Fiskarna 19.2 – 20.3

FISKARNA 19 februari – 20 mars

DRÖMMARE I HAVSBLÅTT
Vattentecken, styrs av Neptunus.
Den som sa kall som en Fisk har aldrig mött någon född i Fiskens tecken.
För hos Fisken finns mer värme och medkänsla än hos alla de andra tecknen tillsammans.
Hon är en känslig natur, en melodramatisk martyr och en tillbakadragen drömmare, men också en upptäckare, lite av hippie eller haremsdam på botten av sitt väsen.

KARAKTÄR
En vek inåtvänd människa men samtidigt maktfull, dominerande och stridslysten, klok, flitig, viljekraftig. Fisken är ombytlig och inte sällan tyrannisk. Hon är starkt påverkbar, sensibel och hängiven, uppoffrande och pliktmedveten.
Hon kan konsten att avvakta, stilla och undergivet, tar sitt öde med jämnmod och klarar på så sätt nästan allt!
Hon är romantisk, känslig, lättsårad, tacksam för erkännanden. Fisken har sinne för det hemlighetsfulla, outgrundliga och skimrande, hon anar mer än hon vet, bekymrar sig om sin nästa, är anspråkslös, sällskaplig och gemytlig och gärna ganska bekväm av sig.
Strävar i sin idealism efter fullkomlighet och hoppas på ett universellt brödraskap. Hon är emotionell och rastlös och ibland utnyttjar hon inte alls sina talanger. Hon kan sjunka ner i djup ångest och depression och är rädd för livets mörker.
Hon kan vara bohemisk och bli lättsinnig och splittrad.

INTELLEKT
Ofta lysande begåvning, fallen för meditation, gärna högmodig över sitt eget intellekt och böjd för ironi och sarkasmer utan inneboende elakhet.

Säger: INGEN ÄSKAR MIG
Färg: älskar alla havets blå nyanser, även purpur
Metall: Tenn
Ädelsten: ametist, akvamarin
Favoritblommor: näckros, hyacint, lilja, blåklocka
Smycken: väldigt sparsmakat, safirer eller små stjärnformade smycken
Parfym: lätta och fräscha såsom magnolia, sandelträ, körsbärsblom och viol
Favoritlektyr: deckare
Romantiska möten: i sovvagnen på ett tåg eller i månskenet på en båt
Erogena zoner: mellan skulderbladen
Mest framträdande: ett stort bländande leende och ett glatt smittande skratt
Det bästa och det sämsta: Mycket känslig, du vet saker om dina vänner som de inte ens vet själva och din osäkerhet är lika djup som havet självt

KAN BLI GENIFÖRKLARAD
Du är född i vad som kanske är Zodiakens mest intelligenta tecken. Men Fiskens intelligens ligger inte på ytan. Den måste grävas fram! Du har förmågan att filosofera, resonera, analysera på djupet. Är förmågan uttalad kan du bli kärnfysiker….Einstein var Fisk
Vissa av dina egenheter gör att du inte precis räknas som någon tillgång på en ordinarie arbetsplats. Är du inte engagerad, ja, då kommer du inte i tid. Även en intresserad Fisk är sällan punktlig och ofta frånvarande. Dessutom är du känsligoch ganska inbunden och anses svår att få någon riktig kontakt med.
Den Fisk som inte ägnar sig åt forskning hamnar ofta i något helt vanligt jobb och där gör Fisken en medelmåttig insats på sin höjd. Finns det bara någon trevlig person att prata med trivs du ändå. Förmycket spring och stoj passar dig inte, och pratstunderna skall vara på dina villkor.
Vad gäller din karriär finns alltså möjligheten att du blirnågot inom forskningen och kanske gör verkliga framsteg. En mera världslig karriär är inte att tänka på, åtminstone inte ända upp till chefsnivå.
Som chef är du antingen usel eller också helt underbar. Chansen att du är usel är ungefär nio av tio!
Fisken är också känslig och intuitiv och blir därför tankspridd men älskad inom sådana yrken som rör psykologi och religion.
Yrken som brukar passa Fisken är:
Fysiker
Kemist
Astronom
Präst
Psykolog
Terapeut
Teolog
Filosof
Poet
Alla sorters andliga ledare
Vårdyrken
Forskaryrken
Konstnär
Musiker
Dagdrömmande expedit

EKONOMI
En viss medödd handlingsförlamning och lättja får Fisken att nöja sig med lägre inkomster om hon inte sporras, men om så sker kan hon bli en mänsklig dynamo som med fruktansvärd energi driver igenom ett ekonomiskt mål. Hon är ofta intresserad av att tjäna stora pengar men måste ha en trivsam arbetsmiljö och omväxling i arbetet, krav som snarare ökar än minskar med åren.

SÄTT ATT VARA
Snäll, trivsam och jovialisk, sympatiskt blygsam, sällskaplig, väcker sympati. Råkar lätt under en starkare viljas inflytande.

KROPP OCH HÄLSA
Din kropp:
Den typiska Fisken är ofta rätt kort, har små händer och fötter och har lätt för att få extrakilon, speciellt på höfter och lår. Många Fiskar är mycket vackra och spännande.

