april 2011

  Så skönt att hon är tillbaka, den lilla damen 😉 Och jisses så mycket ved ni har, men det lär väl gå åt, nästkommande vinter. Ha en trevlig helg med barn, barnbarn och valpar.
  Kram

 4. Svara

  Mia

  15 april 2011

  Härligt att Astrid kom tillbaka *L*
  Åh, om jag ändå kunde få ha katt här, men tyvärr så har hyresvärden sagt nej till husdjur pga dåliga erfarenheter… Det är bara att acceptera…Jag saknar min Siri, men vet ju att hon har det bra där hon är
  Jodå, översvämningar är det här också, tjälen tar hårt på marken och försvinner långsamt, men snart så är all snö borta och förhoppningsvis allt vatten också…men då kommer nog vårfloden från fjällen istället =)
  Kram på er!

 5. Svara

  Ninni

  15 april 2011

  Tack för kommentaren hos mig. Har svarat på den där. 😉
  Vad skönt att Astrid är tillbaka. Det blir nog kattungar hos er i sommar nu då. Mysigt. Jag vet att du är noga med dina djur och att du kommer att ordna bra hem till de eventuella kattungarna men det är ju lite olika vad man tycker om olika sorters katthållning. Vi med bondkatter har ju inte riktigt samma tänk som dem med raskatter som oftast inte ens får gå ut.
  Ni kommer att få en massa vardagsmotion nu då när ni blivit med trädgård. Här är det mest C som motionerar i trädgårn. 🙂 Ja, rensa lite kan jag göra men jag vill inte ta på mig för mycket för jag ska klara av det också så blir det odlingar här så är det C som vill ha det och får sköta om det också. 🙂
  Ha en skön trädgårdshelg!
  Kram.

 6. Svara

  åsa

  15 april 2011

  Så skönt att Astrid kom tillbaka, men du var ju ganska säker på att hon var på “friarstråt”.
  Vilken sjysst inställning du har till Astrid och eventuella kattungar!
  Snälla du, ta kontakt nå´n gång då ni är till Falun, skulle så gärna vilja träffa dig och Hasse och det är ju faktiskt på vägen hem för er…(Vi har ju bastu också)…Fameous Grose finns det med…
  Ha dé!/Kram

 7. Svara

  Marketta

  16 april 2011

  Jo, nog behövs det grejer när man håller på med trädgårdsarbete. Har sysslat med det själv idag. Skönt att kissen hittade hem igen.

  Långtjärn har vi aldrig varit till, för dyrt fiskekort där. Mycket bättre i Hedtjärn, där stod vi alltid. På den tiden kostade ett fiskekort 50 kr för 24 timmar. Långtjärn har jag för mig tog 110 för 12 timmar.

  Jadu, polisen. Hade det varit en polis här från byn så hade jag nog frågat han om han vågar blåsa i den själv 😆 . Tror faktiskt att han inte vågar ta risken och be mig blåsa heller :mrgreen: . Har ju gett han några muntliga omgångar redan ett par gånger. Skulle det dessutom ge utslag på mig så kan jag garantera att apparaten är trasig.

  Kramizzar
  Marketta

 8. Svara

  Paulas Blogg

  16 april 2011

  Morsning! Vad bra att Astrid kom till rätta 🙂
  Sv på din fråga ang rehabiliteringen; JAg ska till Norrvalla 16-27.5. Vet ännu inte vad det ska gå ut på. Det kommer info. Måste fara till fpa på måndag o kolla upp en sak.

  Ha en jättesön helg! O vi syns på Blåkulla!
  Kramar

 9. Svara

  Mia

  16 april 2011

  Aha! Penséer…då är jag med på noterna *L*

 10. Svara

  Christina

  16 april 2011

  Vad skönt att kissen är tillbaka 😉
  Ibland kan jag tycka att det är lättare med hundarna än katterna för hundarna vet man ju i alla fall vart man har(oftast)
  Ved….undrar hur många kubik vi har eldat upp här egentligen.

 11. Svara

  Lillatanta Anette

  16 april 2011

  Halloy skuttade runt lite bland vänners bloggar och fastnade för din mysiga sida.
  jag är sjukpensionär som du och har två hundar. Vilken tur att Astrid kom hem,gillar verkligen dina foton
  kram

 12. Svara

  Astrid

  16 april 2011

  Dålig planerng ser jag . Vi har ungefär 200 meter till både ålderdomshemmet och kyrkogården
  Det kallar jag planering
  Skönt att Astrid är tillbaka, hon hittade säkert någon snygging
  Ett viktigt vårljud för mig är motrosåg och såg klinga

 13. Svara

  Doris

  17 april 2011

  Skönt att Astrid bara var ute på “vift”, klart att man blir lite orolig när de inte kommer hem 😉 .
  Sköt om dig !
  Kram

 14. Svara

  Ragnvi

  17 april 2011

  Hm….nu blev jag något irriterad! “Har ni aldrig hört talas om”…eller vad det var människan skrev hos dig….HUR kan hon veta vad ni vill göra med er katt?!?! Hoppas hon läser ditt inlägg här!! Förresten kan väl kastrerade kattor vandra iväg dom också! Förstår väl kanske i stort vad hon menar men man kan väl ta reda på fakta innan man dömer!
  Det var inte det här jag tänkt skriva här men blev lite ilsk! Avundsjuk på din ved är jag i allafall! Faaan likt att få tag på nån sån här! Just nu kör vi med pellets…
  Isch…jag förstår dig ang. magundersökningarna! Men undras om du inte kan tjata till dig en CT eller MRT istället…prova!!!!!!
  Kramen!
  Ragnvi

 15. Svara

  annette

  17 april 2011

  Konstigt att gå in med en sådan barsk kommentar till en bloggare man inte känner, jag kopplade direkt att Ni valt att inte kastrera Astrid just för att Ni ville ha en kull, hoppas nu att hon träffade någon snygg och trevlig “man” på sin lilla utflykt.
  Härlig vedhög Ni investerat i, ser ut att vara prima björkved, det blir fint att ha till vintern det.
  Ja, skall Ni flytta så får Ni i så fall flytta till ett annat hus där Ni har användning av alla investeringar;)

  Ha en bra vecka!

  Kramen!

  annette

 16. Svara

  BrittMarie

  17 april 2011

  Det var då för väl att Astrid kom tillbaka! Bättre djurvänner än ni kan man knappast tänka sig, så det så! De flesta utekatter försöker nog hitta på något spännande , åtminstone någon gång. Ha det så bra med ved och allt!
  Kram

 17. Svara

  TT

  17 april 2011

  Märkligt att folk kan döma en via en blogg… någon som inte har en aning om hur man behandlar sina djur… och inte går det att klicka på länken heller så man får se hur den personen lever. Katter är frihetsälskande djur och ni om några tar så himla väl hand om era djur så ingen ska kliva in här och döma.

 18. Svara

  Mia

  18 april 2011

  Litar inte helt på väderprognoserna jag heller, jag väntar o hoppas på värmen *L*
  Vad jag vet i nuläget så är jag ledig i påsk. Det enda som kan förhindra det, är att det kommer en plötslig beställning å det tror jag inte! Så vi kanske ses???? 🙂

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 446
 • 499
 • 1 641 137
 • 5 101
 • 65 747
Sök här