Bloggen

Teleportering önskas!

Av
den
28 februari 2023

Jag är en försumlig bloggerska för tillfället.
Allt med flytten gör mig ofokuserad och virrigare än vanligt.
Lite frustation råder också pga att jag inte har kartonger att packa i, de ska komma före helgen, men just nu är det stillestånd på packningsfronten.
Därför skulle det vara skönt att samla ihop mig, hunden och mitt pick och pack och köra en snabb teleportering till nya pörtet!

På alla fronter råder inte stillestånd.
Man håller som bäst på att installera fiber i huset och idag skulle jag stå på tur. Det här innebar att man dels skulle se till att ha fritt upp till vindsluckan dit någon stackarae ska klättra och sedan flytta undan möbler från det hörn där antennuttaget sitter. Hos mig är det självklart i datorhörnan…

Men, det föll sig som så, att de inte hann hit idag, utan nu tänker de invadera mitt hem klockan åtta imorgon bitti!
Alla som känner mig vet att jag inte är pratbar före nio-tio-tiden..
Men dom ska ju faktiskt inte prata med mig utan jobba, och jag får vackert sätta mig i köket och inta mitt morgonkaffe där.
Passade därför på att även boka tvättstugan imorgon bitti, så känns det inte helt onödigt att stiga upp med tuppen!

Jag satt i alla fall och kollade tjejernas skidlopp och var lika glad över Diggins guld som över de svenska tjejernas medaljer. Alla värdiga medaljörer. Det är stolpe ut för finska laget totalt sett och jag har gett upp hoppet om några medaljer i detta mästerskap. Ingen åkare är i bästa form och det måste man vara för att lyckas.

Förutom flyttbestyren

..fick vi en del snö för några dagar sedan och världen blev åter vit och vacker, en inte så vanlig syn den här vintern. Här luktar det extra gott tycker Daniel..

Vänta då matte, jag kommer!

Dagsmeja och solsken, och Kungen av snöhögen!

Han hittar alltid rätt plats i rummet!

Har ni skådat, någon har verkligt gröna fingrar som lyckas få häcken att grönska mitt i vintern!
Det kan väl inte vara hon bloggerskan själv…

Jag skrev ju förut att jag behövde göra något åt kalufsen, visst håller du med?

Och visst blev jag lite prydligare…
Ny frisör, massage för både skalle och rygg, och minst ett kilo lättare!

TAGS
19 kommentarer
 1. Svara

  Mia

  28 februari 2023

  Snygg-Paula! Det blev jättefint, låter skönt också 🙂 Alltså, jag avundas dig inte dina bestyr men det blir ju bra när det är klart men frustrerande när det inte flyter på! Kram på’re

  • Svara

   Kicki

   1 mars 2023

   Mitt hår ser ut som ditt på första bilden, ändå är det inte länge sen jag klippte mig.
   Jag har full förståelse för att ditt fokus ligger på flytten nu, Väntar med spänning på att få se ditt nya boende.
   Det blir en vårlik dag idag också.
   Kram/Kicki

  • Svara

   Paula

   2 mars 2023

   Nu så, mååånga timmar senare än utlovat har kartongerna hittat in i pörtet, nu får jag göra mig en liten gång mellan allt bråte så jag kan ta mig fram till sängen och datorn!
   Kram

 2. Svara

  Susie på Stjärnarve...

  28 februari 2023

  Håret var det inget större fel på innan, då skulle du se mitt! Jag som endast har en hand som jag kan kamma/borsta mig med och inte varit hos frissan på evigheter. Men jag ska till en ny frissa på torsdag.
  Först låg jag på sjukan, sen slutade den unga tjejen till jul som jag varit till ett par gånger. Hon skulle studera istället, När jag sen äntligen efter nästan 2 månaders väntetid skulle få komma till en annan frissa på samma frisering, så ställdes det in dagen innan på grund av sjukdom. Jag trodde då att jag skulle få en ny tid inom kort, men då skulle jag få vänta 1,5 månad till… Till ett sänt ställe kan man ju inte gå, så efter mycket om och men fick jag tag på en annan i Hemse som hade en kompis som också var frissa – men jag har ju inte en aning om hur hon är. Men jag chansar…..
  KRAM-Susie

