Bloggen

Bärliga tider

Av
den
19 juli 2022

Jag som var orolig över att bärsäsongen skulle bli skral, ack vad jag bedrog mig!

Det låter som om jag är en storplockare, men inget kunde var mera fel. Jag plockar bara färska till husbehov, blåbär brukar jag inte frysa in, men hittar jag hallon lite senare då fryser jag dem för vinterns behov.
En liten bunke fyllde jag härom dagen, att äta med filmjölk som en god och lätt lunch.

Men, jag behövde dotterns hjälp att byta sim-kort i mobilen, så vi stämde träff i stan.
Där testade Noelle en springcykel, men si benen var ännu för korta så hon nådde inte marken…

Men självklart gav jag lillflickan blåbären, och fick på kvällen en videosnutt på en lycklig unge blå om både fingrar och mun!

Jag känner mig splittrad såhär under fri-idrotts-VM som jag så gärna vill följa.
På grund av tidsskillnaden blir det varken hackat eller malet, försökspassen går på vettig tid men alla finaler går ju miss-i-nassen!
Jag har löst det så att jag tittar på nattens tävlingar på morgonen och det funkar väl, men, inatt ska ju

diskusfinalen avgöras med två svenska deltagare, Ståhl och Pettersson.
Jag tänker inte missa Sveriges största medaljchans så klockan ska ställas på 03.33!

Idag ska jag passa på att plocka mer blåbär, för kommande dagarna sitter jag och flämtar under parasollet eller ligger som en valross i ån…..hiskeliga temperaturer väntar!

Med den här vackra obekanta blomman jag hittade i Hyttnäs trädgård säger jag hej på ett tag!

TAGS
13 kommentarer
 1. Svara

  Synnøve Irene Kjerstad

  19 juli 2022

  Jag ska ut och plocka lite blåa bär här med. Om det finns några. Men först körsbären. Hoppas du orkar upp i natt nu då.
  Kram från blåbärsbloggen 😀

  • Svara

   Paula

   20 juli 2022

   Hej i blåbärsbloggen! Du måste ju göra skäl för namnet och visa blåbär, hoppas du hittade några. Nu har jag en veckas förbrukning i kylen, namnam! Kram från pörtet

 2. Svara

  Minton

  19 juli 2022

  Oh blåbär som är så gott. Kan ju inte plocka själv men kanske jag kör till torget och köper några liter. Idag har jag badat och det var så skönt. Fick en granne med mej eftersom jag måste ha lite stöd. Det fanns en handikapp ramp och min krycka så det gick bra. Denna hemska hetta är inte kul.
  Kramar från oss

  • Svara

   Paula

   20 juli 2022

   Det tycker jag du ska göra! I Fredriksberg fanns alltid flinka thailändskor som plockade blåbär,lingon, kantareller, hjortron, och sålde, till bra priser, så bra att det är onödigt att kröka rygg i skogen själv. Så härligt att du kunnat bada, jag har legat o pöst i ån ett par gånger, nu hoppas vi kulmen är imorgon o sen får vi vettigare temperaturer! Nospuss till Minton, kram till dig

 3. Svara

  ibod11 - Ingrid

  19 juli 2022

  Vad duktig du är som orkar plocka blåbär. Nu för tiden kan jag på sin höjd ta några stycken i förbifarten och mumsa lite på. Men att fylla en burk eller bytta, oavsett storlek, orkar jag inte. Men så får jag också avstå eller köpa. Härlig bild på Noelle efter blåbärsfestandet 😀 Här ska det inte bli så hemska temperaturer som på en del andra platser. Upp emot 37-38 grader sägs det i väderprognoserna för Linköping och Örebro. Jag är väldigt glad att jag bor där jag bor. Som mest ska det bli 26 grader och efter två dagar blir det under 20 grader till slutet av juli. Om det stämmer får vi se.
  Kram

 4. Svara

  Mirjam Halvarsson

  19 juli 2022

  Gulliga Noelle, snart växer benen och då blir det fart 🙂 Grannen har haft besök från Uppsala och hon har varit ute och plockat hjortron varje dag, det finns så mycket å det lyser gult ända ut mot vägen (säger grannen!) Snart är det dags för blåbären här också 🙂 Blomman kan jag inte hjälpa dig med men söt är den! Nu håller jag tummen för diskuskastarna i natt, kram på’re

  • Svara

   Paula

   20 juli 2022

   Men jisses, det lät ju fantastiskt! Men du klampar väl inte ute på myrarna? Jag hoppas du har goda vänner som delar med sig av myrens guld! Diskusfinalen ska vi snabbt glömma, och ställa in oss på ett EM istället, eller hur? Kramen

 5. Svara

  bpz3

  19 juli 2022

  En härlig bild på Noelle efter att ha testat blåbären. Det var tidigt att introducera en springcykel för sötnosen. Gillar idén, mycket bättre för att öva balans än en trehjuling. Barnen som har en springcykel häromkring är betydligt äldre än Noelle. Skulle gissa på tre år.
  Ståhl är ju inte favorit den här gången, men Pettersson överraskade ju vid kvalet. Men den mest givna medaljen måste väl ändå vara Duplantis i stavhopp, eller…
  Jag kollar inte på morgonen men ibland tittar jag på sändningarna som börjar kl. 17 respektive 19. Men för mig kolliderar de ju med fotbollsmatcherna. Inget problem för dig, jag vet;-)

 6. Svara

  Ditte

  19 juli 2022

  Vad roligt att du har blåbär runt knuten och kan plocka det du vill. Och senare blir det ju fint med hallon som du kan styckfrysa.
  Visst är det för oss knasiga tider att se finalerna. Ofta har jag sett ett sammandrag på morgonen-
  Håller tummarna både för Ståhl och Pettersson liksom förstås Duplantis.
  Så gullig Noelle är på sin springcykel och snart växer hon i den.
  Kram

 7. Svara

  Anna-Lena

  19 juli 2022

  Njut av blåbären. Vi får försöka stå ut med hetluften. Förhoppningsvis är den snabbt övergående. Kram

 8. Svara

  eklundk14gmailcom

  20 juli 2022

  Lycka med blåbär, färska att äta varje dag! Noelle är så gullig så man kan smälla av för mindre.
  Jag tror att det är en fetknopp av något slag, starkt förstorad?
  Kram

 9. Svara

  Ninni

  21 juli 2022

  Gott med blåbär. Och nyttigt. Var vid stugan i förrgår och klippte gräs. Såg en del blåbär men hade fullt upp med att klippa gräs så jag hann/orkade inte plocka några.
  Jag har inte tittat på nå friidrott alls men lyssnar medan jag somnar. 😉
  Nästa år tror jag att springcykeln passar Noelle.
  Jag har varit inomhus i två dagar nu i värmen men det ska bli lämpligare temperaturer som det verkar. Då kan vi njuta.
  Kramen.

 10. Svara

  Kicki Fredlund

  22 juli 2022

  Lyckliga du som hittar blåbär. De finns även här, men absolut inte i den mängd jag vill ha. Det blir nog svårt att plocka årsbehovet på minst 30 liter. Plockade i alla fall min första bärblockare härom dagen.
  Kram

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 104
 • 138
 • 1 654 180
 • 5 124
 • 66 091
Sök här