Bästa träningen:
Fisken dras till det vackra och fantasifulla. Konståkning, klassisk balett och fäktning är sporter som passar dig. Aerobic och work-out till musik är också bra, eftersom Fiskar ofta är duktiga på rytmik och dans.

EN KROPP SOM BÖR VÅRDAS ÖMT
Fiskkroppens känsligaste del är fötterna. Mår inte hennes fötter bra så mår hon inte bra i övrigt heller.
Hon har dålig blodcirkulation och lågt blodtryck och känner sig ofta frusen, speciellt om fötterna. Frusenheten kan också bero på järnbrist, som är vanligt bland Fiskar.
Ett extra tillskott gör gott. Järn finns bl.a i russin, fullkornsbröd, spenat, äpple och oliver.
Fisken är en sensibel själ med labilt psyke. Hon blir lätt deprimerad och har en tendens att fly från sina känslor, ofta genom att missbruka droger eller tröstäta.
Eftersom Fiskens kropp är känslig skapas snabbt ett beroende som är svårt att ta sig ur. Biverkningar blir speciellt kraftiga hos Fiskar.
Överhuvudtaget är Fiskens kropp inte särskilt robust och tålig. Den bör vårdas ömt.

VIKTEN
Fisken är inte känd för att ha några extra kilon att bära på. När sådana kilon i alla fall uppstår, beror det på Fiskens jobb. Antingen har hon ett stillasittande arbete eller också involverar jobbet många middagar med lite väl många drinkar och vin till maten. Fisken är sällan matglad, men går ganska lätt upp i vikt om hon äter fel. Satsa på mineralvatten till maten.
Fisken har vanligen inga särskilda besvår med matsmältningen och kan alltså välja mellan många dieter. En diet bestående av snabblagade lätta kött- och fiskrätter, ordentligt med grönsaker och sallad brukar passa bäst.
Om Fisken fastar bör den kombineras med en del frukt, grönt och fibrer.

EROTIK
Hon:
Förälskelse och romantik är avgörande om Fisken ska älska med en man. Därmed inte sagt att hon nödvändigtvis håller hårt på sig.
Hon kan bli förälskad ofta. En viss risk finns att den kvinnliga Fisken låter sig utnyttjas på grund av sin godhet. Eftersom hon gärna låter sig styras kan det sexuellt få följden att hon utvecklar masochistiska tendenser.
Hon kan bli den idealiske sexpartnern tillsammans med en snäll Vattuman eller Fisk

Han:
Precis som den kvinnliga Fisken är den manliga Fisken otroligt snäll. Hans ständiga jakt efter den stora kärleken kan leda till att han utvecklar något som liknar ett gigolobeteende.
Men blir han sårad drar han sig undan och aktar sig noga för allt vad sex heter. Han är svag för vackra, ljuva, blyga kvinnor. En moderlig Kräftkvinna eller en dominant Skorpion är två kvinnotyper som Fisken gärna låter sig lockas in i älskog tillsammans med.

HUR DU FÖRFÖR HONOM
ÖM OCH GRÄNSLÖS
Fisken är svårfångad. Han är så upptagen av sitt eget att han helt enkelt inte ser dig.
Du måste synas. Välj höga klackar och kort kjol – han tänder på ben. Sommarbrunt skinn brukar också dra hans blickar till sig.
Tittar han ändå inte får du ta till knep. Överrumpla honom. Bjud ut honom på ett självklart sätt. Var så påfallande du kan utan att vara påträngande och irriterande. Du kan också göra dig besväret att studera vad han nu kan ha för specialintresse om du tycker det är värt det.
Du måste också se till att han upptäcker att du är en kvinna och att han vill ha dig.
Här är alla knep tillåtna: parfym, spetsar, silke, vift med långa ögonfransar, en lätt hand på hans arm mm.
Var beredd på att det kan ta tid innan han reagerar. När du väl har fångat in honom är han tankspridd men gullig och gosig, med viss charm.
I sängen är han öm och gör vad som helst för dig så länge du inte skrämmer honom.
Fisken har mycket känsliga fotsulorsom kan vara värda en lagom hård massage.

BARNEN
Kommer tidigt att företa vidsträckta resor

ANFÖRVANTER
Fisken är särskilt beroende av hur hon behandlats som barn och kan bli knäckt för livet av olycklig barndom.

VÄNNER
Förvärvar hon många, de flesta trofasta men även sådana som inte håller måttet. Hon tycker om sällskap, gillar god mat och dryck, strålande festmiddagar och nöjen. Hon är uppsluppen i det egna gänget men alltid med en pessimism på bottnen. Hennes farligaste fiender uppträder gärna maskerade till beskyddare.

PRESENTTIPS:
Fisken är vänlig, känslig och tillbrakadraen och älskar presenter av alla slag. Men försök att ge något som är speciellt just för henne, t.ex en scarf istället för något till hela familjen. Och se till att presenten har rätt färg och utseende. Fisken har alltid en favoritfärg och det gäller att veta vilken den är. Ge inte Fisken någonting praktiskt till köket eller huset, då blir hon besviken!