Återseendets glädje!

I härligt väder trots blåsten gick vi nästa dag till stan, förbi de fina gamla kvarteren i Elsborg

Nya lekplatser vid Kålgården, dem kommer Noelle att ha glädje av nästa sommar.

Utanför Lidl blir plötsligt Daniel antastad av en svart hund!

Äsch, det är ju bara gamla bästisen Tord!

Och visst kände de igen varandra trots att det var länge sedan de träffades..

Puss på dig! Tord är 6 år gammal och var ofta hemma hos dottern och Daniel när han var valp.
Tyvärr fanns ingen plats där vi kunde släppa hundarna lösa för att leka en stund, det får bli en annan gång!

Nu gjorde vi ett planerat besök på Röda Korsets nya second hand-butik, stor och luftig och fin!
Och som synes var det någon som fyndade, fräscha leksaker till glädje för Noelle!
Och jag då? Gick jag därifrån tomhänt tro?


´
Det svaret får ni strax, men först ska vi se om hundfiket var öppet den här gången!

Javisst, här fick vi alla gå in tillsammans!

En söt liten tax-kompis lurade under bordet intill…
Väldigt mysigt fik, hit kommer vi tillbaka!

Nu återstod bara att ta sig till bussarna och åka hemåt.
Hade jag med mig något fynd?

Jodå, jag blev förälskad i den knallturkosa kudden!
Mitt hem är vitt vitt vitt, något jag förknippar med steril sjukhusmiljö, så jag gör allt jag kan för att öka på trevnaden med klatschiga varma färger!

5

25 Comments:

 1. Mirjam Halvarsson

  Du, den kudden är ju jätteläcker! Gissar att priset var överkomligt också :) Så då blev det ännu en fin dag för dig med dina nära <3 så mysigt det ser ut där i stan!
  Sessan har också träffat en ny hund idag, en långhårig schäfer men min lilla dam är ju väldigt bestämd av sig så den stackaren fick massa skäll! Fast det gick bra till slut, både ute och inne :)
  Kram på're fina du!

  • 40 spänn för kudden kallar jag överkomligt!
   Ja det är inte storleken som avgör rangordningen bland jyckarna! Sessan är ju van att sitta på sin tron o blir nog inte nerputtad i första taget! Kramen

 2. Vilken lyckad dag för er alla. Och himla roligt att Daniel fick träffa en god vän.
  Här i stan blir det mer och mer vanligt att hundar är välkomna på restauranger och caféer. Ett bra initiativ. Fint att ert hundfik var öppet.
  Fynda gjorde ni ju också. Och visst piggar färg upp.
  Kram

 3. Härlig dag med lyckade fynd. Det är så fint med lite färg.
  Kram

  • Ja det är skoj att lära känna Falun. Trots att dottern bott här i tjugo år så har vi sällan eller aldrig bekantat oss närmare med staden utan mest bara umgåtts i förorten…
   Kram

 4. Som DU vet Paula älskar jag ju loppis Var ju själv aktiv i Röda Korset Kupan då jag bodde i Gagnef

  • Det har blivit färre loppisar i Falu-trakten, de har inte råd att betala hyrorna i centrum. Hela centrum utarmas, och fler butiker stänger. Tyvärr. Den här nya second-hand-butiken ligger lite i utkanten och var ju väldigt stor och fräsch.

 5. Trevliga bilder från er utflykt, tack för dom. Härligt se Daniel krama om kompisen.

 6. Har du bott i Falun förut? Du verkar känna till varenda “hörn” där. Härliga bilder. Vilket fint väder ni kunde njuta av.
  Vi har också Röda Korsets Kupan här i Täby, ja, Myrorna också och Kyrkornas Second Hand. Dessutom älskar jag loppisar.
  Kudden är hur cool som helst. Dessutom har du med en massa retro-möbler och det är helt “moderiktigt”.
  Den där svarta hunden såg aningen skräckinjagande ut för mig alltså. Inte för dig och Daniel såklart;-)

  PS. Om du inte gillar vitt, vilket jag gör, så är det väl bara att måla om väggarna. Eller rättare sagt låta dottern eller Paulina göra det. Även fastighetsskötare gillar extraknäck;-) Dessutom finns det ju plats för fler färgglada tavlor ovanför soffan. DS.

  • Jag har en plan. Med inredningen, dock inte att måla väggarna. Jag tänker fylla dem med flera tavlor, kanske någon vepa eller rya också, vem vet vad jag hittar på loppis! Men, det får ta tid, jag vill känna in mitt hem lite mer och det är roligare att ta det lite eftersom, ingen brådska alltså. Precis tvärtom mot min dotter som inreder färdigt sitt hem på en vecka efter flytt….

