Bloggen

Blåst på solen…

Av
den
1 maj 2006

solen

Ja solen som meteorologerna snackade om till Valborg, den blev vi blåst på!
Men blåste, det gjorde det!
Så här “firade” vi vår Vappen:
Vi frossade i jätteräkor med dipsås och god ost framför TV:n som kvällen till ära inte erbjöd ett enda sevärt program!
Klockan halv tio konstaterade jag att räkorna måste ha innehållit sömnmedel (!) så jag lämnade gubben i vardagsrummet…
Vaknade strax efter klockan tio ur min halvslummer till ljudet av raketer, en skällande Larissa och en gnällande Loppan
Eftersom vi bor uppe på kullen hade vi en utmärkt utsikt över trädkronorna nere i byn och kunde beundra fyrverkeriet nere vid majbrasan från vårt köksfönster, med Loppan sittande mellan våra ben, skakande och flämtande. Hon uppskattar inte fyrverkerier, och därför var det inte svårt för oss att välja bort att i kyligt blåsigt väder ta oss ner till brasan och lämna vettskrämda hundar hemma!
Larissa låtsas mest bli förbannad och skäller när det smäller, men när jag skulle gå på toaletten slank hon in där, något hon aldrig normalt sett gör!
Ja, nu var jag ju vaken igen, vi satt en stund tillsammans och såg på slutet av någon fotbollsmatch som gubben roat sig med att kolla på.
Sen sa han gonatt och där satt jag, pigg som en mört!
Satt och zappade framför teven till klockan halv två innan jag bedömde att jag nog skulle kunna somna.
Det var vår spännande och minnesvärda Valborgsmässoafton, kanske hade du det roligare?

TAGS
4 kommentarer
 1. Svara

  Carina

  1 maj 2006

  Inte alls nåt roligare, bara kallare.

 2. Svara

  Pialill

  1 maj 2006

  Hallojsan Paula.
  Ingen brasa för oss. Vi var hemma och åt räkor och dip..haha. Lite kex och chips och annat gott. Så lite gott att dricka till det.
  Kickan sa inte ett pip fast det pangade och lät utanför..Men jädrar var snabb hon var på sista promenaden. Hon kissade i farten och tvärvände och sprang hem. Så hon är inte vidare förtjust i pangande, men det märks inte på henne när hon är inomhus.
  Nu ska jag snart göra kväller..
  Ha de fint.
  Kram! 😉

 3. Svara

  Catja

  1 maj 2006

  Vad skönt att kunna stå hemma och glutta på brasan. Hur stor och varm den än är fryser jag alltid vid valborgsbrasan. Det brukar vara väldigt kyligt och fuktigt den dagen. Fattar inte att det bara är en månad kvar tills man ska dra av poolduken…eeeh…något konstigt är det med vädret!

 4. Svara

  Bia

  2 maj 2006

  Hej Paula!
  Ja det är synd om djuren när det ska smälla i onödan. För numera tror vi väl inte på att det finns häxor, troll och otyg som ska skrämmas bort innan vi släpper ut fädjuren?
  Vi hade ju en u n d e r b a r valborgsmässoafton med Jerry Williams i en fullsatt DeGeer-hall! Det var den absolut bästa konserten jag sett! Mest fyrtiotalister satt i publiken, men förvånande många ungdomar också! Gamla rockgubbar rostar aldrig!

  Kram/Bia

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 197
 • 363
 • 1 626 591
 • 5 069
 • 65 363
Sök här