Bloggen

Dagsmeja!

Av
den
14 mars 2019

Idag är jag superpositiv!

Jag älskar ju solen i mars månad, mycket mer än på sommaren då den bränner för het för mig.

Nu smeker den mest mina vinterglåmiga kinder,men ibland kommer en iskall pust som gör att verkligheten gör sig påmind, nej, det är inte vår ännu, bara nästan!

 

 

Någon har lekt på himlen!

 

 

Min rufsiga långhåriga bästis med vintertrött päls.

 

 

Så fort hon hittar  kall snö då kastar hon sig omkull och bara rullar runt runt, och det blir ett evigt koppeltrassel

 

 

Men jag förstår precis hur pälsen kliar och låter henne hålla på, under en promenad kan det bli många rull-pauser!

 

 

Sådärja! Nu går vi vidare, vad väntar du på matte?

 

Nu är det tack o lov slut på eländet, för imorgon sker årets första trimning!

Bort med den gamla vinterpälsen och Blinka kommer att bli yster som en valp igen!

 

Och för en lat matte är det mycket välkommet, Blinka är både pjåskig och håröm så hon tillåter ingen borstning…

Nu får jag nästan dagligen springa runt med dammsugaren, mattorna är alldeles fulla av vitt ludd…

 

 

Hon är dock inte den enda skyldiga…titta vilka hårtussar på golvet som jag dammsög för några timmar sedan! Och Astrid är förstås helt oskyldig..

 

 

Bara jag lyckas få ut dessa marodörer som tillbringat hela långa vinter inomhus! Klättrande över högt och lågt, alldeles på tok för rastlösa för sitt eget bästa…

 

 

men precis som småbarn så är dom sötast …när dom sover! Gärna i mattes läsfåtölj!

 

 

 

 

TAGS
12 kommentarer
 1. Svara

  "LillaSyster"

  14 mars 2019

  Vad fint du fångat Blinka då hon har öronen på svaj och ett leende över munnen – snacka om lycklig liten hund! Jo, du det är tur att det finns dammsugare den går här också nästan varje dag, varannan är ett måste =) Men vad gör man inte för de små älsklingarna. Klart att Mattes fåtölj är bäst =) Ha en fin kväll i pörtet. Kram

 2. Svara

  Ninni

  14 mars 2019

  Ja nu är det hårtussarnas tid… och att det är lite vår i luften märker vi av att det dyker upp diverse kattherrar här så Snoozen har fullt upp med att jag bort dem. Mumlan bryr sig inte om dem men har lite extra jamande en period nu.
  Kramen.

 3. Svara

  Synnøve Irene Kjerstad

  14 mars 2019

  Härliga bilder. Mats hund gör så där med när vi är ute. Slänger sig och rullar….. och rullar…. och rullar…. man kommer inte så långt på en halvtimmes prommis alltså 😀

 4. Svara

  Ditte

  14 mars 2019

  Oj, så fint solen lyser på er. och jag är glad för att du delar med dig av den och vackra bilder. Stockholm har varit grått både igår och idag. Inget lyster i mina kinder.
  Skönt både för dig och Blinka att lite päls kommer av. Vad gäller snö så rullar sig dotterns labrador också gärna och han älskar snö- Men så långhårig är han ju inte.
  Katterna längtar nog också ut. Och är inte mars katternas tid för att bege sig ut på friarstråt. Men kanske håller sig dina på tomten.
  Kram!

 5. Svara

  BP

  14 mars 2019

  Vilket toppen väder hos dig! Kul att se, då det var grått här. Men snön har återigen försvunnit helt för femtioelfte gången den här vintern. Ska bli kul att se Blinka utan vinterpäls. Å än en gång vet jag nu varför jag inte vill ha pälsdjur hemma. Det räcker så gott med våra egna hårstrån och allt damm på golvet;-)

  Bilden med Torsten som läser boken, gillar den inte och somnar – hahaha:-)

 6. Svara

  Anki

  15 mars 2019

  Vilket härligt väder … och så härliga bilder! Är helt enig med dig – nu är solen bara skön … i i sommar alldeles för varm! Förstår katterna som inte vill gå ut … vår stackars Sixten måste gå ut i alla väder – men han kan hålla sig länge om det behövs 🙂 Dessutom går han helst ut när Olle är här … han är ingen hundälskare 🙂
  Önskar dig en fin dag!
  Kram

 7. Svara

  Mia

  15 mars 2019

  Underbara djur 🙂 vad skönt det ska bli för Blinka att få skönhetsbehandling, det skulle man ju kunna tänka sig själv också 🙂 Här har Luzzie upptäckt att det är gott att gå ut mitt i natten, hon bryr sig inte alls om att hon väcker matte (syster) med sitt jamande! Ut ska hon! Sessan däremot har skippat den sena nattakissen men sover ändå till det nästan är förmiddag! Hon går utanför dörren, vänder och går in igen…
  Apropå årstider, här kan du läsa om våra årstider här uppe 😉
  http://renbiten.se/samernas-atta-arstider/
  Kram på’re

 8. Svara

  Punatukka

  15 mars 2019

  Håller fullständigt med dig om solsken! Våren är underbar och jag ler med hela huv’er åt dina ‘fyrbeningar’ Fotot på Blinka med fart o fläkt är oemotståndligt! ? Puss på nosarna och kram till dig kära Paula!

  Ps.Tussar tas med fördel bort med “fransk toffelstädning” d.v.s man föser in dem i närmaste hörn och slår därefter på förträngningsmekanismen…klart!?

 9. Svara

  Ama de casa

  15 mars 2019

  Vilka underbara bilder på dina fina pälsbollar 😀

 10. Svara

  Kicki

  15 mars 2019

  Ja igår var det härlig dagsmeja och takdropp, men det var då det. Idag snöar det igen och är 3 minusgrader.
  Men man ser ju ljuset i tunneln, våren nalkas även om den dröjer.
  Kram

 11. Svara

  ibod11 - Ingrid

  15 mars 2019

  Underbart att du känner dig så glad och positiv 😀 Vädret spelar så klart stor roll och Blinka verkar lika vårglad hon. Skönt för henne att bli av med lite päls. Tänk om du kunde få bort lite päls från dina fina men hårspridande katter också 😉 Det händer fortfarande att jag hittar någon liten tuss efter Kasper men det är en väldig skillnade på hur ofta jag måste dammsuga nu.
  jättehärlig bild på Blinka där hon skakar på hela sig 😀
  Kram

 12. Svara

  Laila Söderström

  16 mars 2019

  Dagsmeja tycker jag är ett så vackert ord
  Jag är så glad nu när det sakta går mot vår. Det är liksom min tid på året. Men just dagar med sol och snön sakta smälter är ljuvliga. Här i Sthlms området är snön borta redan.
  Å du…. Tack snälla du för din fina kommentar om min profilbild <3
  ///Laila
  http://tillklippt.blogspot.com/

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 69
 • 400
 • 1 717 007
 • 4 907
 • 63 142
Sök här