Bloggen

Romantisera ditt liv?

Av
den
20 juli 2022

Jag läser om en trend på sociala medier, att “romantisera sitt liv”, dvs. att skapa bra vanor, njuta av enkla saker och lägga märke till skönheten i sin omgivning.
Sedan ska självklart detta romantiserande förevigas på bild eller film och visas upp på sociala medier.

Jag ogillar ordet “romantisera” men jag “naturaliserar” gärna!

Varje dag letar jag efter saker att upptäcka i min närmiljö och i naturen, saker som gläder mig, som exempelvis söta fågelungar

Jag har upptäckt en gullig hare som har bosatt sig under grannens hus nu då de åkt på semester och det är lugnt på tomten.

Mindre gulligt är att den käkat upp barken på familjens nyinköpta körsbärsträd..

Ett tranpar trumpetar högljutt på åkern, skulle kunna väcka upp de döda…

Måsarna låter om möjligt ännu värre, speciellt om de vaktar sina små

Jag hittade en lite gynnare som här är extremt uppförstorad! Ingen anledning till spindelskräck alltså, var knappt synlig för blotta ögat!
Visst finns det mycket att upptäcka…

En vanlig syn på kvällskvisten är när en eller flera hästar transporteras till stallet. En pytteliten ryttare sitter stolt och håller i tömmarna!

Lite romantisk kan man bli när man skådar blomsterfröjden

Jag gör ju inget annat än naturaliserar och romantiserar tillvaron i bild om man tänker efter..

För att hjälpa de små i naturen på traven nu då torkan och värmen är stor, kom jag idag på idén att erbjuda mina små vänner vatten, lika livsnödvändigt för fåglar, insekter och fjärilar som för oss.
Jag lade märke till att skatorna drack ur Daniels vattenskål på uteplatsen och tyckte det var lika bra att ge dem en egen vattenstation ute på gräsmattan. MarmorKulorna är för att fjärilar och annat smått ska kunna landa där och därmed slippa drunkningsdöden!

Jag läste också om appen Be Real, där man ska visa omvärlden sina ofiltrerade selfies, du som läser min blogg vet ju dock att alla mina selfies är ofiltrerade, fattas bara, naturellt och naturligt var ordet!

En ofiltrerad naturlig och möjligen lite romantisk gammal lada får avsluta dagens trams.
För vem orkar vara seriös när det är 30 grader både ute och inne.
Håller mig lugn eftersom jag förstått att denna värmebölja är av det kortlivade slaget och jag har legat i blöt i ån i två omgångar idag vilket underlättar tillvaron betydligt.
Hoppas du hittat bra knep för att klara värmen!

P.s. Det var inte någon större mening med att stiga upp till fri-idrotten mitt i natten, men pojkarna kämpade väl i diskusringen!

TAGS
22 kommentarer
 1. Svara

  bpz3

  20 juli 2022

  Läste att varken Ståhl eller Pettersson gjorde några direkta hjälteinsatser i natt. Nu är det bara Duplantis kavar – ett säkert kort eller;-)

  Nej, romantiskt tycker jag verkligen inte att du är. Inte jag heller. Stadigare att vara realist om du frågar mig. Å det verkar både du och jag vara.
  Helt fantastiska bilder, speciellt den nästsista. Ett helt fantastiskt foto:-)
  Roligt med vattenskålen med kulor i. Gick förbi leksaksaffären Lekia igår och såg just det – kulor. Sådana lekt jag med när jag var 5-10 år. Å det är ju ett tag sedan. Så himla kul att de fortfarande finns:-)

 2. Svara

  eklundk14gmailcom

  21 juli 2022

  Det är ju inget fel i att lyfta fram det positiva, det som ger kraft och styrka att gå vidare i livet, mycket hellre det än att dega ner sig i elände på elände. Det finns ju väldigt mycket sådant i världen just nu, så fram med allt det som vi kan glädja oss åt. Vi vet alla hur verkligheten ser ut för alltför många. Det är inte att romantisera, det är att säga att det finns en annan verklighet också, en som ger en ett leende, ett litet hopp om en bättre värld.
  Romantisera? Är inte det att se världen och sig själv i ett rosa skimmer? Ungefär. I vår ålder, vi är ungefär jämngamla, vet vi hur världen ser ut, men vi vet också att man kan lyfta upp det goda i tillvaron också.
  Haren är så himla fin!