 7. Ett hundfik. Det måste vara en härlig plats för både hundarna och hundägarna. Fick Daniel något riktigt smarrigt där då? Och att dessutom träffa en hundvän. Låter som en toppendag för Daniel. Det var väl inte så illa för Noelle heller, kan jag tro, som fick nya och spännande leksaker.
  Nöjdast var nog ändå du när du fick med dig den där fina kudden hem. Den passar jättebra i soffhörnet. En kudde man blir glad av att titta på.
  Kramen.

  • Det fanns köttbullar i olika storlekar till hunden, stackars Daniel blev utan! Han har tendens att bli åksjuk så när vi ska åka buss får han inget att äta innan vi åker! Men det är jättebra att kunna ta med hunden in på fik. Fast alla hundar är inte lika vänliga som Daniel, ett himla skällande var det på en del…
   Kram

 8. Underbart inlägg =) fin kudde fick du också med dig. Nästa gång tar du med en roller och en burk färg hem och rullar på en vägg i en härlig kulör. Ha en bra onsdag!

 9. Du har verkligen lyckats sätta färg på ditt hem. Ser så inbjudande ut
  Häftigt att känna igen sin gamla kompis!!
  Second hand har mycket bra saker. Döttrarnavhar köpt mycket märkeskläder till sina barn på Erikshjälpen. Och leksaker, nästan som nya!
  Ha det fint! Kram!

 10. Vad kul att dom fick träffas och att dom kände igen varandra, Daniel och Tord :-) Mysigt med ett hundfik också.
  Snyggt fynd du gjorde oppanpå det – en braig dag, helt enkelt!

  Ha det gott!

 11. Hundar glömmer inte verkar det som! Vi har två hundar som bor i närheten och som går förbi här varje dag; en strv.tax samt en dvärgcollie. Båda stannar utanför när dom kommer till stigen utmed stängslet och tittar längtande (det är två tikar) efter Santos. Den 13 så är det hela ett år sen, men dom är lika förväntansfulla ännu…..
  KRAM/Susie

  • Ja tänk hur det är, hundar har hästminne, hihi. När vi hade två hundar och ena gick bort gick den andra runt o letade efter sin kompis varje gång vi skulle gå ut på promenad…o det fortsatte länge….Rörande och tragiskt och mänskligt kunde man nästan säga…Kramen

 12. Alltid trevligt att göra fynd, nu är restriktioner borta

 13. Jag blev nästan lite rädd när jag såg den första bilden med Daniel och hans kompis. Kompisen ser smått galen ut och som om den vill göra illa Daniel. Men vilken lättnad det blev när jag sedan förstod att det bara var lek och att de gillar varandra jättemycket :D
  Ännu en fin dag och med fina fynd. Kudden blev en fin färgklick men jag tycker att du har flera fina färgklickar i ditt hem :D
  Kram

 14. Du har gjort en härlig utflykt igen. Hundfiket är fantastiskt för annars är hundar förbjudna överallt men kattor får gå var dom vill.
  Kudden är fin i soffan.
  Kramar från oss

  • I Stockholm finns ett stort antal hundfik, dt kommer nog mer och mer ute i landet också. Trevligt för oss som annars inte kan träffas över en fika i stan när man har hund med sig. Alla hundar bör dock inte gå på hundcafeer, eller rättare sagt alla hundägare bör inte gå in med sina ouppfostrade jyckar….
   Kram från pörtet

 15. Vilken skön dag. Härligt med ett fik där de fyrbenta får följa med in.
  Kudden du… den var såååå fin. Kram.

 16. Vad mysigt det är för dig nu sen du flyttat till centralare plats, lättare att ta sig och lättare att träffa nära och kära.
  Kram

 17. Åh Kålgår´n, dit gick vi och badade som barn. Gick i en simskola där också, minns att man satt i sanden och gjorde simtag med benen i sanden.
  Mina föräldrar tog sitt förnuft till fånga och flyttade tillbaka till Falun från Hofors i början på 80-talet nån gång, och bodde då i Bojsenburg, som ju ligger nära Kålgår´n, så fint där!
  Å vilken fin kudde du fick med dig hem!
  Må så gott!
  Kram

  • Kålgården är så mysig, men nu är badet stängt!!! Varför, jo, kommunen tar inte längre ansvar för att hålla rent och snyggt, för mycket glas och elände i strandbottnen, ungdomar har levt rövare där för länge…så himla synd! I Bojsen bodde ju Saija i nästan tjugo år, men nu bor hon på andra sidan riksvägen i Herrhagen. Helt okej område, men är glad att jag hamnade här i Sundborn! Kram

Kommentera