Läst

Boktober dag30 /Selma stories

Av
den
30 oktober 2023


Dag 30 Favoritbokhandel
Det har jag ingen!
I Falun finns Akademibokhandeln och där går jag in ibland, har hänt att jag handlat någon faktabok där, liksom små presenter till barnbarnsbarn. Butiken ligger bra till och har ett stort sortiment samt trevlig personal.
På nätet handlar många sina böcker, jag handlar ju inga böcker alls, så jag har ingen större erfarenhet av dem.

Om den här bokhandeln fanns i min närhet skulle jag hänga där jämnt!

TAGS
6 kommentarer
 1. Svara

  LillaSyster

  30 oktober 2023

  Mmmm den bokhandeln ser väldigt inbjudande ut =) Köper nästan alltid böcker på nätet, det senaste året har det blivit e-böcker till min läsplatta, bara älskar den. Inte alltid biblioteket har böckerna i e-form. Ha en bra kväll!

 2. Svara

  BP

  30 oktober 2023

  Det är samma här – Akademibokhandeln har jag här i Täby Centrum. Sedan finns det två bokhandlare med hög mysfaktor men urusel urval i Djursholm och Näsby Park. Pocketshop hade vi också i Täby Centrum till 2016 tror jag. Där hade jag klippkort kan jag säga. Tyvärr försvann PocketShop efter en twist med Täby Centrums ledningen.

 3. Svara

  Karin

  30 oktober 2023

  Men va, tänkte jag, bokhandeln på Holmgatan då? Den är ju mysig och har väldigt kunnig personal. Och inser att det är just den som Akademibokhandeln tagit över.
  https://lokalti.se/legendar-tar-farval-efter-43-ar-i-bockernas-boning/

  Well, jag gissar att man som vanligt får vara glad att man får vara tacksam; det finns en bokhandel i alla fall!

  • Svara

   Paula

   31 oktober 2023

   Oj, kände inte till denna man. Jag flyttade ju till Falun ganska nyligen, och först efter att han lämnat skeppet. Tyvärr finns inte många privata bokhandlare kvar, i Ludvika finns en ännu, jag hoppas han håller ut, för visst är det mer personligt!

 4. Svara

  Ditte

  31 oktober 2023

  Akademibokhandlar har jag några i variation helt nära. Roligt att du också tänkte på en sådan. Ofta har de också här i stan författarsamtal/träffar.
  Men jag har en favorit bland bokhandlar och det är den lilla och personliga “Söderbokhandeln” som finns på Götgatan, näta Medborgerplatsen. Den är oberoende och har funnits sedan 1927 och är just en bokhandel. En bokhandel där då och då nobelpristagare signerat böcker och där det inte finns så mycket annat än just böcker. Tittar ofta och gärna in här och jag köper gärna böcker här.
  Kram

 5. Svara

  Anna i Portugal

  31 oktober 2023

  Den bokhandeln hade jag gärna hängt i! Köper aldrig böcker längre och annat som finns i bokhandeln finns i vanliga mataffärer här.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 334
 • 499
 • 1 641 025
 • 5 101
 • 65 744
Sök här