 3. Svara

  LillaSyster

  28 februari 2023

  Prinsen är ju bara för gullig där han kommer i full galopp! Och din frisyr blev ju hur bra som helst- mycket stiligt ?
  Jag ska tänka på dig imorgon när du kliver upp tidigt, själv har jag mammografi kl 07.30 imorgon och läste att man ska anmäla sig minst 10 minuter innan i receptionen. Så det är väl bäst att åka hemifrån vid kl 07
  Hoppas att kartongerna dyker upp snart då så att du kan packa klart ?
  I morse var jag och Busan till veterinären- den årliga vaccinationen och hon gick igenom besiktningen utan anmärkning. Men så sur hon är på mig, har legat högst upp på bergvärmepumpen i källaren i princip sen vi kom hem. Inte populärt att åka bil. Såg att hon var ute en kort stund. Ha en bra kväll!

  • Svara

   Paula

   2 mars 2023

   Så skönt att ha tutt-kontrollen avklarad! Jodå nu har jag kartonger vart jag än tittar, knappt jag ser ut genom fönstren. Nu ska de bara fyllas också…men jag borde ju ha vanan inne.
   Busan är som Daniel, inget fan av veterinärer, fast Daniel kan inte klättra upp och proterstera från höga höjder! Kram

 4. Svara

  Anna-Lena

  28 februari 2023

  Supersnyggt! Väldigt snygg färg på tröja också. Passar dej utmärkt!
  Du kan väl utveckla en app för teleportering. Vore inte dumt Skulle kunna teleportera mej vart som helst för att slippa isen.
  Och en skitbil…ny… som vi hämtade idag, och vars passagerarsäte satte igång ryggen ordentligt, under de sex milen från Värnamo.
  Kram till snygga tjejen!

 5. Svara

  Ditte

  28 februari 2023

  Riktigt snyggt! Verkligen! Men jag tyckte det var fint även innan din klippning- Du verkar ha en tjock kalufs-
  Förstår att du har en hel del att stå i och knepigt att inte flyttkartongerna kommer- Men, troligen inget du kan påverka.
  Daniel verkar pigg och på alerten och kanske han är pigg i morgon när fibemänniskorna kommer och kan ta emot dem-
  Eloge till din gröna häck- Har du månne målat den?
  Kram!

 6. Svara

  BP

  28 februari 2023

  Daniel är härlig:-) Ibland tror jag att han var katt i sitt tidigare liv. För visst är det alltid katter som lägger sig i solen, både inom- och utomhus;-)

  Du är ju en lika “glad” (NOT) morgon människa som jag. När jag fick besök av hantverkare som skulle göra en avloppsspolning så hörde jag att det ringde på dörren. Vaknade. Gick upp. Slängde på mig morgonrocken inklusive huvan(!!!). Släppte in grabbarna. Återvände till sängen. Klockan var då åtta. En kvart senare skrek en av killarna “Nu är vi klara. Hej då.” Ropade “Hej då” tillbaka och gick upp när jag var utsövd;-)

  PS. Personligen förstår jag inte att du ville flytta till en annan lägenhet. Okej, du vill träffa familjen oftare, men så fint den lägenheten med “trädgård” och grön häck är. Glöm inte ta med dig “häcken”, den kommer väl till pass på din balkong. Balkongräcken är ju egentligen ingenting att hurra för. Så lite grönt på insidan sitter kanske inte helt fel;-) DS.

  Det är ju aldrig roligt att flytta, egentligen alltså. Men du valde ju själv att byta bostad, så du får väl skylla dig själv när det stressar upp dig. Hoppas dottern och barnbarnet hjälper till med packningen.

  Himla snygg och “inne-“frisyr. Bra där:-)

  • Svara

   Paula

   2 mars 2023

   Hihi, jaa jag har själv valt att flytta, efter över ett års frustration över obefintliga bussturer. Och så vill jag gärna utforska Falun mer, något som också är svårt att genomföra när man bor avsides. För jag inser att mina skogstorpsår är över, hur mycket jag än älskar skogen. jag har inte längre orken, balansen och ihärdigheten att traska omkring i skog och mark, nu vill jag ha stigar eller promenadvägar att traska på, gärna med en parkbänk här och där som avlastning. Nej jag är nyfiken på nya vyer, och du, aldrig att jag vill ha med mig den gröna häcken!

