Läst

Boktober dag 12/ Läst-lyssnat september

Av
den
12 oktober 2023


Dag 12 En bok som borde få en uppföljare
Den här rubriken var en svår nöt att knäcka. Jag kom spontant inte på någon bok som stämde in, men sedan tittade jag igenom mina lästa böcker och fann

den här romanen som jag läste 2019 och som handlar om när man på 1700-talet anlägger Kosta Glasbruk och hur livet var för arbetarna på bruket.
Du kan läsa om boken i länken här
Den här berättelsen hade jag gärna läst en fortsättning av.
Hör och häpna!
Det har kommit en uppföljare i år i serien! Den heter
Skörgossen och jag har länkat till förlaget där du kan läsa mer.
Själv har jag nu lagt uppföljaren på min att-läsa-lista!

Jag passar på att nämna september månads ljudböcker jag lyssnat till
Elden av Daniela Krien Betyg 3/4
Uppläsare: Jessica Pellegrini Betyg 3/4
Hur kan två älskande finna en väg tillbaka till varandra när smärtan från det förflutna står mellan dem?
När Rahels och Peters planer kastas omkull efter att deras semesterhus brunnit ner, hamnar de istället på den isolerade gården där Rahel tillbringade många lyckliga somrar som barn. Efter år av att ha navigerat mellan karriärer, krävande barn och monotona dagliga rutiner är paret nu plötsligt fast på gården, utan någon möjlighet att undvika varandras sällskap. Under de tre kommande veckorna måste Rahel och Peter enas om huruvida de har en framtid tillsammans.
Vad händer när kärleken blivit äldre och passionen falnat? När det som skiljer oss åt väger tyngre än det som förde oss samman? Och hur lätt är det egentligen att ställa de fundamentala frågorna om våra relationer?

Sagan om Finnskogen av Britt Karin Larsen Betyg 3/4
Uppläsare Gunilla Leining Betyg 4/4

Den här romanen är uppdelad i fyra ljudböcker och finns på svenska inte att köpa som pappersbok.
Jag har länkat titeln till BonnierAudio där du kan läsa mer
Jag tyckte mycket om historien om livet där i Finnskogen på 1800-talet men måste erkänna att när jag kom till fjärde boken började jag tappa fokus..

Jag har också lyssnat på några sommarpratare i P1

Max Tegmark AI-forskaren om riskerna och möjligheterna med den snabba utvecklingen inom AI.
Betyg 3/4
Hanna Johannesson Mykologen om svampar som lösning på samhällets stora utmaningar – men också som ett hot.
Betyg 4/4
Bert Sundström, Utrikesreporten om att lämna sitt uppdrag som korrespondent mitt under kriget – och vad han bär med sig.
Betyg 4/4

TAGS
1 Comment
 1. Svara

  Znogge

  12 oktober 2023

  Tack för tipsen! Jag har läst Kriens “Kärlek i fem akter” och den tyckte jag om. Nu är “Elden” noterad.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 166
 • 189
 • 1 655 000
 • 5 128
 • 66 118
Sök här