Bloggen Livets glädjeämnen!

Klippt var det här!

Av
den
6 november 2023


En vacker bild men nånting är ju fel, det ska inte regna gula löv över snötäcket! Men så blev det denna höst, första snön kom

..långt innan träden fällt sina löv.
Men nu är ordningen återställd, novemberrusket har anlänt

Min hund har satt knut på snorren och vägrat gå ut annat än med milt våld. Han har masat sig över vägen och gjort det han ska och sedan rusat i sträckt koppel hem igen…

Jag skulle behöva långt fler regnkläder och täcken till honom för allt blir blött och smutsigt när det slaskar och man har korta ben, något som för övrigt matte också har, korta ben, men hon har i allafall stövlar på fötterna..

Favoritplatsen förra veckan, Daniel är frusen, matte är frusen men är glad åt nya flanellbyxorna som är en halvmeter för långa men värmer rumpan så skönt.
Jag har sedan jag flyttade närmare stan för några månader sedan testat lite olika frisörer när jag behövt ansa min korta frisyr, dock utan att vara särskilt nöjd med vare sig priset eller resultatet. Jag har mumlat och klagat för dottern och nu tog hon ett eget initiativ

“Jamen kom hit då så trimmar jag dig!” och så blev det!

Att jag inte tänkt på att hon klippt och trimmat sina två grabbar sedan de var små. Då kan hon göra detsamma på sin morsa också!

Och tänk, jag blev så nöjd!

Vad hon kan min dotra!

Som ett litet tack bjöd jag alla tjejerna på min fläsksås enligt min mormors recept, en paradrätt i min barndom som även dottern gillade. Det ska vara mycket sås med lök i och i såsen doppas finskt rågbröd! Paulina och Noelle hade inte ätit min fläsksås tidigare men den slank ner i magen utan knorr.

Den enda som inte fått smaka stekt fläsk har kroknat, dags att tänka på hemfärden!
Nu får jag börja planera menyn till nästa klippning!

TAGS
22 kommentarer
 1. Svara

  Mia

  6 november 2023

  Rackarns vilken duktig dotter du har och skitsnyggt blev det (om du ursäktar uttrycket) 🙂 Jo det där med korta ben det har både Artemis och jag erfarenhet av 🙂 Senast igår var hon ute en halvtimme och drev räv med sina 12 cm korta ben i 10 cm blötsnö, idag räckte det med 5 minuter! Kram på’re

  • Svara

   Paula

   9 november 2023

   Uff, jag skulle nog bli orolig, minns hur det var när vår basset drog iväg, kunde vara borta i timmar! Daniel har idag varit ute max fem minuter. Han gör det han ska på andra sidan vägen vid gräsplätten och sen går han hem, o jag har förstått att jag ska följa med, ingen ide att krångla. Han är tillräckligt gammal för att veta vad han vill, o när det regnar så mycket som nu kan jag ju inte annat än känna lite tacksamhet….Kram och hälsa odågan

 2. Svara

  Bia Lidén

  6 november 2023

  Så snygg frisyren blev, nu har du väl hittat favoritfrissan!
  Din dotter är bra på mycket och verkar orädd för att prova allt möjligt!
  Hälsa till henne!
  Kram!

  • Svara

   Paula

   9 november 2023

   Tack Bia, ja lite synd att vi inte tänkt tidigare på att hon har vanan inne att klippa sina söner…fast nu var det ju ett tag sedan de bodde hemma och fick mammas tjänster. Hoppas allt är bra med dig i höstrusket, kram!

 3. Svara

  Minton

  6 november 2023

  Det blev jätte fint så nu har du hittat din frissa. Lille Daniel sover gott i mattes famn. Här är fortfarande 10 grader men tyvärr regn.
  Kramar från oss

  • Svara

   Paula

   9 november 2023

   Tio steg per promenad är vad vi går numera, tror att både ålder och framför allt han obefintliga päls gör att han huttrar och fryser. Men kläder vill han absolut inte ha, då får vi strida! Jaja, han äter, sover, gosar och mår annars bra, o jag kommer lindrigt undan, ler!
   Kram o nospuss till Minton som kanske är lite mer samarbetsvillig

 4. Svara

  BP

  6 november 2023

  Är det nåt din dotter INTE kan????? Skulle inte tro det! Hon är otroligt duktig, och av alla frisyrer du har visat här på bloggen så är dagens den absolut finaste. Ungdomligt, fräckt, skitsnyggt.
  Även din finska “paradrätt” gillade jag skarpt. Har aldrig sett den rätten förut. Dottern har nog ärvt nåt från dig, nämligen att vara duktig på allt;-)
  Daniel är världens smartaste hund. Det har jag ju sagt förut. Han känner som jag vad gäller snö. Och jag är smart jag med;-)

  PS. 7-8 grader, grått, grått, grått, men inget regn idag. Första uppehållet på cirka en vecka… DS.