 7. Svara

  Susjos

  28 februari 2023

  Daniel gillar verkligen snön…och solen, mysigt! Å så snygg du blev i håret! Jag var också till frissan idag 😉
  Kämpa på med flytten!
  Varm Kram!

 8. Svara

  Anna i Portugal

  1 mars 2023

  Jag vaknar alltid tidigt och tycker om att vara uppe tidigt. Men om jag ställt klockan av någon anledning (görs väldigt sällan) så sover jag så dåligt och då är jag precis som du, inte talbar 🙂 Det är ju tur att någon gillar snön!

 9. Svara

  Synnøve Irene Kjerstad

  1 mars 2023

  Visst är det märkligt att allt ska komma samtidigt. Men du får ju tvätta i morgon i alla fall. Så det är ju skönt. Ja ibland skulle man vilja teleporteras från plats till plats. Men det går ju inte… Eller….
  Varit ute en sväng, hängt ut tvätt i solskenet. det är någon minusgrad, men det torkar i alla fall. Solsken, vit snö och takdropp… 1 mars… jo nu ÄR det vår. Nästan. Kram och ha en fin onsdag.

  • Svara

   Paula

   2 mars 2023

   Doften av nytvättat som hängt ute och torkat slår det mesta, jag kan nästan känna doften i näsan medan jag skriver. Vi har upp mot åtta varma grader på eftermiddagarna men nästa vecka kommer vintern tillbaka. Man ska inte ropa hej….
   Kram från pörtet

 10. Svara

  Äventyret framtiden

  1 mars 2023

  Så fina foton av Daniel, i all synnerhet det där han är på språng och ropar vänta matte! Fint foto av vildingen du hittade där hemma också. Hade hon sett en spindel eller? 😉 Jo, du blev snyggare fastän jag tycker att du är snygg även som en vild brud.
  Jag förstår att det är fullt upp nu när du är i flyttningstider. Lycka till Paula med allt och ta häcken med dig! Snart får du bo nära alla dina flickor ! Grattis till det! Jag förstår att du längtar att få vara där. Snart så…
  Spännande tider!
  kram från gränden!

  • Svara

   Paula

   2 mars 2023

   Nämen, inte har jag tänkt ta häcken med, den ska ärvas av nästa hyresgäst, Den passar bara här, o om inte hon gillar den så får hon ta ner den. Nu ska uteplatsen dvs. balkongen bestå av ett parasoll, ett par stolar, ett litet bord och två balkonglådor! Paula är ju en antipynt-tant! Häcken kom till bara för att stänga in en viss fyrbent Prins…
   Nu ska jag hälsa på hos dig o se vad du haft för dig

 11. Svara

  Ibod11 - Ingrid

  1 mars 2023

  Ja, tänk om man kunde teleportera sig när man ska förflytta sig och kanske sitt bohag. Det skulle ha suttit fint när jag flyttade 70 mil hit 😀 Jag förstår din frustration över att inte ha kartongerna redan nu så att du kan fortsätta packa. Men vilken tur att du och Daniel har kunnat njuta av så fina dagar med både snö och sol. Jag kan förresten intyga att du visst är talbar på morgonen om du måste. Du kunde t o m se glad ut när du var här. Men kanske var det en jätteansträngning och då gjorde du det bra 😀
  Du blev jättefin efter klippningen men jag gillar den galna-professor-looken också 😀
  Kram

  • Svara

   Paula

   2 mars 2023

   Ja men tänk som mycket teleportering kunde underlätta livet, vem vet, det kanske uppfinns det med. Man kan ju redan genom vissa glasögon förflytta sig till helt nya världar och omgivningar, men kanske inte just dit man verkligen vill…
   När jag steg upp och var talbar hos dig hade ju ni andra redan kvittrat igång flera timmar tidigare…ähum.
   Nu har jag haft klockan på ringning två mornar halv åtta, det tar på ska jag säga.
   Galna professor-looken kommer garanterat åter. Kram

 12. Svara

  byblixtra

  4 mars 2023

  Det blev fint med klippningen.
  Ja, visst skulle det vara praktiskt att kunna teleportera sig! Det har jag länge drömt om. 😀
  Du ser ut att bo fint med egen uteplats med den härligt gröna häcken. 🙂
  Blir kul att se ditt nya ställe framöver.
  Härliga bilder på Daniel i snön.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 458
 • 559
 • 1 651 890
 • 5 116
 • 65 975
Sök här