Bloggen

Baksmälla

Av
den
9 november 2020

Efter den kittlande finalen i amerikanska valet känner jag mig lite som en urvriden trasa, för onekligen så har även jag engagerat mig mycket mer än vanligt.
Jag har följt med i medierna inte bara i rösträkningen utan även läst om både den nya president Biden och hans eminenta vice president Kamala Harris med rötter i Indien och Jamaica.
Men nu känns det lite som att luften gått ur…och vi lever lite som i ett vacuum tills vi vet hur Trumpen tänker agera när (om) han slutar sura!
Kan han inte bara ta skeden i vacker hand nu, please…

Så här dystert var vädret idag, fotot är taget kl två när jag varit på biblan och laddat upp

..för det känns som att den här månaden är som gjord för en bekväm läsfåtölj!

Det var nästan så man hade behövt slå igång GPS:n när klockan var halv fem, mörkret hade redan lagt sig som en våt filt och sikten var lika med noll

Tur att man bor på en trygg plats och framför allt att man har en skrämmande och stor vakthund vid sin sida!

Jag kom ner till vattnet utan att ramla i, kastade lite solrosfrön till eventuella pippifåglar fast jag såg absolut ingenting!

Spooky var bara förnamnet,

Hemma i värmen med lamporna tända förbereder jag min middag, värmländsk hackkorv!
Nu tittar jag på nobelmiddagen som två duktiga tjejer tillagar i finalen av tävlingen Decenniets Mästerkock

Sen fortsätter kvällen i böckernas värld…tjingeling!

TAGS
24 kommentarer
 1. Svara

  bpz3

  9 november 2020

  Men visst blev den en antiklimax efter att Biden vann. Det var ju egentligen rätt underhållande, alltså livet med DT under fyra år. Allt blev ju till en komedi med tragiska inslag, och det jämt. Nu lär det bli betydligt lugnare och utan minsta tragikomiska inslag.
  Vilket skitväder ni har haft – yuck! Här var det visserligen bara åtta grader med strålande sol. Ser att ju lånat boken 1794. Jag klarade av 50 sidor, sen kastade jag in handduken. Ska bli intressant att höra vad du tyckte om boken. Å visst finns det väl en efterföljare till 1794 också.

  • Svara

   Paula

   10 november 2020

   Jag har läst 1793, den första boken, och kände att jag behövde en paus och återhämtning inför 1794 som nu alltså står på tur såhär i novemberrusket. När jag hämtade boken på biblan fick jag idel varningar om att den absolut var för grym för mig, ja vem vet?

 2. Svara

  Minton

  9 november 2020

  Jag hoppas det går in i skallen på honom att han har förlorat.
  Usch vilket tråkigt väder du haft idag. Här har vart vindstilla och uppehåll så vi gått långa promenader.
  Du har laddat upp med böcker så du kan krypa upp i soffan med dina kompisar.
  Tror Daniel är lika bra vakthund som Minton.
  ?
  Kram Anki o Minton

  • Svara

   Paula

   10 november 2020

   Glad att det inte är lika dystert överallt, det är ju bara att gilla läget. Och Daniel verkar inte bry sig, det luktar lika gott om det är sol eller mulet…Kram från pörtet

 3. Svara

  ibod11 - Ingrid

  9 november 2020

  Jag har aldrig förr följt ett presidentval i USA lika intensivt som nu. Jag håller med dig om att det är dags för Trump att sluta vara så trumpen. Men något fel är det som hindrar honom från att uppföra sig värdigt.
  Det är ju tur att din respektingivande hund skrämmer bort eventuella skumma typer 😀 Jag saknar att ha hund men jag saknar absolut inte promenader i totalt mörker och dimma. Det är väl knappt lönt att använda pannlampa när det är så. Men efter promenad väntar fåtöljen och böckerna och jag hoppas att du får njuta mycket och länge av dem 😀
  Kram