 5. Svara

  Anna-Lena

  6 november 2023

  Supersnyggt! Hon är ju riktigt duktig, din dotter!
  Väldigt snygg bild med gula löv på snön. Men inte så kul. Förstår att det är blött i dina trakter. Vi har klarat oss ifrån sista ovädret. Tacksam för det !
  Men avskyr ändå den blygråa himlen och det kompakta kvällsmörkret!
  Måste en hund ha kläder? Vi hade hundar i flera olika modeller då jag var barn/ung. Aldrig snack om kläder. Och ut för att göra sina behov, det måste de ju i alla väder. Dock var det sällan fråga om hundpromenad på landet, på sextiotalet…
  God kväll! Kram

  • Svara

   Paula

   9 november 2023

   Livet är enklare på landet, så gjorde jag alla år i Fredriksberg också, öppnade ytterdörren så fick de komma och gå…ler

 6. Svara

  Anna-Lena

  6 november 2023

  Tummen upp för dottern! Byt inte frisör nu!

 7. Svara

  Gun Wiik Pils

  7 november 2023

  Riktigt snyggt, du ska vara nöjd ?

  • Svara

   Paula

   9 november 2023

   Tack Gun, tänk att man kan ha hjälpen så nära och inte begripa

 8. Svara

  ibod11 - Ingrid

  7 november 2023

  Första bilden med löven i snön är vacker men, som du skriver, lite fel. Igår åkte vi bil från Östersund till Uppsala och fick uppleva hur ett vitt vinterlandskap långsamt försvann och ersattes av gröna gräsytor, kala träd och en hel del höstfärger. Men här nere verkar det bli regn nästan varje dag. Vilken tur att jag slipper släpa magen i smutsen som Daniel. Några stövlar har jag inte med mig men det får duga med de skor jag har. Vilken duktig frisörska din dotter är. Du blev superfin och nu vet du vem du ska vända dig till 😀
  Kram

 9. Svara

  Anna i Portugal

  7 november 2023

  Förstår han fryser, jag hade betett mig likadant 🙂 Perfekt att bli klippt av dottern, skönt du är nöjd den här gången.

 10. Svara

  Åke

  7 november 2023

  Duktig dotter du har 🙂 Snyggt! Viken maträtt alltså 🙂 Finskt rågbröd… märke och vart hittar man det tro… Åhh det där med att gå över trösken känner jag igen… min vita sak kunde krypa ihop sig med den svarta hon gick i alla väder, ur som skur 🙂

 11. Svara

  Äventyret Framtiden

  7 november 2023

  Jättesnygg klippning. Skicka dottern hit omedelbart bums!
  Gott åt ni också..Härligt inlägg Paula, nu ramlar alla vackra kaptener ner från sina kommandobryggor när och om de får se dig.

  Kram från gränden

 12. Svara

  LillaSyster

  7 november 2023

  Saija har många strängar på sin lyra=) Det där blev ju toppen alla nöjda och belåtna. Ha en bra tisdag!

 13. Svara

  LillaSyster

  7 november 2023

  Svar: Just de här fick jag köpa, men jag har grövre här ute på “lagret” – men de kändes lite over kill för ändamålet – men jag kan säkert klura ut något nytt så att de kommer till användning =)

 14. Svara

  Anki

  8 november 2023

  Hon är duktig din dotter! Det blev såå bra!
  Stekt fläsk med löksås, en kär favoriträtt! Vet inte vad som skiljer den finska varianten från den svenska, förutom det finska rågbrödet då … ?
  Kram

  • Svara

   Paula

   9 november 2023

   Den fläsksåsen jag ätit i Sverige har varit vit, alltså gjord med mjölk (?). jag steker fläsket, pudrar över mjöl, spär med vatten, kryddar med salt och peppar, steker mycket lök som simmar i såsen,, ingen mjölk eller grädde i. Hur gör du?
   Kram

   • Svara

    Anki

    10 november 2023

    Jag steker fläsket … steker sen lök i skivor (mycket lök)) som läggs på fläsket … sen såsen då. Mer lök, men skuren i mindre bitar som steks i stekflottet, pudras med mjöl, späder med vatten och så ½ buljongtärning + peppar och ev. lite mer salt. Alltså ingen mjölk och ingen grädde. Det här är det lärde jag av min farmor. 🙂 Serveras med rårörda lingon!
    Kram

    • Svara

     Paula

     10 november 2023

     Kunde inte sagt det bättre själv! Perfekt, roligt att vi gör så lika , det här med vitsås var ett nytt begrepp för mig när jag flyttade till Sverige. Fredagskram

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 102
 • 138
 • 1 654 178
 • 5 124
 • 66 091
Sök här