Bloggen

Bara ett litet livstecken

Av
den
14 november 2018

Mitt liv går just nu i slow motion, av förklarliga skäl.

Igår lyckades jag släpa fram snabeldraken och ta ett varv i min lilla skokartong..

Inget av mina djur känner sig bekvämt när dammsugaren ylar, Astrid har hittat den perfekta platsen att vänta ut eländet, uppe i brödkorgen på köksbordet!

Torsten ser mest ut att längta ut trots det dystra vädret.

Hur mår ni i novemberrusket och mörkret? Påverkar det humöret för andra än mig?
Nu är det ju för all del så att värken påverkar mycket, men nog skulle det vara lättare att stå ut om solen visade sig nån enstaka stund då och då…

Men vi fick ju en sån varm och solig sommar och en lång och fin höst så någon gång måste vi få lida av skitväder också, det kan även jag begripa.
Så nu slutar vi gnälla för idag..

Igår lagade jag riktig comfort-food, i min värld betyder det något som är lättuggat och bara att lassa in och dessutom smakar gott.
Jo jag gjorde en hederlig makaronilåda , okej jag vet, i Sverige heter det pudding…Men när jag tittar i recepten så är dom precis likadana.
Gott var det och nu har jag mat några dagar..

Jag kan tipsa om en välgjord ny serie på SVT som heter Hemma igen Du kommer till första delen om du klickar på titeln.

Den utspelar sig i Australien på 50-talet och innehåller lagom doser av kärlek, spänning och drama. Perfekt underhållning när man inte orkar engagera sig så mycket. Den sänds på vardags-eftermiddagarn på tv, men de nya avsnitten finns att se på play när man själv vill.

Allt från mig denna händelsefattiga dag, over and out från pörtet

TAGS
19 kommentarer
 1. Svara

  Mia

  14 november 2018

  Ta det lugnt du…. Jo, även jag ogillar det här grå och trista men idag har solen lyst, vaknade till en frostig, vacker morron…äntligen!! Fast om det gjorde att jag blev piggare vete 17, vaknade nyss på soffan efter en timmes powernap. Det gick bara inte hålla korpgluggarna öppna. I morron är det dags för snabeldraken att få jobba här hemma, kan inte säga att jag längtar men det är ju alltid skönt när det är klart…
  Kram på’re fina du

 2. Svara

  ibod11 - Ingrid

  14 november 2018

  Allt blir tristare när man mår riktigt dåligt. Men jag kan tänka att det vore kanske lika tråkigt om solen flödade och du inte orkade njuta av att gå ut i finvädret. Jag tyckte nämligen att det var värre att inte orka med solen och var ganska nöjd med gråare dagar när jag inte orkade. Men vi är ju alla olika och du kanske skulle få lite smärtstillande endorfiner av solen.
  Det verkar vara en bra serie, tack för tipset. Jag är inte hemma nu och har varken tv eller wifi. Använder mobilens nät men det räcker inte till hur mycket som helst. Men när jag kommer hem ska jag kolla in den 😀
  En värmande kram skickar jag i brist på värmande sol 🙂

 3. Svara

  "LillaSyster"

  14 november 2018

  Längtan efter solljus/dagsljus är stor. Väldigt lättretad just nu, kunde jag skulle jag gå i ide och komma fram i slutet av mars eller mitten av april…..suck, suck. Men vi skulle ju inte gnälla mer idag. Jag har i alla fall inga större krämpor som du, så jag ska väl vara glad och nöjd. Lilla Astrid…..här flyr Busan till källaren bara man tar fram dammsugaren Elvis struntar blankt i snabeldraken. Tänk så olika de är. Här finns en likhet mellan maken och Busan….dammsuga, nä inte min grej =) Du ha en skön kväll, jag ska strax landa i soffan och kolla in Bonde söker…. Kramen

 4. Svara

  BrittMarie

  14 november 2018

  Jag är också väldigt väderberoende. Idag har det varit skapligt här, men jag har varit inne och väntat telefonsamtal mest hela dan. Det är inte så värst att vänta på “myndigheter” som ska ringa. När kvällen kom tog jag mig en tur på gåbandet istället. Det är ju inte lika bra som en utepromenad, men det får duga för idag. Hoppas verkligen du har lyckats få kontakt med din vårdcentral och att du får hjälp! Jag har tittat på gems weekly nu och sett en massa bakelser. jag tror jag väntar och ser nästa års tema, om det blir något då. Det verkar jätteroligt. Tack för tipset.
  Kram