  • Svara

   Paula

   10 november 2020

   Jag och Daniel blev sambos i februari, i mars slog coronan till, det var ett lyckokast för mig, hade jag varit utan hund hade livet varit mycket tristare under pandemin. Jag ville ju inte ha en ny hund just för att kunna vara fri och resa o fara utan att ha en hund att försöka placera ut! Och så kan man inte resa i alla fall. Så för mig blev det en bra lösning. Framför allt för att han är en vuxen hund som är otroligt enkel och tillgiven. Jag hittar faktiskt inga jobbiga egenheter alls med honom. Blinka var för fäst vid mig så att hon mådde extremt dåligt om jag lämnade henne antingen hemma eller hos någon annan. Då tog det flera timmar innan hon kom till ro när vi kom hem igen. så är inte Daniel som är van att vara ensam flera timmar om dagen. Mysigt ändå att du har katterna att få kela med för nog behöver vi någon typ av kroppslig kontakt vi människor. Hoppas på ett snabbt anländande fungerande vaccin! Kramen

 4. Svara

  tanthuset

  9 november 2020

  Ja, det där såg inte så muntert ut, tur att det finns vakthundar och böcker 😉 Jag är lite nyfiken på vad du tycker om 1794, en sån bok man har hört talas om…..
  Nu hoppas jag att du får sol resten av veckan, stor kram!!!!

  • Svara

   Paula

   10 november 2020

   Jag läste 1793 för några månader sen och det kändes som jag höll andan genom hela boken! Beskrivningar var grymma, inte minsta lilla pardon, jag har nog aldrig läst en så blodig och gastkramande bok tidigare. Sen hörde jag att 1794, uppföljaren, var etter värre och kände att jag inte var redo för den…Nu tänker jag prova, trots alla varningens ord jag fått på vägen…Men, jag lägger ingen prestige i detta, är det för äckligt så lägger jag ner läsandet, basta! Hur man ens kan få ur sig såna vedervärdiga beskrivningar…huva…
   Kramen

 5. Svara

  Ditte

  9 november 2020

  Dystert väder! Helt klart! Men hackekorv och en laddning böcker känns bra. En del böcker känns igen och några är “nya” för mig. Men visst är det gott att läsa och omge sig av böcker och annat man tycker om.
  Här har vi haft en strålande måndag och dessa vackra, soliga dagar i november uppskattar jag verkligen.
  Kram

  • Svara

   Paula

   10 november 2020

   Ni huvudstadsbor har verkligen gynnats av senhöst-vädret, liiiite avis är jag allt!
   Kram

 6. Svara

  Ditte

  9 november 2020

  PS! Missade att få med att jag gläds över att den trumpne Trumpen inte sitter kvar och likaså över valet av Camala Harris som vicepresident. Verkar lovande.

 7. Svara

  Märtha

  9 november 2020

  Jag beslöt redan för fyra år sedan att inte kommentera något om USA:s president(er) i skrift, och det fortsätter jag med. Gärna bara läsa, läsa läsa böcker, men ett stort hus som försummas från och ed april månads början på grund av en stor trädgård kräver sitt. Kunde skriva en roman på alla dammiga ytor… Ja, de tär roligare att skriva än att städa också… Men här har vi sol varje dag, öster om Helsingfors! Just nu -0,2 på termometern. Glad tisdag!

 8. Svara

  Anki

  10 november 2020

  Jag brukar inte följa USA:s presidentval, men i år har jag gjort det – och vilket drama det blev! Bara att hoppas han inser att han är besegrad!
  Vädret ser lite halvtrist ut, men en del fina bilder blev det i alla fall!
  Ja, tur man har böcker och datorn! 🙂 Har sett ett program om bönder i Tornedalen – “Älskade koskit” heter det Har du sett det? Intressant och finns på play. https://www.svtplay.se/alskade-koskit
  Ha en fin tisdag!
  Kram

 9. Svara

  Anna-Lena

  10 november 2020

  Nu är det inte mycket dagsljus kvar. Men… bara sex veckor tills det vänder. Även om det blir mörkare än nu, så är det alltid en positiv känsla när det går åt” rätt” håll igen.
  Läsa är bra när det mörknar. Eller se på tv-serien. Eller sticka..
  Har läst 1793 och tyckte den var otäck. Gissar att 1794 fortsätter i samma anda. Sannolikt var det inte ett dugg bättre förr…. tvärtom. Fast…. det fanns välctider under 1900-talets södra hälft, som var riktigt bra för de flesta i vårt land.
  Gissar att man får bära ut Trump med våld från Vita huset. Den mannen är ju bara helt sjuk. Liksom så mycket i det stora landet…
  Ta det försiktigt i mörkret!

