Bara skitsnack

1118c

När vi var i stora staden förra veckan så hittade jag mitt älsklingsbröd!
Det fattar ni ju, Pörtebröd, vad kan bättre passa en finnkäring i pörtet???
Det är segt, det är syrligt, det är hårt, det är nyttigt, och ack så gott!
Att bara äta en liten bit om dagen är inte att tänka på, nej, jag slukar en halva och sen pruttar jag ett dygn…
En gång gjorde jag misstaget att kombinera detta goda bröd med (fj)ärtsoppa, om ni bara visste, då mullrade det värre i min kista än på himlen en ovädersdag!

bajs

När jag nu ändå snackar skit så kan jag ju tala om att så här går det till när min fisförnäma fröken ska göra ifrån sig. Hon går och bajsar…
Och jag som laglydig medborgare traskar efter henne och plockar plutt efter plutt efter plutt…

1118d

Annars är Blinka piggare igen, jag kompromissar lite med kragen, på kvällstid när vi sitter framför teven får hon vara kraglös för då har jag full uppsikt. Lite svullen runt såret men inte varm och det känns inte som att hon ömmar heller. Det blir nog bra när det blir färdigt..

1118b

Ljusare än så här blir det inte nu, tyvärr är det också mycket blött så regntäcket som Blinka inte alls gillar måste på när vi är ute. Men det är ju faktiskt småbekymmer

aforism

Det finns de som har det värre…

Snart är jag den enda som ännu inte julpyntat, so what???

0

7 Comments:

 1. Julpynta? Skall ju bara plockas bort igen. Många ljus har jag däremot, nästan året runt. Meningslöst? Som kycklinguppfödning, kanske?

 2. Pruttfior :wink: Gör hon som Artemis också?? Går runt i cirklar så det blir rena rama labyrinten innan hon släpper iväg pluttarna…. Men hur som helst, är jag glad att det känns bra med den lilla sötnosen, kram på er :love: :love: :love:

 3. Hahahaha…ja det finska surbrödet gifte sig nog bra med ärtsoppan…
  Nu kom jag på att vi rest runt så mycket senaste tiden att jag glömt att storkoka ärtsoppa och frysa in…attans nu bli det till att inhandla en fin fläsklägg och gula ärtor.
  Här i våra kvarter är det inte många som plockar upp skiten efter sina hundar…tyvärr.
  Heder till dig !!

  Tjingelingen från Rantamor.

 4. För mig räcker det med bara ärtsoppa för att jag ska få pyspunka. ;-)
  Glad att jag slipper ränna efter Snoozen för att plocka upp efter honom, han har nog ett skapligt långt stråk häromkring som han patrullerar varje dag.
  På lördag ska vi plocka fram elljusstakar och adventsstjärnor. Resten får vänta till dan före julafton och i år blir det mindre pynt känns det som.
  Kramen.

 5. *Fniss fniss* Det här var ju ett “skit” roligt inlägg :) Det är mycket som kan hända under den kringelikrokiga väg som allt vi stoppar i oss ska ta sig igenom innan det kommer ut i andra ändan. :rodna:

  Och våra fyrbenta vänner har ju också sina egenskaper. Just min egen lilla donna gör väl precis som man kan förvänta sig, men hennes kompis Dogge han måste trycka upp rumpan mot en sten, ett träd, lyktstolpe mm när han ska göra sitt :tunga: Det är ju inget ovanligt att jag får leta efter Nalas minipluppar, som just nu dessutom har samma färg som de gamla löven som ligger på backen. När det är mörkt så jagar dem med min ficklampa, då jag också är en laglydig hundägare. Man skulle ju kunna tänka att de är så små så det är ändå ingen som ser, men jag tänker att det just därför är ännu viktigare att ta upp dem, för även en liten skit luktar illa under en sko. Sen så kan det ju kännas lite löjligt att jag lägger ner så mycket jobb på att plocka upp efter min pälskling, när det ibland ligger stora högar strax intill

  Skönt att höra att söta lilla Blinka börjar känna sig piggare och att läkningen går åt rätt håll.
  Ha det så gott, vännen! Kramis :love:

 6. Sånt där finskt suuuuuurbröd gillar jag också – med honung och ost på! Mums! Det var länge sen nu, ska titta efter det nästa gång jag handlar. Raketmotorn minns jag inte men om det blir så får jag ju starthjälp vid promenaderna… :-P
  Härligt att den fisförnäma bättrar sig snabbt!

 7. Här är inte pyntat heller…… vi får se när det blir lite stjärnor i fönstren. Men det är ju inte söndag än! Vi hinner nog både du och jag. Det finns annat att fokusera på än pynt. Vad skönt att hon är piggare lilla Blinka, inget väder att vara ute i när man är ny opererad. Du får stanna inne och pyssla om henne. Har varken sett eller smakat brödet – men det låter intressant. Dagens simskola avklarad, kokar kräftsoppa som jag tänker äta innan jag åker till jobbet om en liten stund. Ha en bra tisdag Kram

Kommentera