Cirkus Trump

Vilken jäkla soppa, detta sk. presidentval på andra sidan Atlanten.
Fast soppan på bild har inget med Trump och Biden att göra, tvärtom, min rara granne knackade på och gav mig en bunke med hemkokt ärtsoppa idag!
Så gott det ska smaka imorgon på ärtsopps-dagen

Istället för valprogram satte jag mig tillrätta i tv-soffan igår kväll för att titta på tv-kockarna

Då måste man förstås ha något att tugga på..
Kvällen fortsatte, liksom tuggandet..

Rädisor är goda att mumsa på till Alla-mot-alla…

Sen valde jag att krypa till kojs med en bra bok, “Signe & Sigge” om författaren Sigge Stark, recension kommer endera dagen.

Gott sov jag och precis som jag trodde var det totalt kaos på val-fronten och nu räknar man med att inget slutligt resultat kommer på flera veckor!
Vem är förvånad?

Inget regn i luften, en småjävlig vind som såg till att molnen seglade fort på himlen

Då blir det en glad promenad, kom nu matte!

Vilken skillnad det blir när solen tittar fram!

Nöjda och belåtna tillbaka i pörtet

6

17 Comments:

 1. Det är rena lekstugan i USA så jag orkar inte titta. Hemlagad ärtsoppa oj så gott. Daniel ser ut att gilla promenaden och ser så nöjd ut i sin säng.
  Kramar från Minton och mej

 2. Så kul att du också får motta presenter – ärtsoppan alltså. För du var ju så himla gullig mot mig och LillaSyster idag:-) Så du är värd att din granne skämmer bort dig:-)

  Ja, vad kan man säga om eländet i USA – déjà vu. Är inte ett dugg förvånad att det är en repris från 2016, fast nu på en ännu lägre nivå. Till och med treåringar i en sandlåda har mera mellan skallbenen…

  Lite sol hade vi också idag. Å japp, men blir gladare direkt:-)

 3. Ska verkligen pajasen Trump sitta på tronen i 4 år till?
  Det verkar ju tajt.
  Visst är det skönt nu Näe solen visat sig ett par dagar.
  Jag har träffat Sigge Stark. Hon brukade komma till Sören Nordins stall med sin svarta grand danois och ge hästarna sockerbitar.
  Kram/Kicki

 4. Må bli en ärtsoppekok snart. Lite gott att knapra på till kockprogran är ju vettigt :-)
  Fina bilder, sitta en stund där vid vattnet och låta tankarna glida i fredens tecken.
  Daniel är en fin voffe!

 5. Men en bok OM Sigge Stark – det var oväntat!

  • Och en bra bok är det! Vilket människoöde…excentrisk begåvad kvinna, bodde på en hästgård i skogen bara fyra mil härifrån, vilket jag inte hade en aning om.

 6. Gud så gott med ärtsoppa <3 Vi blev bjudna på köttsoppa hos grannen, det var banne mig inte dumt det heller :D
  Solen har visat sig men det börjar blåsa igen, precis som det gör i väster, fast där kanske det är mer storm??
  Pussa Daniel på nosen från oss och en stor kram till dig!

  • Läste om någon lastbil som vält däruppe någonstans pga blåsten, huva, då blåser det rejält. Det har varit lugnt på den fronten idag, en helt ljuvlig dag, men november? Nä man kliar sig i huvudet när fåglarna kvittrar och det är 10 grader varmt..Köttsoppa lagar jag rätt ofta, de flesta soppor är jättegoda. Har lite svårare för redda soppor, föredrar dem som är kokta i buljong. Daniel har fått en stor nospuss/Kramen

 7. Så trevligt att få lite hemlagad ärtsoppa, mums!
  JA, här har TV;n stått på idag…såg att det var lit esol ute, men jag har varit sååå trött, så jag har sovit under dagen igen….och Molly med!
  Nu är det kväll, och då börjar jag bli pigg, suck…. inte bra med dessa dygnsrubbningar…
  Ha det gott!
  Kram

 8. Jo det är en stor sandlåda där på andra sidan….. vet i sjutton hur det ska sluta. Det var bättre och lugnare förr…… Sen är jag förundrad över åldern på de båda kandidaterna, kanske vore det dags att ha något yngre förmågor? Tja ja, det blir som det blir. Dags att borsta tänderna och bege sig mot jobbet. Men först ska jag väl gå om spiltan=) Du tusen tack än en gång och visst gör det skillnad med lite solsken. Och kan man inte hitta solen så får man vara sol själv.

 9. Cirkus Trump är absolut rätt ord på detta. Han är inte värdig att vara president ens så vi får hoppas att han inte har möjlighet att fortsätta.
  Jag tycker egentligen inte om att man liknar det vid en sandlåda, barnen i en sådan är mycket klokare än vad Trumpen är. Det finns ingen like …
  Nå, snart får vi veta hur det blir när alla röster är räknade. Dålig förlorare är han också..för det ser ju ut att bli så.
  Njut av ärtsoppan idag! Du åt gott framför tv-n och så ska man göra. :)
  Ha det bra Paula!

 10. Åhh … hemlagad ärtsoppa – det var en fin gåva av grannen!
  Valet är verkligen en cirkus! Tror inte Trump kommer att erkänna sig besegrad – han kommer nog att jävlas in i det sista – ja, om Biden vinner alltså …
  Sigge Stark – minns att jag läste massor av hennes böcker när jag var ung … en evighet sen alltså! :)
  Kram

  • Jag ska skriva mer om boken snart, jag tyckte så mycket om den. Helt osentimentalt beskrivs ett mycket märkvärdigt livsöde. Och vet du, hon bodde på en hästgård i skogen bara ca fyra mil härifrån de sista tio åren av livet! Travtränare, hästgårdsägare, hade hundkennel med grand danois, ja det var ingen hejd på vad hon hann med förutom den stora produktionen av böcker…
   Kram

 11. USAvaltjafset orkar jag inte med. Självklart undrar jag hur det ska gå, men vägen dit orkar jag inte med att lyssna på.
  Vad snällt att komma över med ärtsoppa! Det påminner mig om att Svensken på hörnet har det på sin meny idag, men det blir nog inte nån sån, det ser nämligen lite regnhotigt ut på himlen just nu.
  Härliga promenadbilder!
  Ha en finfin dag och njut av ärtsoppan :-)

 12. Verkligen en soppa! Är så glad att jag inte bor där. Har följt en del av valet och i omgångar. Men Cirkus Trumpet orkar man inte med. Vilka fel har inte den mannen?
  Så vänligt av grannen att komma med ärtsoppa. Tyvärr är just den soppan inget för mig. Ärtor passar inte min mage. Alltför hårdsmält. Men soppor överlag gillas.
  Skönt med en promenad och att det inte regnar.
  Kram!

 13. Kaos är precis rätt ord. Det känns overkligt att det kan gå till som det gör och att så många verkar vara järntvättade. Det är spännande men samtidigt en riktig cirkus. Nu verkar det gå som de flesta svenskar vill och jag håller tummarna för att det inte ska gå till våldsamheter efteråt.
  Det är tur att vi kan gå ut i naturen och glömma bort allt valtrams en stund. Vilken härlig höstpromenad i solsken du och Daniel kom ut på :D
  Kram

Kommentera