  • Svara

   Paula

   10 november 2020

   Mina vänner har varnat mig och sagt att 1794 är betydligt värre och blodigare…låter inte bra, jag tyckte 1793 var i värsta laget o ändå är jag inte så kräsmagad.
   Nu är vi ju inte med längre om hundra år, men vore intressant hur historieskrivarna beskriver Trump.-tiden då…Vem vet, kanske har det kommit fram än värre typer o detta bara var början…huvaligen

 10. Svara

  LillaSyster

  10 november 2020

  Ja, vilken middag de lagade igår.
  En stor och skrämmande hund är ju inte fel att ha med sig i mörkret =) verkar bli en grå dag i dag också. Men du har ju bunkrat upp för många timmars spänning. Ha det gott! Kram

 11. Svara

  Karin Eklund

  10 november 2020

  Fina bilder Paula! Du har öga för det där speciella,kan ta fram stämningarna så bra.
  Ja, luften gick nog ur oss alla tror jag. Nu har vi bara den där spratteldockatiden kvar med Trump. De får säkert bära ut honom ur Vita huset…
  Tänk att en så sjuk hjärna har varit och fortfarande är sittande president, men sånt har hänt förr och händer. Diktatorer har vi flera av i världen. Det är tragiskt att se på hur en människa kan vara
  Nå, nu ser jag framåt i alla fall, hoppas på bättre och ljusare, mera demokratiska tider.
  Läs och njut av stunderna!

  • Svara

   Paula

   10 november 2020

   Att president Trump är galen och har en sjuk hjärna är det minst bekymmersamma tycker jag, det värsta är att efter fyra år vid makten så tycker hälften av amerikanarna att han är bäst! Folkets åsikt är alltså det som skrämmer mig. Nu förstår jag ju att han satsat på att få fart på ekonomin och jobben för de har ju inga skyddsnät over there, men att alla miljöaspekter och samarbeten med övriga världen bara kan överges…ja det skrämmer mig. Varför är amerikanarna så fanatiska? Och har det alltid varit så?
   Såg ett gulligt klipp idag där man presenterade Bidens två schäfrar, Trump kunde inte tänka sig att ha några djur, det säger väl det mesta?

   • Svara

    Karin Eklund

    11 november 2020

    Det säger det mesta. Han , T, älskar bara en person i den här världen, om ens det.

 12. Svara

  Susie på Stjärnarve...

  10 november 2020

  Tyvärr är nog trasslet med Trump inte över ännu. Hur kan man vara sån att man offrar 70 miljoner människor för att klamra sig fast vid makten. Han verkar föredra bråk och mord framför ett enat USA. Det är otäckt att se och höra…..
  Vet ju egentligen inte mycket om Biden, men han säger sig iaf vilja ena folk och han har en lång karriär bakom sig där folk inte verkar ha haft några större bekymmer med honom, tvärtom – och sen har han en härlig dam bredvid sig. Mycket trevligt!
  KRAM/Susie

 13. Svara

  Ama de casa

  10 november 2020

  Men fy vilket dystert väder och så tidigt det blir mörkt! Vi hade några grådagar, men nu är solen tillbaks igen. Jag har aldrig ångrat att vi lämnade Sverige, speciellt inte när det är november.

  Ha en braig tisdag, förhoppningsvis med lite mera ljus!

 14. Svara

  Kicki

  10 november 2020

  Ja, jösses så man har följt det valet den här gången. Det var då för väl att clownen Trump blev avsatt, även om han inte tycks fatta det själv.
  Attan så dimmigt du hade det igår, här var ingen dimma alls.
  Idag har det varit kyligt, men det blev ändå en ganska skön skogspromenad.
  Kram

 15. Svara

  Birgitta Malmstedt

  10 november 2020

  Ja, vad skulle göra om man inte var begåvad med läslust? Vi hade också sådan där dimma här i Stockholm i samband med Allhelgonahelgen. Många passade på, precis som du, att ta några kusliga bilder. Ja, tur att du har en sådan rejäl och pålitlig vakthund 🙂
  Hälsningar
  Birgitta

 16. Svara

  Eva

  11 november 2020

  Ruggigt stämningsfyllda bilder. Tur att det finns böcker att läsa nu. Intressant boktrave.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 283
 • 357
 • 1 689 575
 • 4 816
 • 62 175
Sök här