Bloggen Matrecept och kökstips

Bara en blomkvast

Av
den
17 juli 2016

Söndag igen då, dagens uppgift: gå ut och plocka en blombukett!

Låter lagom tröttsamt eller hur?
Ibland vill jag ha sådana dagar, inga krav, inga tider att passa, ledigt och tomt i almanackan, ja egentligen kan jag ju ha såna dagar så ofta jag vill, men idag kändes det extra bra.

0717c

Morgonens första kiss-runda blev något av en djursafari, undrar vad denna ståtliga insekt heter? Jag är verkligt imponerad av de längsta antennerna jag skådat!
Men stackaren är allvarligt skadad, ena vingen hänger på trekvart…

0717b

Men nästa djur var värre däran, stendöd kan jag lova…liten söt näbbmus som antagligen fallit offer för Astrids brutalitet eller leklynne…

0717e

Tadaa, här kommer blomsterkvasten!
Det är inte lätt att låta bli kaninmat, bär och svamp när man traskar omkring, men idag lyckades jag!

0717a

Haha, så här blev buketten i vas!
Nä, okej då, lurades bara, detta är gårdagens skörd av svinmålla! Har läst att den är släkt med quinoan och fullt ätlig så jag nosade fram några exemplar och bar hem.
Efter fem minuters promenad hem slokade de värre än värst, men i morse såg de hur pigga ut som helst.

0717f

Dagens lunch bestod alltså av en tonfisksallad med fetaost, tomater, salladslök, oliver och …..svinmålla, både blad och fröer!
Svingott med svinmålla, tro mig!

TAGS
2 kommentarer
 1. Svara

  "LillaSyster"

  17 juli 2016

  Är det inte en Ekbock eller kanske en Timmerman du fångat på första bilden med de långa antennerna. Svinmålla har jag inte smakat på, men din lunch ser verkligen fräsch och god ut!
  Skönt med dagar som inte är inrutade och planerade in i minsta detalj – jag gillar att ta dagen som den kommer, göra det man känner för! Ha nu en fin kväll och en bra start på nästa vecka! Kram

 2. Svara

  Ninni

  17 juli 2016

  Låter som en skön dag. Jag vet inte ens vad svinmålla är för nåt så jag låter nog bli att äta det. 🙂
  Kram.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 21
 • 361
 • 1 645 802
 • 4 693
 • 60 332
Sök här