 5. Svara

  Karin Eklund

  14 november 2018

  Självklart så påverkar novembermörkret oss alla på något sätt, även mig som tycker om november. Men dagarna är korta. Jag tror också att du känner dig som november personifierad när du inte mår bra. Det hjälper ju inte upp situationen precis om man är sjuk. Jag tycker uppriktigt synd om dig bästa Paula!
  Hoppas att du snart mår bättre.
  Det gäller att ta det hela lite piano om det går, nu har vi bara två veckor kvar av november, julen knackar på med alla sina ljus.
  Dina vänner är så himla söta och finurliga så jag blir riktigt varm i hjärtat att titta på dem.
  Vi hade faktiskt en fin solskensdag igår. Oväntat, för regn och rusk hade utlovats, men tydligen drog det vidare någon annanstans. Idag vaknade vi till dis och gråväder, regnsjuka.
  Allt gott och må du må bättre snart! <3

 6. Svara

  Tove Olberg

  14 november 2018

  Nej, jag är inte väderpåverkat i november. Förstå av det du skriver och det jag läser av andras kommentarer att du är på något sätt sjuk och allmänt så gör det nog sitt till att november blir en tuffare månad. Vad det än är så önskar jag dig tillfrisknande! <3

 7. Svara

  Synnøve Irene Kjerstad

  14 november 2018

  Makaronilåda säger jag med…. Får väl skylla på norskgenerna 😀
  Ja det är grått och trist. Just nu regnar det. Men samtidigt så hade vi en så lång och torr sommar så det här besövs. Vår brunn torkade ju ut, men nu har vi borrat vatten. Skönt efter att ha varit utan sen mitten på juli 😀
  Ta hand om dig och dina fyrbenta. Själv ska svälja karbonadesmörbrödet och så i säng.
  Kram från vita huset vid vackra sjön.

 8. Svara

  kerskoKersti

  14 november 2018

  Makaronilåda är mums. jag har aldrig hört att det skulle kallas för pudding. Hopas väder, värk och humör piggar på sig.
  Kram

 9. Svara

  Ditte

  14 november 2018

  Jag tror de flesta påverkas av att det blir mörkare och har man som du så ont, påverkas man nog än mer. Även om sommaren och hösten varit fin så kan man ju inte lagra d-vitaminer. Jag ä ju i Spanien och delar gärna med mig av lite solen jag har här men i eftermiddags tog den ledigt och skickade hit blåst och moln. Jag har förr påverkats mycket av just mörkret i november när jag varit hemma i Stockholm. Men sedan några år tillbaka kan vi ju ta oss söderut när andan faller på. Trist med din svåra värk och klart att den också påverkar hela dig. Katterna är så fina och liksom poserar på dina bilder. Jag tror att man, beroende på var man bor i Sverige, antingen säger låda eller pudding. Jag kan nog säga både och…
  Tack för tipset om tv-serien . Den hade jag missat. Och bra med Play att man kan titta när som.
  Kram!

 10. Svara

  Ninni

  14 november 2018

  Ja nog är det roligare när solen skiner. Vi har fått se den en del två förmiddagar nu. Men fy vad kallt det känns ute. Kylan går igenom märg och ben. Jag stod på mammas altan idag och satte fast en ljusslinga med konstgjorda grankvistar som behövde fixas till då allt var “ihopsnört”. Nyinköpt på Rusta. Men mamma blev nöjd och mina händer värkte av kylan och jag trodde inte de skulle tina upp på evigheter. Men vi åkte och handlade så de tinade upp då vi var på Hemköp.
  Jag var hos mamma nästan fem timmar idag. Håller ju på att lära henne med internetbanken och trots åldern (78) så tror jag hon kommer att klara av det själv efter lite stöttning ett par gånger till.
  Makaronlåda är ju faktiskt riktigt gött men vi säger ju makaronpudding hänne. Vi åt det förra veckan.
  Våra katter gillar heller inte dammsugarn. De rymmer åt olika håll när jag sätter igång den. Mumlan brukar krypa under vårt överkast och ligger där som en liten knöl på sängen och känner sig nog rätt säker där. Snoozen går helst ut och väntar där tills jag är färdig och sen kommer han in och har med sig hur mycket skräp som helst + skitiga tassar så är ordningen återställd igen…
  Jag hoppas du får komma iväg och få hjälp med dina problem snart så du slipper lida.
  Kramen.