  • Svara

   Paula

   21 juli 2022

   Förklaringen till Romantisera ditt liv lär vara att ta vara på de fina små ögonblicken och helst fota dem och visa upp. Och det kan jag köpa, livet är oftast inte så märkvärdigt utan man är lyckligare om man kan lära sig hitta guldkornen. Men ordet romantisera är verkligen inte särskilt lyckat!

 3. Svara

  Minton

  21 juli 2022

  Älskar dessa vackra bilder på naturen. Vi måste njuta av det lilla. Värmen är inte skön men jag har en sval lägenhet med temperatur på 22grader. Har badat 2 förmiddagar och det är skönt. Idag skall det bli 32 grader men sedan så sjunker temperaturen.
  Kramar från oss

 4. Svara

  Mirjam Halvarsson

  21 juli 2022

  Godmorron där nere i värmen! Har nyss suttit ute på altanen och naturaliserat den här morronen där dimman låg tät över sjön, tranorna skrek åt kanadagässen som råkade komma för nära där dom stod i grannens grönsaksland och åt av alla godsaker 🙂 men några bilder blev det inte 🙂 Idag var det tänkt att vi skulle åka och plocka jordgubbar men vem vill stå i ett öppet jordgubbsfält utan tillgång till skugga när det ska bli äckelvarmt? Nej, det sparar vi till en annan dag 🙂
  Härliga bilder du levererar (som vanligt) Kram på’re

  • Svara

   Paula

   21 juli 2022

   Att stå ute på ett fält i gassande sol, nej hurvel så hemskt. Vi har fortfarande 28 grader nu klockan halv tio, men jag vet att lättnad är på G.-Och jag har simmat och simmat runt i ankdammen (ån) så jag ska hålla mig sval tills jag lägger mig. Jaså fåglarna törs sig till grönsakslanden! ja några såna har vi inte här utan fåglarna håller mest till ute på åkern. Förutom Måzart&Co som tigger dygnet runt. Kram skickas upp mot norr

 5. Svara

  Anna-Lena

  21 juli 2022

  Mycket vackra bilder.
  Ordet romantik ingår inte i mitt ordförråd. Tycker att det är ett så övervärderat ord. Vackerhet kanske är mitt ord som motsvarar det svårbegripliga ordet . Och då vet jag precis vad jag menar.
  Mycken vackerhet i dina trakter. Så har du ögon för vackerheten också, både i stort och smått.
  Har inte så varmt inomhus. Och på natten är det svalt. Var nere i 14 grader, då jag jag var upp vid fyratiden.
  Ha en fin dag! Får väl bli bad i Gussjön, Nissan. Kram.

  • Svara

   Paula

   21 juli 2022

   Tre stora söderfönster i min lilla lya gör att det är lika varmt inne som ute, dvs. i skrivande stund 28 grader nu halv tio. Men jag är ännu sval efter kvällssimmet, doppet har blivit till långsim, allt för att hinna kyla av mig rejält. Hoppas du också trivdes med tårna i sjön. Ordet romantisera är verkligen inte lyckat. Kram

 6. Svara

  Synnøve Irene Kjerstad

  21 juli 2022

  Otroligt vackra bilder. Jag har en gammal stekpanna fylld med stenar och vatten till fåglarna och insekterna. Det funkar fint. Står i skuggan under äppleträdet. Romantik kan man säga om mycket. Om böcker, byggnader och kärlek. Men tycker nog ditt ord, naturaliserar är bra. Anna-Lenas vackerhet var ett bra ord det med. Idag på morgonen regnade det. Sååå skönt. Ska blir varmt idag med. Håller mig undan det värsta kan jag säga. Ska koka saft på körsbären jag plockade igår. Så jag har att göra. Ser ut genom fönstret och tornseglarna flyger kors och tvärs nu… mycket insekter efter regnet kanske.
  Ha en fin torsdag nu. Kram från nabolandet.

  • Svara

   Paula

   21 juli 2022

   Det var fiffigt att använda en gammal stekpanna! Jag flyttar ju så ofta så allt gammalt blir utrensat. Men man kan fylla på när man kommer förbi någon loppis vilket tyvärr sällan händer numera. Körsbärssaft var något jag aldrig hört talas om! Kan tänka mig att den smakar friskt! Ha det gott nabovännen/Kram

 7. Svara

  Karin

  21 juli 2022

  Så fina bilder! Jösses vad intressant att det har blivit en trend, detta! Jag brukar samla på sånt som får mig att småle lite, för att det är så fint, kul eller lite rörande: hur kvällssolen lyser upp blommorna i den rufsiga rabatten, eller hur en nyfiken talgoxe tittar in genom fönstret, som för att säga “Godmorgon”. Undrar om detta gör mig till romantiker …

  • Svara

   Paula

   21 juli 2022

   Ja, det låter hur romantiskt som helst med rufsig rabatt i kvällssolen! Fast, det finns kanske ord som bättre beskriver den känslan. Hur som, så stannar vi upp, tittar och njuter!

