Läst

Söndags-smakbit # 14

Av
den
7 april 2024

 

 

Bloggen Betraktelser ger oss på söndagar chansen att publicera ett litet smakprov ur en bok vi läser.
Jag läser just nu en bok inom en för mig rätt okänd bokgenre, nämligen fantasy.
Emily Wilde´s encyclopaedia of faeries heter boken som är skriven av Heather Fawcett
Boken har fått höga betyg på Goodreads där du kan läsa mer om den.
Smakbit sid.160
“-Fortunately my reflexes are sharp. The instant the light flared through the trees, I halted and gripped my coin. Had I not been touching metal, I might have been bespelled, and as it was my head still spun a little, but I am used to brushing against faerie enchantments and stood my ground.
They were troopin faeries, and when I did not fall under the spell of their music and move towards them, they grew intrigued and surrounded me. I knew instantly that I was in danger, for they were faeries of the bogle variety, a categorization given to all common fae with a deathly appearance,low intellect, and malevolent disposition. They like to roast living beings part by part in the little cook fires they carry with them everywhere.”

TAGS
9 kommentarer
 1. Svara

  Lottens Bokblogg

  7 april 2024

  Det var en bok jag inte kände till. Det jag läser av fantasy är oftast något någon annan i familjen läst och rekommenderar.

 2. Svara

  Hanneles bokparadis

  7 april 2024

  ny författare jag inte läst, än (ingen av mina andra bloggar hoppar till reklam)

 3. Svara

  Monika

  7 april 2024

  Vilket fint omslag! Fantasy är en märklig genre och jag har ännu inte kommit fram till vad som gör att jag tycker om vissa böcker, men inte andra.

 4. Svara

  Cinnamon

  7 april 2024

  Har hört mycket gott om den boken och är nyfiken på den. Hoppas att du gillar den.

 5. Svara

  Bokdivisionen

  7 april 2024

  Kul att du utmanar dig själv då! Man fastnar lätt i gamla hjulspår.

 6. Svara

  Znogge

  7 april 2024

  Tack för smakbiten! Själv är jag inte alls förtjust i fantasy och läser det aldrig. Däremot tyckte jag mycket om “Sagan om ringen-trilogin” och Harry Potter men sedan har det fått räcka. Kanske borde jag utmana mig själv…

  • Svara

   Paula

   9 april 2024

   Det är uppfriskande att utmana sig själv ibland, för det kan ge resultat, Dock tycker jag den här boken känns som rena sagan, och min fantasi sträcker sig inte riktigt så långt. Jag satsar nog inte på flera liknande på ett tag.

 7. Svara

  A Room of my own

  8 april 2024

  fint omslag! helt okänd bok för mig. tack för smakebiten!

 8. Svara

  Åsa

  13 april 2024

  Bara bokomslaget är ju oerhört lockande! Tack för smakbiten.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 162
 • 189
 • 1 654 996
 • 5 128
 • 66 118
Sök här