 11. Svara

  Eva-Lena

  14 november 2018

  Makaroni- pudding eller låda?! Vilket som så gillar jag det väldigt mycket!!!

  Måtte du få hjälp med dina smärtor/problem snart, du ska inte ha det så här!!!

  I dag har vi varit i sol i Hälsingland, enda smolket var att det frös på och blev lite halt.

  Allt gott till dig!

 12. Svara

  BP

  14 november 2018

  Fick ett gott skratt här. Alltså Astrid sitter i brödkorgen som innehåller tidningar. Du är för härlig kan jag säga. Tack för det skrattet:-)))))))

  Tänker precis som du, och vågar knappast klaga över skitvädret. Ingen sol här sedan den 4 november… Även om jag trodde att jag laddat batterierna under nästan fem månaders sol, så kan jag bara konstatera att de börjar laddas ur fort – batterierna alltså. Å japp, jag påverkas absolut negativt.

  Makaronilåda/-pudding vet jag faktiskt inte vad det är. Har nog aldrig ätit det. Du borde ha fotat;-)

 13. Svara

  Anna

  15 november 2018

  November är en skit månad! Tror jag har varit ett mumintroll i tidigare liv! De går i ide nu och vaknar inte förrän i slutet på mars! I går hade vi en dag som inte var grå och mulen.
  Hoppas värken är bättre. Själv får jag ett helsike när det är blåst.
  // Många kramar

 14. Svara

  Anki

  15 november 2018

  Jag tillhör lyckligtvis dem som inte lider av gråvädret, men visst mår vi väl alla bättre av sol i denna mörka månad på året 🙂
  Lider mer av att du inte mår bra!
  Makaronipudding äter vi då och då – gott tycker vi också – och den kan ju varieras mycket med olika innehåll 🙂
  Haha … härliga Astrid! Tur du har lite tidningar och annat i brödkorgen, så du slipper katthår på mackan 🙂
  Ha det så bra du kan – och ta det lugnt med allt som inte absolut måste göras! Tack för tipset om den nya serien – den verkar intressant 🙂
  Kram ?

 15. Svara

  Kicki

  15 november 2018

  Visst fasen påverkar vädret. Men jag kan ändå inte låta bli att gilla att det är så milt.
  För ett par år sen,eller när det var, hade vi massor av snö vid den här tiden.
  Berra och jag tittar också på Hemma igen, håller med dig om att den är “lagom”, jag gillar kvinnliga roller där hon har skinn på näsan.

  En annan serie, som jag sett första avsnittet på, Andra åket fick skit för sitt sätt att beskriva norrlänningar, men va fasen jag tyckte den var kul.

  Hoppas verkligen att du får komma till läkare snart och få hjälp med dina smärtor.
  Visst sjutton kan du “hänga på låset” om det behövs. Du få väl skriva till landstinget annars,
  Kram

 16. Svara

  Ama de casa

  15 november 2018

  Tack för livstecknet! 🙂

  Nuförtiden är november inte alls så illa. Vanligtvis, alltså. I år har den varit osedvanligt grå och trist även här. Längtar efter solen som bara har visat sig fläckvis sen i söndags. Just nu regnar det (fast solen försööööker just nu, ser jag, tveksamt om den kommer att lyckas).

 17. Svara

  Gunnel Moberg

  15 november 2018

  Jag är väldigt beroende av ljus och den här skumma årstiden har jag tänt i hela huset även i de rum som jag inte behöver gå in i. Ljuset knäpps på och av stup i kvarten för Göran och jag är inte riktigt överens där. Jag säger också makaronilåda för det gjorde min mor. Vad jag blev sugen på det nu. Ha det så bra du kan.

 18. Svara

  Anni

  15 november 2018

  Makaronipudding åt jag som barn, men vetes sjutton om det hänt sedan dess. Ganska gott med ketchup på, om jag minns rätt.
  Gråvädret är helt otroligt, som att gå ut i en disktrasa var det en som sa. Men idag var det allt lite ljusare och imorgon talas det om sol – tror det när jag ser det.

 19. Svara

  Kicki

  16 november 2018

  Makaronipudding eller låda vilket som, men det är en av mina favoriter, fattar inte varför jag gör det så sällan.
  Det er ut som om vi ska få lite sil idag, alltid något.
  Kram

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 333
 • 450
 • 1 638 500
 • 5 097
 • 65 701
Sök här