 8. Svara

  byblixtra

  21 juli 2022

  Den trenden har jag missat men tycker som du att naturalisera är ett bättre ord och bra att fler upptäcker sin omgivning och kanske blir mer rädd om den. Lite kul är det att det både du och jag har ägnat oss åt har blivit en trend. 😉

  Jag har också ställt ut vatten i trädgården, två fågelbad och ett fat med vatten och spelkulor till insekterna. Vi kommer inte få samma värme som er den här gången och tror att många är glada över det. Lagom temperatur runt 21-23 grader och en del lokala regnskurar på det men vatten behövs!

  • Svara

   Paula

   21 juli 2022

   Vilka sköna temperaturer du kan njuta av. Jag har tagit ett långt kvällsbad i ån nu och känner mig lagom avkyld inför natten, den sista av dessa äckelvarma hoppas jag!

 9. Svara

  Hanneles bokparadis

  21 juli 2022

  inte skadligt att romantisera sitt liv

 10. Svara

  Ditte

  21 juli 2022

  Måtte nog ha missat denna “trend”. Men att ta vara på och uppskatta det som jag har nära gör jag gärna. För det är ju mest här jag är- Sen kan jag uppskatta mycket annat om jag är på andra platser, vilket ju också händer.
  Jag gillar också ordet “naturalisera” för det är ju egentligen mer det som det handlar om.
  Att uppskatta tillvaron här och nu.
  Njuter av dina vackra bilder!
  kram

 11. Svara

  Ninni

  21 juli 2022

  Vilka härliga romantiserade bilder du har. Du har ju naturaliserat i alla år så det är ju inget nytt för dig. Men det är bra om fler kan njuta av enkla saker i livet. En blir mer förnöjsam om man kan göra det.
  Vad fint av dig att tänka på djuren med både vattenskål och vackra kulor.
  Ofiltrerade selfies. Ja men naturligtvis. Klart jag unnar alla att se mitt verkliga jag.
  Kramen.

  • Svara

   Paula

   21 juli 2022

   Förnöjsam är ett mysigt ord, det gillar jag! Det finns många som aldrig skulle visa en selfie i naturlig skepnad, märkligt nog. Tänk dig att du filtrerar till en supersnygg selfie och sen råkar de som sett den träffa på dig i verkligheten….vilken besvikelse det måtte bli! Hihi. Kramen

   • Svara

    Ninni

    23 juli 2022

    Hahaha! Skrattar gott åt selfien. Det finns nog inget filter som kan göra mig så snygg! Hihihi. Varför inte acceptera sitt utseende och visa sig som man är? Men det är klart… är man en gammal kärring så ska man väl se ut som en sån också.

 12. Svara

  ibod11 - Ingrid

  21 juli 2022

  Härliga och fina foton som återspeglar verkligheten. För precis så fint är det och har man turen att, som du, få se diverse djur i olika storlekar så blir verkligheten extra fin. Den överträffar t o m dikten 😀 Vilken söt hare och jag förstår att du följer den med intresse och glädje. Men husägarna kanske borde ha satt nät runt sitt nya träd. Trist att komma hem och se att det är förstört. Fy för den hetta ni har haft där nere. Jag har nog aldrig varit så glad för att jag bor där jag bor. Men snart blir det bättre även i södern och sedan kan alla där nere andas ordentligt igen.
  Kram

 13. Svara

  Susjos

  21 juli 2022

  Så fina naturliga foton du visar, älskar dem alla! Bra att du berättade varför du lagt i marmorkulor i vattnet, så smart!
  Du bor så fantastisk vackert !
  Ha det fortsatt fint…och yes, lite svalare väder är på ingång, tycker faktiskt det ska bli skönt, vår lägenhet med stora fönster gör att den är väldigt varm på sommaren!
  Ha det gott!
  Kram

 14. Svara

  Kicki Fredlund

  22 juli 2022

  Fina bilder som visar naturen som den är. Romantiskt eller inte.
  Jag tar nog lite för lite såna bilder som fångar nuet. Det är ju mest mina hundar som är modeller.
  Kram

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 56
 • 575
 • 1 641 912
 • 5 101
 • 65 754
Sök här