Busväder på bröllopsdagen

trabrollop

Inte är det nu så mycket att fira, fem ynka år, och inte var det så upphetsande att det kallas för trä-bröllop heller :mrgreen:
Men jag är glad och lycklig över varenda dag vi får tillsammans gubben och jag :grin:

Hösten har kommit på allvar nu, det viner kring knutarna och färggranna löv flyger i luften, regnet som smattrade imorse har lugnat ner sig.
Min planering fungerade till 100% då jag skickade Blinka som arbetskompis med gubben idag :mrgreen: så jag slapp gå ut och bli blöt…

spegling7

Även om morgondagen åter ska vara fin så kommer inte färgprakten att finnas kvar

spegling8

..tur då att man kan frossa i foton

spegling9

Nu dröjer det ett helt år innan de sprakande höstfärgerna är här igen

spegling12

och solen kommer att få lysa upp nakna kala träd

spegling13

Jag tror minsann jag har kvar några höstfoton i kameran också, passar bra att ta reda på dem idag när jag har en pysseldag här hemma.

spegling1

Härom dagen var det alldeles vindstilla då jag traskade genom byn, hur fridfullt är inte det!

spegling5

strosar förbi Säfssjön..

spegling6

..och Mellansjön

Makens sista arbetspass för veckan börjar i Ludvika och slutar i Mora.
Det blir mat-maraton i tevesoffan för mig ikväll, med början klockan 8 då Niklas mat visas, sedan blir det Kockarnas kamp kl 9 och när väl Hasse landat i soffan så rundar vi av med två avsnitt av

masterchef

Masterchef Australia!
Vi följer parallellt två årgångar, den ena är från 2010 och går på TV3 och sedan ser vi en senare årgång på TLC-kanalen.
Juryn är densamma men deltagarna varierar förstås.
Fyra kvällar i veckan följer vi bataljerna så gissa om vi kommer att ha abstinens när programmen så småningom tar slut!

0

17 Comments:

 1. Hur många gånger har jag sagt det, att dina bilder är fantastiska???? Skit samma, säger det igen ;-)
  Förhoppningsvis blir det vackra vinterbilder så småningom men innan snön kommer så blir det lite kalt…..
  Kram på’re!

 2. Oj jag glömde ju gratulera på Träbröllopsdagen! GRATTIS!!!!

 3. Så vackra ord om ert äktenskap/förhållande, det är så fint med relationer som varar! GRATTIS på er båda!

  Bilderna är ju som vanligt outstanding, jag har tänkt på att det alltid är så vackra omgivningar varhelst du bosätter dig. Men det är ju naturligtvis så att du har både ögon och näsa och något mer för att finna det vackra…så det skulle komma vackra bilder från vilket hörn av världen (=Dalarna?) du än bodde i.

 4. Stora gratulationer på bröllopsdagen! Jag tycker varenda dag är värd att fira och när man har hittat rätt och har det bra, ja, då måste man få fira!

  Vilka makalöst vackra bilder du tagit. Alla är jättefina men speciellt nr 2 uppifrån är makalöst vacker! Ser nästan ut som om du photoshoppat den i dagar för att få den så fin, men så är det naturligtvis inte. Det ville bara bli kanon!

  Ha det gott, kram
  Agneta

 5. :razz: Grattis till bröllopsdagen .Vilket vackert väder du hade på promenaden fina bilder på plattvatten ,Kram Nette

 6. Grattis till era 5 år! Du har så fantastiskt vackra bilder jämt att visa oss. En ny resa i ert vackra samhälle. Krama varandra o ha en fin kväll. Kram från Lisa.

 7. Grattis på bröllopsdagen. 5 år är inte fy skam och trä kan vara väldigt vackert ;-) . Vackra är dina höstbilder också.
  Jo jag har läst Alice Munro och tycker väldigt mycket om hennes noveller. Den senaste boken har jag inte läst, du skulle kanske ha börjat med någon av de äldre. sen är det ju alltid svårt när man har förväntningar. Jag visste inget om henne när jag fick den första boken i min hand. Det är andra gången Jag faktiskt redan läst en nobellpristagare det är faktiskt lite skoj. Men de flesta har jag inte haft en aning om vilka de är och när jag försökt läsa dem har jag inte alls gillat det jag läst. Man förstår inte allt så är det och smaken är som bekant delad. Kram från ett regnigt Enskede

 8. Stort grattis (om än lite sent) på er 5-åriga bröllopsdag. :smile: Själv har jag aldrig någonsin firat en bröllopsdag, då jag aldrig blivit gift. Nu är är det 3:e gången gillt och om det blir en ring på mitt finger den här gången återstår att se. Under de närmaste åren lär inte mycket hända, då vi inte ens kan slå ihop våra bohag innan Lilltjejen gått ur grundskolan och är villig att flytta. Ny mannen har ju sitt jobb där han bor och inte vill han flytta till den här lilla hålan heller. Nu har jag ju inte grävt ner mina rötter i den småländska myllan under de fem år jag snart bott här, så jag är flyttbar.

  Jag blir visserligen kvar i Småland, men hamnar i så fall ännu lite längre söder ut, i Växjö. Inte gör det mig något, då jag tyckt om den stan sedan allra första gången vi åkte dit. Vi brukar åka dit i Augusti när de har Karl Oskar dagarna och RIX FM festivalen besöker stan. Men i år missade vi det tillfället då min yngsta son gifte sig samma hel. Vilken otur, nu när vi inte hade behövt bekymra oss för hur vi skulle ta oss dit och hem igen. ;-)

  Önskar dig och din make en härlig helg!
  KramKram! <3

 9. Grattis till bröllopsdagen! Fem år är ändå fem år :) och förhoppningsvis blir det väl många, många fler!
  Sköna bilder – så härliga färger… underbara höst! Synd att svampåret inte blev som vi önskade, men man kan inte alltid få som man vill :)
  Önskar er båda en fin helg!
  Kram

 10. Grattis i efterskott :razz:

  Underbart vackra bilder på en vacker Höst, inte alltid det är så färgsprakande som det har varit i år!

  Kram och ha en fin helg

 11. Grattis igen bästaste Paula som fått Hasse, eller är de kanske Hasse jag ska gratta som fått Paula – jag gör så här, grattis båda två för ni fick varandra. GRATTIS TILL ALLA FINA ÅR SOM GIFTA :)
  Vi gifte oss ju samma år, vi hann lite före..blink…blink. Minns de som igår. Tänk vi har ju längre jubileum oh då snackar jag du och jag, vi har ju varit bloggvänner hur många år som helst!!!

  Nu är de höst, oh då trivs min bästaste Paula det vet jag bestämt.

  Kramiz

 12. Du har verkligen rätt inställning, att vara glad över varje dag tillsammans.

  Fina ni!!!

 13. Fina bilder från sjön, inget fel på de andra heller :razz:
  Grattis så här några dagar efter då! Ha en fin helg! Kram

 14. Du vännen “bubbel” kan man dricka ofta och gärna,,,men en god sort. Vi kör inte med äkta vara det är för dyrt =)

 15. Fem fina år, med motgång och medgång. Sorg och glädje. Stort grattis till er bägge.
  Hoppas att du får en fin dag, och att alla höstfärger inte blåst av träden.
  Här lyser det gultröttgrönt på träden ännu.

  Ska ha en kopp kaffe nu.
  Kramar och måndagshälsningar från nabokäringa :mrgreen:

 16. Grattis till bröllopsdagen. Ser att du fick en fin höstdag och utflykt.

Kommentera