Bloggen

Backar bandet..

Av
den
7 december 2017

Nä hörni, detta är alldeles förfärligt,
det spöregnar och har så gjort hela dagen!
Skitvinter!
Så jag backar bandet till igår när vi hade en fantastisk vinterdag

Jag bestämmer att promenaden eller sparkturen får gå genom skogen även om man inte direkt kan åka spark i den mjuka snön..

..men vad gör väl det, det är ju så himla tjusigt!

Eftersom det är populärt att gå här med hundar så håller jag Blinka kopplad nu under höglöpet..

Den här granen kan väl inte frysa under det vita tjocka täcket?

Nu är klockan halv sex och jag är på väg till byn för att för sista gången gå på kreativt kafé, pannlampan lyser, men inte just så mycket..

Men nu är jag snart framme där det är ljust och varmt..

Och välkomnad blir man, med varm apelsinsaft och pepparkaka med ost!
Som synes har jag inte hunnit långt på min tavla, har missat tre gånger, två när jag hade ont i njurarna (? ännu obekräftat, har inte fått något röntgensvar) och en gång när det var snöstorm och inte ens jag ville ge mig ut..

Jag går förstås också miste om en massa gofika, men envis som synden så intar jag fortfarande inget sött..
Vi har haft så trevliga träffar, de andra har handarbetat med allt möjligt, virkat, stickat och sytt, vi ville gärna fortsätta efter julhelgerna men nu har vår cirkelledare fått nytt jobb så det blir ingen fortsättning…om vi inte kan hitta en annan cirkelledare förstås!

Idag har vi som mest gått uppför backen, annars har vi hållit oss på gården, Blinka är uttråkad men ut vill hon inte.
Så nu har jag hittat på en aktivitet, jag ska passa på att bada henne!

Det har aldrig varit hennes favoritsysselsättning, men numera tycker hon faktiskt att det är ganska skönt att bli masserad och shampoonerad.

Imorgon ska jag jobba ett pass på loppis och till kvällen får jag besök av en god vän som stannar till lördag.
På söndag ser jag fram emot ett gott julbord i Lindesnäs.

Någonstans under helgen ska jag hinna blogga om veckans rubrik: rikedom

TAGS
11 kommentarer
 1. Svara

  "LillaSyster"

  7 december 2017

  Jaha, dags för det stora julbadet för Blinka då. Kan tro att Astrid och Torsten håller sig på behörigt avstånd från badbaljan. Du får ta över rollen som cirkelledare, det fixar du galant, du har ju redan varit fröken åt de nyanlända. Härligt med besök. Njut av läckerheterna på julbordet. Ha det bäst fina Paula! Kram

 2. Svara

  Lillian Flaskerud-Lillegård

  7 december 2017

  For et nydelig vinterlandskap. Akkurat slik vi har hatt det også, men nå regner det her også. Det er så trist når vinteren regner bort. Jeg vil ha en nydelig god gammeldags vinter med mye snø! Så heldig du er som har så mye trivelig å se fram til i løpet av helga. Du må kose deg masse.

 3. Svara

  BP

  7 december 2017

  Alltså vad gäller vädret så är vi inte överens! Jag älskar barmark och avskyr snö och is. Så i motsats till dig blev jag väldigt glad idag att termometern visade 6,4 grader. Att det sedan regnade gjorde inte så mycket, då jag slapp tre minusgrader från igår.
  Det är då en himla tur att vi alla är olika:-)

  Jätteskoj att du målar! Mycket roligare än handarbete om du frågar mig. Hoppas ni fixar en ny cirkelledare. Varför ställer inte du upp?!!!

 4. Svara

  Carina Larsson

  7 december 2017

  Åh, vilka härliga vinterbilder! Ja nu regnar snön bort även här. +6º ikväll när jag åkte från sjukhuset. Och när jag kom hem kände jag att det blåste ordentligt också. Jag vill inte!!!! Värme och blåst har inget här att göra nu. Jag vill ha vinter och snö!!! I morse, strax efter klockan 7, var jag ute och skottade snö och nu är ju det helt förgäves. 🙁
  Vad kul med kreativt kafé! Du får väl bli cirkelledare istället du då. Så ni kan fortsätta.
  Idag har jag varit på IVA hela eftermiddan. Jag sitter och virkar och C tittar på tv och så pratar vi lite ibland. I morgon ska jag ta fram dammsugarn för det är kattussar överallt känns det som. Sen får vi se om jag åker till sjukhuset igen eller om jag blir kvar hemma.
  Kram på dig!

 5. Svara

  Hanneles bokparadis

  7 december 2017

  handarbete är avkopplande, som målande

 6. Svara

  Gunnel Moberg

  8 december 2017

  Sådana vackra snöbilder får jag bara möjlighet att se på foton….och det är jag egentligen glad för. Men det är klart inte vidare trevligt med den vinternederbörd vi får här…regn. Det blir en hel del inomhusjobb den här tiden. Ha det gott.

 7. Svara

  miatankar

  8 december 2017

  Snö är väldigt vackert! Jag saknar dock inte snön, är ganska nöjd när vi slipper den, men det behöver förstås inte vara gårdagens väder heller, regn och blåst hela dagen. Idag ser det betydligt bättre ut och nu ska jag ut på en promenad.

  Du har fullt upp idag, ser jag, lycka till med loppis och sedan kan du se fram emot en mysig kväll, misstänker jag.

 8. Svara

  Karin Eklund

  8 december 2017

  Tack för bandbackanet! Det behövs sannerligen. Här regnar det också, är svart som i en kolsäck och blåser varma vindar.
  Tänkte fråga om röntgenbilderna men läser att du inte vet mera själv ännu. Håller fortsättningsvis tummarna! Ha en fin helg trots väderleken. <3

 9. Svara

  Astrid Larsson

  9 december 2017

  Ja igår skottade vi snö en timme, idag är det hällregn
  Men jag älskar snö och skottar hellre snö än att halka omkring som Bambi

 10. Svara

  Mia

  10 december 2017

  Vintern är vacker när den är som på dina bilder….här kräksnöar det idag, tungt och blött och jag önskar att nån godhjärtad person skulle komma och skotta åt oss..men vi får väl ta lite i taget 🙂 Sparken är perfekt även om det inte går att åka, man har i alla fall nåt att hålla sig i 😀
  Kram på’re…

 11. Svara

  Anna

  10 december 2017

  Hej!

  Var köper man såna där målartavlor? Har varit på jakt efter en.

  // Anna

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 343
 • 499
 • 1 641 034
 • 5 101
 • 65 745
Sök här