Björklövsströmming
Upp till bevis då, björklöv är naturens godis!
Jag hackade ett par deciliter, rev skalet av en citron och blandade ner.
Jag rullade strömmingsfileer med denna fyllning och så att köttsidan kom utåt.Överblivna blad strödde jag över fisken.
Sedan gjorde jag en tomatsås av 3 msk tomatpuré, 2 msk ketchup, 2 msk chilisås, salt och peppar samt ca 1dl vatten.
Såsen hällde jag över fisken, toppade med mandelflagor och skjuts in i 225 graders ugn i 20 minuter.
Voilá, bara att inmundiga den c-vitaminrika och nyttiga maten, nog kände jag en kryddig smak av björklöven, och jag vill gärna testa den även i andra maträtter!
TAGS
Mia
Åh vad spännande!!! Det måste jag testa (om jag kommer ihåg det till löven slår ut, det verkar dröja…)
Kram på dig :love: :love:
Kicki Levin
Duktig du är att göra mat, såg riktigt mumsigt ut.
Kram
Astrid
Men det måste jag också testa, så gott det ser ut
Men jag måste vänta tills vi har björkblad
Ninni
Du är uppfinningsrik du. 🙂 Verka ju gott.
Kram.
Kersti
För ett antal år sedan var jag på hantverksläger och deltog i den grupp som hade tema björken. Strömmingsrecept fick vi inte lära oss men väl mycket annat som man kan ha björken till. Allt från den svepask jag har i fönstret med nonstop i till te, schampo, vispar och smycken ja det är verkligen ett användbart träd. Strömmingen ser väldigt god ut.
Gun Wiik Pils
Ser riktigt gott ut, hade ingen aning att man kan använda björklöv i mat, jag tänker mest på bastukvastar….
? Fru Eriksson
Men…..Detta hade jag ingen aning om – Tack för Tipset 🙂
Ha en fin Måndag!
Pst…
Jag kikade in från ”Tjocklmorsans” blogg ifall du undrar hihi
Kicki
Jag blandade kirskål med brännässlor och gjorde soppa i förrgår, det var första gången jag använt kirskål.
Resten av soppan ska jag göra stuvning av idag och äta till stekt lax. Men så testande som du blir jag aldrig på naturens skafferi.
Kramen
Herr Nilssons Fru/Ankii
Oh….nu blev jag ju jättehungrig…ser rent farligt gott ut 🙂
Kramiz
TjockMorsan
Ja, det finns nog en hel del i naturen som kan nyttjas som föda. Björkblad var helt nytt för mig iallafall. Kanske man skulle våga testa. :thumbsup:
Själv har jag tipsat om tallbarrsvatten mot pollenallergi och syrensaft i mitt senaste inlägg. Tallbarrsvattnet har jag testat, då jag för första gången i mitt liv fått känningar av pollen. Kanske inte så konstigt när det sägs vara det värsta året på 20 år. Jag tycker att det lindrade mina besvär, om de nu inte försvann av sig själva?
Om det blir någon syrensaft för min del återstår att se? Först måste de väl slå ut och förövrigt är jag inte så mycket för att safta och sylta. Latmasken i mig väljer hellre att köpa färdigt, men jag tycker att syrensaften lät spännande och så vitt jag vet har jag aldrig sett sån till försäljning.
Ha det så gott, vännen!
KramKram! :love:
Raija
Detta lät spännande :thumbsup: . Strömming är så gott och jag brukar också göra rullströmming då och då.
Men är väldigt tveksam till björkblad, för jag torkade en hel del för snart 30 år sen som jag skulle ha till te. Hade hört att det skulle vara väldigt nyttigt. Sen gjorde jag i ordning te och skulle dricka, vilket inte alls gick. Det smakade och luktade finsk bastu. Jag fick slänga bort alla torkade blad. Kanske fungerar det bättre när man blandar i det i mat.